| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
maddziaa

|
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 14:37 Temat postu: Re: Sandemo Margit- Saga O Ludziach Lodu |
|
|
| Madalleno napisał: | | Metempsycho napisał: | | Może nie tyle chodzi o liczbę książek (dla niezorientowanych- 47)- |
O Matko.. to jak książkowy serial.
Chyba nie sięgnęłabym po taką pozycję, wiedząc że składa się z tylu części.. |
Ja też nie... _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miss.Alexis_

|
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 17:38 Temat postu: |
|
|
Ja zaczęłam czytać też w niewiedzy ile tomów posiada ta seria moja mama na szczęście też nie , ale SoLL tak mnie wciągnęła, że zaczęłam zapominać o świecie
co do Zmierzchu... Styl narracji Sandemo jest o niebo lepszy od Meyer i fabuła też jest ciekawsza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Farn Cen

|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 15:40 Temat postu: |
|
|
Wszystkie tomy trzymają jednaki poziom? Ewentualnie czy po przeczytaniu 1-ej części można uczciwie ocenić cykl? _________________ "Na kamieniu nie rośnie mech." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miss.Alexis_

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 14:58 Temat postu: |
|
|
| Mi osobiście bardzo podobały się właśnie pierwsze tomy ale jak to zwykle bywa jeden tom jest lepszy drugi trochę słabszy. Jeśli Cię jednak wciągnie to nie będziesz zwracać na to uwagi, ale warto dotrzeć do końca |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Farn Cen

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 17:49 Temat postu: |
|
|
Dzięki, myślę że nabędę kilka części od razu. Kiedyś namiętnie pogrywałem w Hitmana i 47 dobrze mi się kojarzy  _________________ "Na kamieniu nie rośnie mech." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EdithM

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 11:30 Temat postu: |
|
|
Czytam jej tomy wybiórczo. Kiedy ze chce mi się wypożyczyć jej książki. _________________ "Światło prawdy spada na nas z bezlitosną szczerością, w świetle prawdy obojgu nam diabelsko nie do twarzy" Virginia Woolf |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akamai

|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 8:58 Temat postu: |
|
|
| Farn Cen napisał: | | Wszystkie tomy trzymają jednaki poziom? Ewentualnie czy po przeczytaniu 1-ej części można uczciwie ocenić cykl? |
Ja po pierwszym tomie nie wiedziałam, czy chcę czytać dalej, ale słysząc opinie mamy i innych, które już przeczytały postanowiłam zamówić prenumeratę, która akurat się ukazała i tak zakochałam się z SoLL od drugiego tomu. Wciąga niesamowicie. Mi najbardziej podobają się opisy prostego życia w książkach Sandemo - bez pogoni za kasą, bez szału, ale każdy czyta to, co mu odpowiada. Wątek fantastyczny jak najbardziej dodaje uroku całej serii i polecam ją szczerze  _________________ La casa sin libro es como la playa sin sol. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanja

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 15:22 Temat postu: |
|
|
Ja czytałam SOLL pierwsze wydanie, kiedy jeszcze "nikt" nie wiedział ile będzie miało części - trudno to nazwać tomami skoro jeden czytam ok.4 godzin Ale przyznaję rację , że albo trzeba skończyć po 2 tomie , albo trzeba przeczytać do końca. Ja nie lubię romansów, a ta książka bardzo mnie zaskoczyła, a jeszcze bardziej że teraz po prawie 20 latach widzę ile rzeczy opisanych w niej sprawdziło się, to mnie bardzo ciekawi, choć nie wierzę w duchy każące pisać. Jestem wielbicielką dreszczowców i powieści szpiegowskich, ale w SOLL jakoś mi ten wątek miłosny nie przeszkadzał.  _________________ Gdyby drzwi percepcji zostały oczyszczone, wszystko wydawałoby się nam takie jakie jest - nieskończone.W.Blacke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|