| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Akamai

|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 8:21 Temat postu: |
|
|
Mi za to "Gra Anioła" podobała się bardziej niż "Cień wiatru". Szczerze polecam  _________________ La casa sin libro es como la playa sin sol. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zefir

|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 14:28 Temat postu: |
|
|
| a do jakiego konkretnego gatunku zaliczacie te książki ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joan_stark

|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 15:53 Temat postu: |
|
|
Są na mojej liście - mam w domu Cień wiatru i Grę anioła, a także Marinę (siostra je zakupiła) więc nie będzie problemu z dostępem. U mnie w bibliotece musiałabym czekać na nie w kolejce, takie są popularne.  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
www.premieryksiazkowe.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ian

|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 21:30 Temat postu: |
|
|
| Podobno "Hiszpański smyczek" Andromedy Romano-Lax jest do niej podobny. Ktoś czytał? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 17:27 Temat postu: |
|
|
Nie czytałam ale też spotkałam się z taka opinią zdaje się.
A wracając do ksiązki to moja mama która ma lat.. już nie 18 własnie jest po przeczytaniu i tez bardzo jej sie podobala więc nie zgadzam się z opinią że jest to ksiązka dla młodzieży szczegolnie. Mysle ze kazdy przedzial wiekowy moze po nia siegnac bez problemu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czytelnik11

|
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 16:36 Temat postu: |
|
|
" Cień Wiatru" był pierwszą książką tego autora , którą przeczytałem. Nie ostatnią
Mam co do jego twórczości dość mieszane uczucia. Potrafi ująć wszystko w piękne słowa , jego historie są ciekawe. A moje mieszane uczucia biorą się z tego , że ( będę szczery) zawsze chcę się wyróżniać. Jeśli większości coś się podoba , to za wszelką cenę staram się znaleźć jakąś wadę. Zwykle się udaje.
Ale nie tym razem. Mogę z czystym sumieniem polecić zarówno " Cień Wiatru" , jak i Grę Anioła. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 17:00 Temat postu: |
|
|
| Mam wrażenie ze cala tworczosc Zafona jest zbudowana wlasnie na 'Cien wiatru' - okazala sie hitem i teraz cala reszta tworzona jest tym samym schematem. Mimo to lubei Zafona a jego ksiazki czytam w dosc duzych odstepach wiec nie przeszkadza mi to az tak ale podejrzewam ze gdybym czytala je kolejno to bylyby za bardzo przewidywalne.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czytelnik11

|
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 18:20 Temat postu: |
|
|
| Tak ,dobrze to zauważyłaś. " Cień Wiatru" i " Gra Anioła" są do siebie bardzo podobne. Tajemniczy pisarz, ulice Barcelony , spisek;) Ja przeczytałem je w odstępie dwóch dni . Za to już " Książę Mgły"jest zupełnie inny. To raczej opowiadanie , niż książka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 19:42 Temat postu: |
|
|
Właśnie chciałam się zapytac o "Księcia Mgły", bo spotkałam się z wieloma opiniami, ale nistety dośc zbieżnym i jakoś nie dało to mi to jakiegoś ogólnego zarysu książki  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czytelnik11

|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 15:52 Temat postu: |
|
|
" Książę Mgły" jest jedną ze słabszych książek , jakie przeczytałem w ostatnim czasie. Jak dla mnie zdecydowanie za krótki , historia mocno naciągana , momentami wieje nudą. Zdecydowanie nie polecam. Książka kończy się , zanim na dobre się zacznie. _________________ Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?
Tolkien. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 22:11 Temat postu: |
|
|
Ooo to tego się niespodziewałam szczerze mówiąc.
To raczej nie będę się spieszyc, żeby to przeczytac. Choc spodziewałam się czegoś innego po tym autorze. _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|