'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja ¦wi±teczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zag³osuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Krymina³y - od czego zacz±æ i czego nie przegapiæ? - Strona 4 » Forum Ksiêgarni Gandalf
Ksiêgarnia Forum Ksiêgarni Gandalf
Ksi±¿ki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Krymina³y - od czego zacz±æ i czego nie przegapiæ?
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ksiêgarni Gandalf Strona G³ówna -> Krymina³, Thriller, Sensacja i Horror
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
Bunia91

Do³±czy³: 04 Wrz 2010

PostWys³any: Nie Sty 23, 2011 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurde ludziska jest u mnie w ksiêgarni wyprzedarz do 70% i s± serie ksi±¿ek za naprawdê ¶mieszne pieni±dze. Wesz³am na dzia³ z krymina³ami i nie potrafi³am siê kompletnie na nic zdecydowac, bo by³o tego chyba za du¿o Very Happy
Planuje wrócic tam we wtorek i jednak co¶ wybrac, ale najpierw chcia³am siê was zapytac o jakie¶ wskazówki dotycz±ce jaki¶ konkretnych serii, czy macie jakie¶ szczególny typy albo jakies pere³ki do polecenia?
Odpada Stieg Larsson, Camila Lackberg, Agatha Christi, Heninng Mankell, Simon Beckett Smile
Samash

Do³±czy³: 14 Gru 2010
Sk±d: Rawicz

PostWys³any: Nie Sty 23, 2011 17:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja te¿ tak mam, ze jak odwiedzê jaki¶ w±tek i u¿ytkownicy polecaj± masê ksi±¿ek, i pó¼niej nie wiem co pierwsze czytaæ.

Bunia a mo¿e ten Pokój Naomi, o którym wcze¶niej mówi³am? Ten autor bodaj¿e ma jeszcze jedn± ksi±¿kê, chyba Szepty zmar³ych.
"Ka¿da znajduj±ca siê tu ksi±¿ka, ka¿dy tom, posiadaj± w³asn± duszê. I to zarówno duszê tego, kto dan± ksi±¿kê napisa³, jak i dusze tych, którzy tê ksi±¿kê przeczytali i tak mocno j± prze¿yli, ¿e zaw³adnê³a ich wyobra¼ni±." Carlos Ruiz Zafón
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Odwied¼ stronê autora
Bunia91

PostWys³any: Nie Sty 23, 2011 22:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobra mam ju¿ pierwszê propozycjê, któr± na pewno sprawdzê we wtorek. Dziêki, za propozycjê Smile
break

Do³±czy³: 24 Sty 2011

PostWys³any: Pon Sty 24, 2011 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zazwyczaj robiê sobie listê, 5-10 ksi±¿ek, idê z ni± do biblioteki i wypo¿yczam co akurat jest na stanie Wink I tak po kolei Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
Samash

PostWys³any: Czw Sty 27, 2011 21:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przewa¿nie spisujê sobie listê ksi±¿ek do wypo¿yczenia i sprawdzam w internetowym katalogu biblioteki, wiêc wiem co jest i czym mogê zamieniæ niedostêpn± ksi±¿kê Wink
"Ka¿da znajduj±ca siê tu ksi±¿ka, ka¿dy tom, posiadaj± w³asn± duszê. I to zarówno duszê tego, kto dan± ksi±¿kê napisa³, jak i dusze tych, którzy tê ksi±¿kê przeczytali i tak mocno j± prze¿yli, ¿e zaw³adnê³a ich wyobra¼ni±." Carlos Ruiz Zafón
Powrót do góry
break

Do³±czy³: 24 Sty 2011

PostWys³any: Sro Lut 02, 2011 10:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samash napisa³:
Jsprawdzam w internetowym katalogu biblioteki

Niestety nie wszystkie biblioteki to juz wprowadzi³y Sad
Powrót do góry
Samash

PostWys³any: Sro Lut 02, 2011 12:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety, a jest to du¿e u³atwienie dla ludzi, którzy chc± co¶ wypo¿yczyæ.
Powrót do góry
Bunia91

PostWys³any: Sro Lut 02, 2011 17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tym bardziej, ¿e ostatnio obserwujê ludzi w bibilotekach i ich dziwne reakcje kiedy próbuj± sobie sami poradzic i odnale¼c jak±¶ pozycjê na w³asn± rêkê Razz
Samash

PostWys³any: Sro Lut 02, 2011 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dok³adnie Wink Ja jak nie mogê czego¶ znale¼æ w bibliotece to proszê, któr±¶ z pañ. Akurat w mojej bibliotece pracuje kole¿anka mojego taty z klasy Wink. Zreszt± mnie panie ju¿ tak znaj±, ¿e szok xD
Powrót do góry
justyna1988

Do³±czy³: 05 Pa¼ 2010

PostWys³any: Czw Lut 03, 2011 13:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bunia91 no ja Ci polecam seriê o Detektywie Diamondzie (np. Detektyw Diamond i ¶mieræ na jeziorze) Petera Lovesey`a. Na prawdê dobrze siê czyta i u nas w ksiêgarni ca³a seria przeceniona o 70 % wiêc siê op³aca Smile Zachêcam równie¿ do przeczytania "Regu³y czterech", mnie ta historia bardzo zaabsorbowa³a i nie mog³am siê od tej ksi±¿ki oderwaæ, choæ spotka³am siê z ró¿nymi zdaniami na jej temat. Ale w koñcu gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania na temat Razz co wiêcej je¶li dobrze poszukaæ to mo¿na j± kupiæ juz za 10 z³.
Powrót do góry
Bunia91

PostWys³any: Pi± Lut 04, 2011 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No wiedzia³am, ¿e na Ciebie mo¿na liczyc Very Happy
Dziêki, za radê, przyda siê bardzo, bo akurat jutro wybieram siê w pobli¿e ksiêgarni, wiêc z pewno¶ci± zajrzê i mo¿e wyjdê z niej usatysfakcjonowana Wink
justyna1988

Do³±czy³: 05 Pa¼ 2010

PostWys³any: Pi± Lut 04, 2011 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powodzenia, mam nadziejê, ¿e zakupy bêd± udane Smile
Powrót do góry
halif

Do³±czy³: 28 Sty 2011

PostWys³any: Sro Lut 16, 2011 18:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lubiê dobry, klasyczny krymina³. Bardzo ceniê Chandlera, Christie, lub te¿ Hammetta. Osobi¶cie nie jestem zwolennikiem antologii, ale tym razem szczerze polecam:

http://www.gandalf.com.pl/b/arcydziela-czarnego-kryminalu/

Wszystko co wa¿ne:
RAYMOND CHANDLER
ROSS MacDONALD
DASHIELL HAMMETT
MICKEY SPILLANE
QUENTIN TARANTINO
JAMES ELLROY
ELMORE LEONARD
STEPHEN KING
z czarnego humoru, zanurzonego w oparach dymu jest wszystko co mi³o¶nik mo¿e potrzebowaæ. Przynajmniej po takiej lekturze na przystawkê mo¿e sobie zaostrzyæ apetyt i potraktowaæ czê¶æ opowiadañ jako wstêp do reszty twórczo¶ci.
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ksiêgarni Gandalf Strona G³ówna -> Krymina³, Thriller, Sensacja i Horror Wszystkie czasy w strefie GMT
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

Weso³a szko³a - zestawy podrêczników, zapraszamy. Polecamy: Pod kopu³±
Zobacz mapê forum