| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 16:45 Temat postu: |
|
|
marsac,
tu w ogóle są dwie kobiety .
Spójrz na całą pianę oraz nieco w tle po lewej stronie, drugą falę-pianę. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 18:58 Temat postu: |
|
|
Też je widzisz - kamień z serca
Napisałem, że widzę dwa popiersia - potem jeszcze długo wypatrywałem kolejnych
Ciekawostka - podświetlane puzzle:
 _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
Trzeba trzymać gaz - Grigorij Łaguta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kreesperss

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 12:27 Temat postu: |
|
|
Obrazek z 1000 elementów.
Przepraszam za jakość tego zdjęcia, ale lepszego nie dałem rady zrobić heh.
Tak się prezentuje po ułożeniu
Puzzle bardzo fajnie się układało (kolorowe, tak jak lubię ;D), w przyszłości planuję ułożyć jeszcze kilka prac Jima Warrena. Wpisz sobie w google w grafice "jim warren puzzle" i Ci się wyświetli kilka przykładowych. Ogólnie w jego pracach są takie, powiedzmy, ukryte postacie. Tak jak np. na tym są 2 kobiety.
Aha, a puzzla nie brakuje tylko nie ja go będę tam wkładał tylko dam komuś innemu . Zresztą jak się przyjrzysz to 2 puzzle na prawo od tego pustego miejsca leży sobie ten puzzelek
Ogólnie to na lewo od tego statku lata sobie jeszcze kilka ptaków, ale niezbyt widać je na zdjęciach.
Jeszcze odnośnie tych puzzli podświetlanych to fajnie się one prezentują, masz może więcej przykładów takich puzzli? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 18:33 Temat postu: |
|
|
Widziałem tylko ten obraz - w sumie przypadkiem na niego wpadłem. Sam autor dość znany - Thomas Kinkade. Innych tego typu puzzli nie spotkałem. Cena wysoka - 130 zł. Puzzli - 1000 elem. 25 lampek zasilanych bateriami. W zestawie jeszcze klej.
Z innych ciekawostek tam wypatrzonych:
Zestaw 3 x 150 (Disney). Zamówiłem dla córki - zobaczymy jak to wygląda.
Rozpocząłem pracę nad "Trzema światami":
7 takich pudełek - mina mi się wydłużyła.  _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
|
| Powrót do góry |
|
 |
hrabinja

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 23:15 Temat postu: |
|
|
---------- 12:18 31.01.2012 ----------
Fajny obraz.
Praca biurowa bywa niebezpieczna.
Mikołaja znalazłem ale z płetwą było już trudniej
Coś, kiedyś czytałem, że sklep A ma otworzyć polski oddział - coś mi świta marzec - kwiecień 2012. Choć dwa razy udało mi się zamówić u nich z darmową dostawą.
---------- 20:16 01.02.2012 ----------
Kilka pięknych obrazów japońskiej firmy Tenyo:
Coś w stylu Piatnika:
Więcej na stronie: http://imaginatorium.org/shop/tenyo.htm#web
---------- 23:15 06.02.2012 ----------
@Kreesperss - gratuluję nagrody.
Na co ją przeznaczysz i dlaczego na puzzle?
Początkowo byłem pełen obaw ale sumie nie jest źle;
Gałęzie, liście i konary mienią mi się w oczach.
Obraz ładny ale bardzo smutny. _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Guitry
|
| Powrót do góry |
|
 |
kreesperss

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 14:20 Temat postu: |
|
|
| marsac napisał: | @Kreesperss - gratuluję nagrody.
Na co ją przeznaczysz i dlaczego na puzzle?  |
A dziękuję, no i nawzajem oczywiście.
Co do pytania, to najpierw muszę powiedzieć, że lubię tak sformułowane pytania, których druga część jest po części odpowiedzią na pierwszą . Oczywiście, że na puzzle, nawet już sobie upatrzyłem fajne w dziale fantazy, a raczej kilka fajnych i teraz zastanawiam się, które to będą, bo nie potrafię się zabrać jak na razie za te co posiadam, bo mnie trochę nudzą te motywy, ale prędzej czy później się za nie zabiorę .
A jeszcze co do Twoich puzzli to faktycznie jest trochę tych liści i konarów no i obraz faktycznie taki smutnawy. Ale efekt końcowy na pewno będzie wart tego mienienia się w oczach  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Sro Lut 08, 2012 20:49 Temat postu: |
|
|
---------- 21:55 07.02.2012 ----------
A może jakaś mapa
Albo Escher Chociaż w Polsce, a tym bardziej w Gandalfie, już praktycznie nie do zdobycia.
Choć przyznam, że w tematyce fantasy jest w czym wybierać.
Powoli zbliżam się do wiosennej przerwy (w planach jeszcze 5-6 obrazów tej zimy ).
Na razie szukam ryby:
bo jest gdzieś tu:
PS Niedługo będę miał do sprzedania obraz Eschera "Względność".
---------- 20:49 08.02.2012 ----------
Zakończone; obraz może nie najtrudniejszy ale najbardziej monotonny w układaniu. Wszystkie puzzle w kształcie "dwie wypustki dwie dziurki".
Grunt, że jest ryba:
W kolejce "Inny świat" Selegiochi (Italy) 1000 elem. 62 x 52 cm. Pierwszy obraz z "symbolicznym" kolorem:
 _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Guitry
|
| Powrót do góry |
|
 |
arkadi

