'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> INTYMNA TEORIA WZGLĘDNOŚCI » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

INTYMNA TEORIA WZGLĘDNOŚCI

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura piękna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gandalf
Administrator

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: INTYMNA TEORIA WZGLĘDNOŚCI Odpowiedz z cytatem

Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.

Cytat:
Zbiór opowiadań o najintymniejszych zakamarkach ludzkiej duszy, ukazujący zaskakujące powiązania między biologią czy chemią a reakcjami psychologicznymi, emocjonalnymi człowieka. Jak ważny jest dla małżeństwa jest tlenek azotu? Jakie są przyczyny uczucia lekkości, które ogarnia człowieka po pierwszej spowiedzi? Jaki wpływ na limfocyt T4 może mieć miłość?
W Intymnej teorii względności Janusz L. Wiśniewski wyjaśnia te i inne zależności, łącząc w sposób nieco postmodernistyczny język literacki z kodem naukowym.
Intymna teoria względności to także opowieść o różnych rodzajach miłości i śmierci, nadziei i rozpaczy zainspirowana autentycznymi ludzkimi losami. Ukazuje portrety niespełnionych kochanków, bezradnych rodziców, niekochanych dzieci, samotnych ojców. Postęp technologiczny i naukowy w niczym nie zmienia ich dramatów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
:-****for Wisniewski:):):

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: INTYMNA TEORIA WZGLĘDNOŚCI Odpowiedz z cytatem

faaaaajna ksiazka ale moim skromnym zdaniem recezja myli i zle naprowadza co w tej ksiazce mozesz znalezc ale i tak polecam !!!
Powrót do góry
Klaryska

bardzo ciekawa ksiazka;)
Polecam ja wszystkim, ktorzy nie potrafia odnalezc sie we wspolczesnym swiecie, a takze tym ktorzy nie potrafia zrozumiec siebie... czy innych;)
Polecam
Powrót do góry
Inez

Miłość jest trudna.A im trudniejsza tym piękniejsza.Wszystkie książki Pana Janusza mają w sobie magię codziennego poranka i dają siłę na resztę dnia.Polecam.
Powrót do góry
kaska

jestem jak zaczarowana po przeczytaniu tych opowiadań. REWELACJA!
Powrót do góry
Teresa Czekanowska

Przepraszam, bo to nie do recenzji, tylko do daty. Dziś nie jest 25 wrzesień, tylko 25 (dzień) WRZEŚNIA.
Powrót do góry
Daugter of Odin

książeczka powaliła mnie na kolana;)
Nie sądziłam,że godzina czytania może wywrzec tak silne wrażenie i spowodowac tak wiele emocji!
polecam gorąco!!!
Powrót do góry
justus

bardzo przyjemna książka, choć nie ucieka też od tematów szczerych i prawdziwych a co za tym idzie przykrych, jednak daje nadzieje...na co? nie zdradze...Wink choć spotkałam się z opiniami że za bardzo nie realistyczna....ale przecież to tylko życie:)polecam:)
Powrót do góry
maja

Abstrakcja? Nie... Rzeczywistość! Rzeczywistość? Nie, abstrakcja... Co mówią nam takie tytuły opowiadań: "Czas połowicznego rozpadu", "Zanik jednoczesny", "Przewodnictwo szkła" czy "Funkcja rozkładu cierpienia"? Dla ułatwienia podpowiem, iż nie są to wcale tematy wyjęte z podręcznika fizyki! Każdy z tych tytułów niesie ze sobą pewną prawdę, tym razem nie tę naukową, potwierdzoną na podstawie licznych badań, ale taką normalną - życiową. Wspaniały człowiek, o ogromnych zdolnościach prozatorskich, jakim niewątpliwie jest Janusz Leon Wiśniewski napisał wspaniałą książkę składającą się z historii, które potrafią poruszyć serca... Są to historie na ogół smutne. Nie chcę jednak, abyście zrozumieli, iż książka ta jest szczególna, gdyżpotrafi wywołać w czytelniku wzruszenie za pomocą smutku... Nie. Autor ukazuje nam smutek na tle miłości. I to najbardziej boli! Osoby, które się kochają, potrafią nawet w obliczu tragedii znaleźć siły, które pozwolą im żyć całym sobą do końca. Książka nasuwa mnóstwo refleksji oraz wątpliwości. Czasem, gdy jest mi smutno i źle, i wydaje mi się, iż jestem najnieszczęśliwszym człowiekiem na świecie, sięgam po "Molekuły emocji" lub własnie "Intymną teorię względności" pana Janusza i czytam... i myślę sobie wówczas, jak bardzo się myślę i jak wiele posiadam szczęścia...
Powrót do góry
wiktoria92

PostWysłany: Wto Gru 22, 2009 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo ciekawa i lekka aczkolwiek wole Wiśniewskiego w wersji "Smotność'' w sieci ale to z racji tego ze bardzo przyjemnie sie go czyta a ten zbior opowiadaj jest bardzo krociutki.
Powrót do góry
saruskaaa

PostWysłany: Sro Wrz 08, 2010 19:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uwielbiam jego książki. "teorię..." skończyłam właśnie wczoraj z wypiekami na twarzy i miałam do siebie żal, że nie rozkoszowałam się słowem pana Wiśniewskiego, bo z nim jak z czekoladą - im wolniej, tym większą sprawia przyjemnośćSmile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura piękna Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: