'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> KAMIENIE NA SZANIEC » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

KAMIENIE NA SZANIEC
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Klasyka i lektury szkolne 
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gandalf
Administrator

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: KAMIENIE NA SZANIEC Odpowiedz z cytatem

Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.

Cytat:
Po raz pierwszy pełny tekst książki, bez skreśleń cenzury PRL.Ponad osiemdziesiąt zdjęć, w tym nigdy nie publikowane fotografie głównych bohaterów.Wstęp pióra Barbary Wachowicz przedstawia nieznane fakty z Zycia Autora, okoliczności powstania książki, a także wspomnienia i relacje przyjaciół i towarzyszy broni Alka, Rudego i Zośki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
patryk ra

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: KAMIENIE NA SZANIEC Odpowiedz z cytatem

świetne książka warta przeczytania
Powrót do góry
Natali X =)

swietna ksiazka..... Smile
Powrót do góry
Natalia X =)

fajowa...hehe
Powrót do góry
oliwa

no trzeba przyznac jest jak narazie swietna jestem w trakcie czytania no i tak sie lekko czyta ze jeszcze nigdy tak szybko nie przeczytalam tak wielu stron naraz polecam=]
Powrót do góry
Dlaczego... kto to wymysl

Rzadna księga nie jest fajna... wszystko związane z polskim jest do bani...
Powrót do góry
PietrasekUS10

Kamienie na szaniec Aleksandra Kamieńskeigo opowiada o trudnych losach mlodziezy poslkiej w czasie II wojny Światowej. Głownymi bohaterami są Alek, Rudy i Zoska ktorzy działaja w szarych szeregach . Dzieło Kamińskiego opowiada o roli patriotyzmu w zyciu kazdego polaka. To naprawde swietna ksiazka godna uwagi.
Powrót do góry
Roni

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kamienie na szaniec to jedna z lektur, którą naprawdę przyjemnie się czyta Smile.
Powrót do góry
AngelofMusic

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nawet, jeśli nie wydaje się szczególnie zachęcająca, to i tak każdy powinien ją przeczytać. Nawet, jeśli nie każdemu się spodoba. Nie musi. Jest klasykiem, a klasyka każdy poznać musi:)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
aleksandra1994

PostWysłany: Czw Kwi 23, 2009 7:30    Temat postu: Re: KAMIENIE NA SZANIEC Odpowiedz z cytatem

Dlaczego... kto to wymysl napisał:
Rzadna księga nie jest fajna... wszystko związane z polskim jest do bani...

przepraszam z tobą się nie zgodzę, bo mim zdaniem jest to najpiękniejsza lektura w szkole...uczy nas patriotyzmu...Alek, Rudy i Zośka przecież zginęli do ojczyzny...z tą książką każdy powinien przeczytać chociaż jeden raz...ona wzbudza nas patriotyzm dla naszej Ojczyzny...przy tej książce popłakałam się
Powrót do góry
Madalleno

PostWysłany: Czw Kwi 23, 2009 8:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdy czytałam ją jako lekturę to nie zrobiła na mnie głębszego wrażenia. Jakoś nie mogłam "poczuć" tej książki. Tematyka wojenna i lektury poruszające ten temat poruszyły mnie ogromnie, ale dopiero w liceum. Szczególnie "Medaliony" albo "Zdążyć przed Panem Bogiem". Potem już z własnej chęci sięgałam po taką tematykę.
maja_c

PostWysłany: Czw Kwi 23, 2009 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może dopiero w liceum Cię poruszyło, bo byłaś już bardziej świadomym człowiekiem? Czytając w młodszym wieku takie książki jednak jeszcze może nie do końca jest się w stanie zrozumieć jej istotę.
Powrót do góry
Madalleno

PostWysłany: Czw Kwi 23, 2009 14:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Być może tak. Na pewno zmieniło się w międzyczasie moje podejście i świadomość pewnych sytuacji. Do niektórych książek może trzeba po prostu dorosnąć.

Wink
Niewidzialna

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie uważam, zeby "Kamienie..." były taką ksiażką, którą można zrozumieć dopiero w liceum. Jest napisana dosyć prosto i dlatego właśnie powinny ją czytać nawet dzieci. nie rozumiem nieroumienia jej.
Powrót do góry
gdzieś_tam

PostWysłany: Nie Cze 14, 2009 11:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Również książka mi się podobała, a nawet bardzo wzruszyła. Napisana przystępnym językiem, wciąga.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Klasyka i lektury szkolne  Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: