| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kelpie0

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 11:38 Temat postu: |
|
|
Lubię tę pozycję, chyba znów ją przeczytam. Jest ona pełna ciepła i miłości i kochanych czarodziejskich stworzeń (oczywiście nie mam na myśli postaci złych ). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
czytelniczkaa

|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 16:27 Temat postu: |
|
|
Również spodobała mi się książka Atramentowe serce, a jeszcze bardziej tej samej autorki król złodziei.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 10:47 Temat postu: |
|
|
| Przeczytałam "Atramentowe serce" i "Atramentową krew". Kolejna część czeka na półce. Muszę dodać, że autorka miała bardzo dobry i oryginalny pomysł. Jestem pod wrażeniem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 12:03 Temat postu: |
|
|
Niestety nie czytałam:( Mam nadzieję jednak szybko naprawić ten błąd.  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 12:32 Temat postu: |
|
|
Chociażby z ciekawości warto przeczytać. Być może spodoba Ci się równie bardzo jak książki Trudi Canavan...?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:53 Temat postu: |
|
|
To musiałaby być naprawdę rewelacyjna książka. Bo na razie w serduszku moim króluje z panów - Sapkowski, a z pań - Canavan;) Ciężko będzie to pobić
BTW a tak mniej więcej o czym one opowiadają? _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 9:43 Temat postu: |
|
|
W największym skrócie: książki opisują przygody Meggie, jej ojca Mortimera, a potem wielu innych oryginalnych charakterów w dwóch światach: pierwszy to nasz, w którym żyjemy, a drugi to świat opisany w pewnej książce, do którego można się przenieść w jeden sposób.
Wszystko zaczyna się od tajemniczej wizyty pewnego mężczyzny w domu Meggie i Mortimera (dziewczyna wychowuje się tylko z ojcem), a potem akcja nabiera tempa, historia okazuje się bardziej zawiła, dochodzą różne wątki, postacie.
Ciekawa, naprawdę wciągająca książka, szybko się czyta.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 15:32 Temat postu: |
|
|
Chyba znajdzie się na liście ' do przeczytania'.
Swoją drogą to ta lista ze 3 metry by miała jakby to wszystko spisać, co ja chcę przeczytać;p _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
czytelniczkaa

|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 20:53 Temat postu: |
|
|
Z całej książki mim ulubionym bohaterem jest Smolipaluch, miał on ciężkie życie i wzrusza mnie ta postać. A waszym zdaniem kto jest najfajniejszy i najsympatyczniejszy?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 21:16 Temat postu: |
|
|
A to taka książka że warto ją teraz czytać? Tzn. w wieku 20paru lat? Czy raczej ze swoimi dziećmi?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
czytelniczkaa

|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 13:50 Temat postu: |
|
|
tak, myślę że spodoba się też tobie ta książka ja ją czytałam mając 15 lat i moja mama też już jest ze mną na drugiej części.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 20:25 Temat postu: |
|
|
Powiadasz, że ponadczasowa? A co spodobało Ci się najbardziej? _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 13:35 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem cały pomysł jest dość oryginalny, a postacie dobrze opisane, ich charaktery są wyraźne i odróżniają się znacznie od siebie. W każdym bądź razie jest dużo różnorodności. Co do pomysłu: nie kojarzę innych książek, które opowiadałyby historię jakiejś książki i świata w niej opisanego, do którego można "wejść" w dość nietypowy i znany tylko grupie osób sposób.
Jeśli ktoś lubi różnorodność, napiętą akcję i dużo trzymających w napięciu wydarzeń to na pewno znajdzie te elementy w "Atramentowym sercu" i kontynuacjach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 19:07 Temat postu: |
|
|
Przeczytałam parę lat temu całą trylogię i muszę powiedzieć, że to wspaniałe książki z serii tych, które pamiętamy jeszcze przez długi czas po ich przeczytaniu. Bardzo mi się spodobały!  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|