| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Madalleno

|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 21:35 Temat postu: |
|
|
Niby wszystkie podobne a jednak każdemu się podoba co innego.
 _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 21:38 Temat postu: |
|
|
Tak ciężko trafić za tym Coelho . Myślę, że na pierwszy raz najlepiej kierować się opinią ogółu, wiele osób było zachwyconych "Weronika postanawia umrzeć" więc może to? _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 21:40 Temat postu: |
|
|
Ja to polecam.
Dobre na pierwsze spotkanie. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorot_k_a

|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 15:39 Temat postu: |
|
|
tez czytalam 11 minut i mogłabym przeczytać ją jeszcze raz.
a co na początek? ja jako pierwszą jego książkę przeczytalam Bridę. _________________ "To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bazylekk

|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 13:56 Temat postu: |
|
|
| W tej książce najbardziej zdenerwowało mnie to, że okazała się opowieścią o współczesnym Kopciuszku. Biedna, doświadczona przez los dziewczyna na końcu znajduje swojego pięknego i bogatego księcia. Zostań prostytutką, a będziesz nagrodzona. Nie takiego morału spodziewałam się po tej książce. Od tamtej pory nie czytam Coelho. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natalii04

|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 23:05 Temat postu: hmm |
|
|
| myślę że nie o pochwałę prostytucji chodzi w tej książce, ale o akceptacje siebie, o harmonie... JA natomiast spotykam się z częstą krytyką tej książki, ale będę jej broniła bo myśle że o uczuciach powinno mówić się w możliwie najprostszy ale uderzający sposób bo tylko taki do większości dociera. Do mnie na pewno tak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|