| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
conena

|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 8:10 Temat postu: |
|
|
---------- 11:16 18.01.2010 ----------
Witam:)
ostatnio zaintrygowała mnie książka "Skryba" Antonio Garrido. Czy ktoś z Was ją czytał? Właściwie nie chodzi mi o jej polecienie lub nie, bo każda książka wywołuje wrażenia bardzo subiektywne, ale o to jaki jest jej klimat, do czego ją można porównać-o ile można:)
Nie raz zdażyło mi się nastawić do książki na podstawie okładki, opisu, ogólnego wrażenia, a potem okazywało się, że to zupełnie odległe ode mnie klimaty..
pozdrawiam serdecznie
conena
---------- 08:10 20.01.2010 ----------
To chyba znaczy, że książka jest albo zbyt nowa i nikt jej jeszcze nie czytał, albo zbyt kiepska, żeby komukolwiek chciało się o niej pisać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 9:52 Temat postu: |
|
|
Książka nie jest nowa, ale nie każdy lubi klimaty historyczne. Powieść traktuje o losach młodej dziewczyny, która chciała zostać skrybą, jednak jak zwykle napotyka wiele przeszkód. Książka napisana dość lekko, więc mimo sporej objętości czyta się szybko, nie mam zastrzeżeń co do niej, poza jednym-główna bohaterka wiecznie pakuje się w jakieś kłopoty i czytelnik może odnieść wrażenie, że to przez jej głupotę. To może trochę denerwować, ale nie jest aż tak odstręczające aby ni chcieć jej przeczytać. Sama książka daje dużo przyjemności i jest bardzo dobrą propozycją na takie jesienne wieczory jakie mamy teraz
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Sro Lis 03, 2010 10:11 Temat postu: |
|
|
Nie lubię polecać książek, bo każdy jest inny i lubi, co innego. Skryba jest na pewno dla osób, które lubią tło historyczne. W książce mamy wiele szczegółów z okresu panowania Karola Wielkiego, co jednych może ciekawić, a innych wręcz znudzić. Moim zdaniem to świetny thriller. Czyta się bardzo przyjemnie, a i powieść na pewno potrafi mocno wciągać.
Książkę mogę polecić, ale nie gwarantuję, że i Tobie przypadnie do gustu tak, jak i mnie:) _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|