'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Cień wiatru - Strona 5 » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Cień wiatru
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura piękna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Akamai

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 8:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi za to "Gra Anioła" podobała się bardziej niż "Cień wiatru". Szczerze polecam Smile
Zefir

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 14:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a do jakiego konkretnego gatunku zaliczacie te książki ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
joan_stark

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 15:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Są na mojej liście - mam w domu Cień wiatru i Grę anioła, a także Marinę (siostra je zakupiła) więc nie będzie problemu z dostępem. U mnie w bibliotece musiałabym czekać na nie w kolejce, takie są popularne. Wink
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
ian

PostWysłany: Pon Paź 18, 2010 21:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobno "Hiszpański smyczek" Andromedy Romano-Lax jest do niej podobny. Ktoś czytał?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wiktoria92

PostWysłany: Wto Paź 19, 2010 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie czytałam ale też spotkałam się z taka opinią zdaje się.

A wracając do ksiązki to moja mama która ma lat.. już nie 18 własnie jest po przeczytaniu i tez bardzo jej sie podobala więc nie zgadzam się z opinią że jest to ksiązka dla młodzieży szczegolnie. Mysle ze kazdy przedzial wiekowy moze po nia siegnac bez problemu Smile
Powrót do góry
Czytelnik11

PostWysłany: Sob Sty 01, 2011 16:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

" Cień Wiatru" był pierwszą książką tego autora , którą przeczytałem. Nie ostatniąWink
Mam co do jego twórczości dość mieszane uczucia. Potrafi ująć wszystko w piękne słowa , jego historie są ciekawe. A moje mieszane uczucia biorą się z tego , że ( będę szczery) zawsze chcę się wyróżniać. Jeśli większości coś się podoba , to za wszelką cenę staram się znaleźć jakąś wadę. Zwykle się udaje.
Ale nie tym razem. Mogę z czystym sumieniem polecić zarówno " Cień Wiatru" , jak i Grę Anioła.
Powrót do góry
wiktoria92

PostWysłany: Sob Sty 01, 2011 17:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam wrażenie ze cala tworczosc Zafona jest zbudowana wlasnie na 'Cien wiatru' - okazala sie hitem i teraz cala reszta tworzona jest tym samym schematem. Mimo to lubei Zafona a jego ksiazki czytam w dosc duzych odstepach wiec nie przeszkadza mi to az tak ale podejrzewam ze gdybym czytala je kolejno to bylyby za bardzo przewidywalne..
Powrót do góry
Czytelnik11

PostWysłany: Sob Sty 01, 2011 18:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak ,dobrze to zauważyłaś. " Cień Wiatru" i " Gra Anioła" są do siebie bardzo podobne. Tajemniczy pisarz, ulice Barcelony , spisek;) Ja przeczytałem je w odstępie dwóch dni . Za to już " Książę Mgły"jest zupełnie inny. To raczej opowiadanie , niż książka.
Powrót do góry
Bunia91

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 19:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie chciałam się zapytac o "Księcia Mgły", bo spotkałam się z wieloma opiniami, ale nistety dośc zbieżnym i jakoś nie dało to mi to jakiegoś ogólnego zarysu książki Smile
Czytelnik11

PostWysłany: Wto Sty 04, 2011 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

" Książę Mgły" jest jedną ze słabszych książek , jakie przeczytałem w ostatnim czasie. Jak dla mnie zdecydowanie za krótki , historia mocno naciągana , momentami wieje nudą. Zdecydowanie nie polecam. Książka kończy się , zanim na dobre się zacznie.
Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?
Tolkien.
Powrót do góry
Bunia91

PostWysłany: Wto Sty 04, 2011 22:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ooo to tego się niespodziewałam szczerze mówiąc.
To raczej nie będę się spieszyc, żeby to przeczytac. Choc spodziewałam się czegoś innego po tym autorze.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura piękna Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

Skocz do: