| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47 Temat postu: KRZYK CZAPLI Opowieści rodu Otori |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | Mija kilkanaście lat od zaślubin Takeo i Kaede. Mroczne wspomnienia z przeszłości zostały daleko za nimi. Takeo włada Trzema Krainami, wiodąc spokojny żywot u boku ukochanej żony. Jest już ojcem trzech córek: Shigeko, Mikki i Mai. Pamięta jednak o przepowiedni, wedle której poniesie śmierć z ręki syna. Jako doświadczony wojownik, jest gotów wyruszyć na spotkanie z przeznaczeniem. Przedtem jednak będzie musiał stawić czoło samemu sobie i zmierzyć się z prawdą. Czy wyjawi głęboko skrywaną tajemnicę?
Czwarta część niezwykłej opowieści o losach rodu Otori to kolejna podróż w krainę japońskiej kultury. Magia przeplata się tu z ludzkim cierpieniem, przeznaczeniem i śmiercią. A granica między miłością i nienawiścią okazuje się niezwykle krucha.
przekład: Tomasz Piwowarczyk |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rae

|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47 Temat postu: KRZYK CZAPLI Opowieści rodu Otori |
|
|
| No wow, poprostu już nie moge sie doczekać, mam wszystkie trzy w domku i juz je przeczytałam... ale jak widzę, że bedzie c.d. aż mi serducho fruwa :PPP |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loki

|
|
|
kurde...musze zakupic 4 czesc. mam trzy w domu i ksiazka jest genialna, a jesli jest 4 czesc to...wow...myslalem ze jej jeszcze nie ma a ona juz prawie od roku jest do kupienia...no coz,trzeba bedzie wydac troche kaski:D 
POLECAM!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michelle

|
|
|
| Cała seria mnie zafascynowała, przeczytałam 3 części, a teraz muszę mieć 4, bo nie wytrzymam jak nie przeczytam!! Zakochałam się w tej opowieści, jes po prostu piękna. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Susanna

|
|
|
| Ja po prostu nie wytrzymam!!!Przeszukałam wszystkie Empiki a tu nic!!!Wszystkie 3 cześci przeczytałam jedym tchem nie mogę się wprost doczekać kiedy mi w łapsko wpadnie 4!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
slazik

|
|
|
Heh:D Jak poprzednicy nie moge sie doczekac;p;p A wiecie ze bedzie jeszcze 5 część? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ajsuru

|
|
|
Czytałam wszystkie poprzednie trzy ale tej poprostu nie mogłam odłożyć.
Przeczytałam wciągu niecałych dwóch dni.
Polecam i mam nadzieję że LIAN jeszcze coś napisze  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zefir

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 21:40 Temat postu: |
|
|
jedna z lepszych książek orientalnych
polecam