'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Cień wiatru » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Cień wiatru
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura piękna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gandalf
Administrator

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: Cień wiatru Odpowiedz z cytatem

Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.

Cytat:
W letni świt 1945 roku dziesięcioletni Daniel Sempere zostaje zaprowadzony przez ojca, księgarza i antykwariusza, do niezwykłego miejsca w sercu starej Barcelony, które wtajemniczonym znane jest jako Cmentarz Zapomnianych Książek. Zgodnie ze zwyczajem Daniel ma wybrać, kierując się właściwie jedynie intuicją, książkę swego życia. Spośród setek tysięcy tomów wybiera nieznaną sobie powieść "Cień wiatru" niejakiego Juliana Caraxa. Zauroczony powieścią i zafascynowany jej autorem Daniel usiłuje odnaleźć inne jego książki i odkryć tajemnicę pisarza, nie podejrzewając nawet, iż zaczyna się największa i najbardziej niebezpieczna przygoda jego życia, która da również początek niezwykłym opowieściom, wielkim namiętnościom, przeklętym i tragicznym miłościom rozgrywającym się w cudownej scenerii Barcelony gotyckiej i renesansowej, secesyjnej i powojennej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Anna Waldek

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: Cień wiatru Odpowiedz z cytatem

Najpiękniejsza książka jaką kidykolwiek czytałam! Wiele fascynujących, trochę pogmatwanych wątków. Naprawdę, bardzo polecam.
Powrót do góry
PAULA

Książka i na jesienne wieczory i na letnie popołudnia. momentami zakrywałam oczy, bo się bałam, innym racej byłam zapłakana.Satysfakcjonuje mnie, że Daniel (główny bohateter) odnajduje w końcu prawdziwe szczęście, niestety opierając sie na przykrościach i pragmatycznych wydarzeniach Juliana Carax‛a. ksiązka godna polecenia: mówi o prawdziwej, jak i oszukiwanej przyjażni, ale przede wszystkim o wielkiej miłości, mimo że przepleconej pomiędzy kłótnie, nienawiść i zło. nie tylko dla koneserów. Reasumując nie dziwię się, że jest na liście beestselerów (jak podaje wydawnictwo: przetłumaczono ją na 30 języków i sprzedano w 20 krajach, a w Hiszpanii dotychczasowy nakład wynosił 100000 egzemplarzy!!!) Liczącą monad 500 stron przeczytałam w niespełna dwa dni. gorąco polecam.
Powrót do góry
jarek

Książka, z gatunku tych, które nie powinny się kończyć, bo im bliżej końca byłem, tym podświadomie coraz wolnmiej czytałem, wracałem się wcześniej, tylko po to, aby nie właśnie się nie skończyła, bo nie potrafiłem sobie wyobrazić życia "po". Teraz wiem jedno: To były jedne z najprzyjemniej spędzonych chwil ostatnimi czasy, a półka książke do których będę wracał często powiększyła się o kolejny tytuł.
Powrót do góry
Krzysztof Tańczuk

Siła rażenia reklamy jest potężna. Oto promuje się autora przez porównanie go z Umberto Eco i sprzedaje się w tysiącach egzemplarzy powieść, która jest jedynie sentymentalnym romansidłem w oprawie powieści gotyckiej - zainteresowanych tymże gatunkiem odsyłam do dziewiętnastowiecznych klasyków, którzy są dużo bardziej oryginalni niż C.R. Zafon.
Powrót do góry
aleksandzia

Przepiękna, nostalgiczna opowieść. Przede wszystkim wzrusza i skłania do refleksji..
Powrót do góry
mia

Właśnie skończyłam czytać i doszłam do wniosku, że jest to najpiękniejsza książka z jaką miałm w życiu do czynienia. Zauroczyłam się nią i żałuje tylko, że tak szybko zakończyłam "podróż przez Barcelone"
Powrót do góry
Apoloniusz Findygalski

Bardzo intrygujaca fabula. Czytanie [...]lo mi jakies 10 godzin, gdyz opowiesc wciaga po uszy. Podobnie jak niektorzy tutaj publikujacy komentarze, im dalej, tym wolniej chcial czlowiek czytac, aby nie skonczyc tej cudownej opowiesci.
Polecam goraco....
Powrót do góry
Kozia Buzia

Kniga cudenko. Polecam smialo dla kazdego przedzialu czasowo - wiekowego. Wciaga i nie chce puscic.
Powrót do góry
Julia

pierwsze wrazenie: hm.. gruba, fajnie
w trakcie czytania: jak dobrze, że jest taka gruba
jak skonczylam: jaka szkoda, że jest taka krótka...
Smile
piekna ksiązka, przywraca wiarę w siłę miłosci, z chęcią przeczytałabym ją jeszcze raz, ale rozmyslnie odwlekam tę chwilę... czasami czekanie jest takie przyjemne ... Smile
Powrót do góry
BN

To najpiękniejsza książka z jaka w życiu się spotkałam...i wiem że żadna juz nie ujmie mojego serca w taki sposób...to niesamowita historia o sile miłości i przyjażni...o miości której tak mało w dzisiejszym świecie...gorąco polecam...ksiązka beszczelnie wdziera się do serca i już tam zostaje...
Powrót do góry
magda

Ta książka jest cudowna! Szkoda, że taka krótka w niektórych momętach się troche bałam o głównego bochatera. Ja też bym tak chciała !
Powrót do góry
mauroo

Wspaniała tak jak alchemik
Książka jakich mało. Wspaniała opowieść, znakomita kompozycja i harmonia. Niesamowite uczucia oraz życiowa mądrość. Czy macie podobne książki do polecenia? Zawierające taką wspaniałą treść. Jesli tak to prosze napisać na maila Ps: Szkoda że taka krótka
Powrót do góry
Madzik

Ksiazka jakich malo! Przypadkiem wpadla w moje rece i stala sie jedna z moich ulubionych ksiazek (a przeczytalam ich wiele!) Polecam ja wszystkim, ktorzy czytajac ksiazeke chca poczyc dreszczyk emocji i wczuc sie w role bohatera. Cos niesamowitego!
Powrót do góry
Karina

To nei tylko nostalgiczna podroz przez lata,ale takze duzo wiedzy o Hiszpani za czasow Franco. Polecam ja nie tylko tym, ktorzy lubia, gdy po przeczytaniu ostatniej strony ma sie wrazenie,ze zdobylo sie nowego przyjaciel (w tym przypadku Daniel),ale takze tym,ktorzy chca dowiedziec sie czegos o atmosferze jaka panowala w czasie totalitaryzmu Franco. Po przeczytaniu tekstu rozpoczyna sie podroz w glab siebie....
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura piękna Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: