'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Sandemo Margit- Saga O Ludziach Lodu - Strona 2 » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sandemo Margit- Saga O Ludziach Lodu
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maddziaa

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 14:37    Temat postu: Re: Sandemo Margit- Saga O Ludziach Lodu Odpowiedz z cytatem

Madalleno napisał:
Metempsycho napisał:
Może nie tyle chodzi o liczbę książek (dla niezorientowanych- 47)-

O Matko.. to jak książkowy serial.

Chyba nie sięgnęłabym po taką pozycję, wiedząc że składa się z tylu części..

Ja też nie...
Miss.Alexis_

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 17:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zaczęłam czytać też w niewiedzy ile tomów posiada ta seria Smile moja mama na szczęście też nie Very Happy , ale SoLL tak mnie wciągnęła, że zaczęłam zapominać o świecie

co do Zmierzchu... Styl narracji Sandemo jest o niebo lepszy od Meyer i fabuła też jest ciekawsza
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Farn Cen

PostWysłany: Czw Mar 11, 2010 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystkie tomy trzymają jednaki poziom? Ewentualnie czy po przeczytaniu 1-ej części można uczciwie ocenić cykl?
Miss.Alexis_

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 14:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi osobiście bardzo podobały się właśnie pierwsze tomy ale jak to zwykle bywa jeden tom jest lepszy drugi trochę słabszy. Jeśli Cię jednak wciągnie to nie będziesz zwracać na to uwagi, ale warto dotrzeć do końca
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Farn Cen

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 17:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki, myślę że nabędę kilka części od razu. Kiedyś namiętnie pogrywałem w Hitmana i 47 dobrze mi się kojarzy Wink
EdithM

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 11:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytam jej tomy wybiórczo. Kiedy ze chce mi się wypożyczyć jej książki.
Akamai

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 8:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Farn Cen napisał:
Wszystkie tomy trzymają jednaki poziom? Ewentualnie czy po przeczytaniu 1-ej części można uczciwie ocenić cykl?

Ja po pierwszym tomie nie wiedziałam, czy chcę czytać dalej, ale słysząc opinie mamy i innych, które już przeczytały postanowiłam zamówić prenumeratę, która akurat się ukazała i tak zakochałam się z SoLL od drugiego tomu. Wciąga niesamowicie. Mi najbardziej podobają się opisy prostego życia w książkach Sandemo - bez pogoni za kasą, bez szału, ale każdy czyta to, co mu odpowiada. Wątek fantastyczny jak najbardziej dodaje uroku całej serii i polecam ją szczerze Smile
Vanja

PostWysłany: Czw Sty 19, 2012 15:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja czytałam SOLL pierwsze wydanie, kiedy jeszcze "nikt" nie wiedział ile będzie miało części - trudno to nazwać tomami skoro jeden czytam ok.4 godzin Laughing Ale przyznaję rację , że albo trzeba skończyć po 2 tomie , albo trzeba przeczytać do końca. Ja nie lubię romansów, a ta książka bardzo mnie zaskoczyła, a jeszcze bardziej że teraz po prawie 20 latach widzę ile rzeczy opisanych w niej sprawdziło się, to mnie bardzo ciekawi, choć nie wierzę w duchy każące pisać. Jestem wielbicielką dreszczowców i powieści szpiegowskich, ale w SOLL jakoś mi ten wątek miłosny nie przeszkadzał. Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: