| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Piuma

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 14:38 Temat postu: SZWAJA MONIKA |
|
|
Z biblioteki przyniosłam "Artystkę wędrowną" (polecona przez bibliotekarkę )usiadłam i zaczęłam czytać. Od początku coś mi nie podchodziła ta książka. Zamykałam i otwierałam, przeczytałam kilka zdań i odchodziłam. W końcu się poddałam, po tygodniu - myślałam - nabiorę do niej dystansu i wrócę. Nie dałam rady. Oddalam do biblioteki i mam niesmak Pani Moniki. Czy to taki autor trochę na wyrost? Może Panią Szwaję powinno się czytać chronologicznie?
A jakie wy macie doświadczenia z twórczością Szwaji? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 19:52 Temat postu: |
|
|
| Nigdy nie czytałam jej książek bo zawsze wydawało mi się coś ciekawszego i tak odkładałam jej twórczość. Natomiast byłam na spotkaniu autorskim z Panią Szwają. Bardzo sympatyczna Kobieta z poczuciem humoru i niebojąca się mówić o tym co myśli jeżeli książki pisze w ten sam sposób to wydaje mi się że możą być ciekawe ale raczej z gatunków tych lekkich niewiele wnoszących do życia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bazylekk

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 23:22 Temat postu: |
|
|
Zaczęłam czytać i po kilku stronach odłożyłam. Chyba jestem na to jeszcze za młoda albo już za stara. Trudno mi ocenić. _________________ Świat nie jest czarno-biały... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piuma

|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 10:35 Temat postu: |
|
|
| bazylekk napisał: | | Zaczęłam czytać i po kilku stronach odłożyłam. Chyba jestem na to jeszcze za młoda albo już za stara. Trudno mi ocenić. |
rozumiem, że chodzi o dojrzałość molikową, objawiającą się ilością przeczytanych książek)  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EMC

|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 17:56 Temat postu: |
|
|
Czytał ktoś książkę autorstwa Moniki Szwaji : "Zupa z ryby fugu" ? _________________ 'Silna i gorzka choroba książkowa rozpanoszyła sie w duszy. Jakież to haniebne być przywiązanym do tej bezwładnej masy papieru, druku i uczuć umarłych ludzi' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piuma

|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 21:09 Temat postu: |
|
|
| Ja nie, a warto? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Wto Cze 15, 2010 11:29 Temat postu: |
|
|
| EMC napisał: | | Czytał ktoś książkę autorstwa Moniki Szwaji : "Zupa z ryby fugu" ? |
właśnie sama zastanawiałam się, czy warto. Opisy na stronie księgarń jakoś mnie nie zachęciły, ale co innego, gdy ktoś sam przeczytał i poleca _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Wto Cze 15, 2010 12:09 Temat postu: |
|
|
Moja koleżanka ostatnio zachwycała się nad GOSPOSIA PRAWIE DO WSZYSTKIEGO _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawel170784

|
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 20:18 Temat postu: |
|
|
Przeczytałem jedną. "Zapiski stanu poważnego" zdaje się. O kobiecie w ciąży, która przy byle okazji wypija całe morze alkoholu. Dosyć irytująca to była lektura, ale to pewnie dlatego, że nie jestem targetem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|