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
UncleLion

|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 15:06 Temat postu: |
|
|
---------- 16:53 10.02.2012 ----------
Witam wszystkich. Po przebrnięciu przez lekturę całego tematu (niektóre obrazki naprawdę niesamowite!) i ja chciałbym dorzucić trzy grosze.
Ostatnio po roku przerwy wróciłem do puzzli. Wcześniej układałem glównie Heye (choć tutaj nie zawsze zbierały dobre opinie). Ich serie humorystyczne uwielbiam. Ostatnie jakie układałem to wyprawa Hanibala.
W tym roku trafiły mi się puzzle Piatnika. Pierwszy raz miałem okazje je układać i od razu z pewną przygodą. Trochę o samych puzzlach na blogu:
http://prostozpudla.blogspot.com/2012/02/wieza-babel-puzzle-piatnika.html
Sam obraz to Wieża Babel:
---------- 17:06 ----------
| marsac napisał: | ---------- 22:05 30.12.2011 ----------
Zresztą całe to niemieckie forum jest ciekawe - w Polsce takiego nie spotkałem.
|
Może czas takowe rozkręcić? _________________ Prosto z pudła - UncleLion o grach planszowych |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 20:58 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie nowych (na tym forum) "puzzlerów"
@UncleLion - przyznam, że "oczko" w Piatniku jest historią wręcz nieprawdopodobną .
Puzzle Piatnika miałem przez krótki okres w domu (Vinci, Człowiek witruwiański) lecz odsprzedałem go nieodpakowanego. Ostatnio dowiedziałem się, że obraz został w końcu ułożony i niestety brakuje jednego elementu. Hm...
Nie zdarzyła mi się (szybko odpukać!) historia z brakującym puzzlem. Przeciwnie - w 2 wypadkach miałem o jeden element za dużo (Jumbo i Trefl) Trzymam je jako amulety
Co do "Wieży Babel" - piękny obraz. Może kiedyś w większym rozmiarze (5000 Ravensburger) bliskim oryginałowi (wym puzzli: 153x101).
Zresztą, od dłuższego czasu ten obraz mnie prześladuje w sieci. Wzięło się to stąd, że MC Escher również stworzył swoją "Wieżę Babel" wydaną kiedyś przez Jumbo. Szukam jej w sieci i większość wyników to własnie puzzle z obrazem Bruegela.
A oto bezskutecznie poszukiwana przeze mnie "Wieża Babel" MC Eschera:
Pozdrawiam serdecznie.
| UncleLion napisał: | | Może czas takowe rozkręcić? |
Jestem za tylko nie mam pomysłu jak  _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Guitry
|
| Powrót do góry |
|
 |
UncleLion

|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 22:59 Temat postu: |
|
|
dwóch trzech zapaleńców, ułożenie schematu działów i wybór albo darmowego gotowego serwera z forum (darmowego), albo na czyimś miejscu na serwerze. Potem niestety trochę czasu na rozkręcenie....
Może znajdzie się dwóch trzech odważnych? W sumie najtrudniejsze części to kwestie serwera i pozycjonowania:)
Korci mnie żeby chwycić za kolejne puzzle które czekają w domu:
[img]http://cdn.priceprobe.net/i/9133588.99054ea472c3b68461.90528195[/img]
ale najpierw obiecałem sobie dokończyć czytanie dwóch rozpoczętych książek. Przyznaje, że jak już rozłożę puzzle to niesamowicie wciągają _________________ Prosto z pudła - UncleLion o grach planszowych |
|
| Powrót do góry |
|
 |
puzzlak

|
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 22:52 Temat postu: gotowe puzzle |
|
|
Jestem tu kompletnie nowy. Mam pytanie – co myślicie o zakupie ułożonych, gotowych puzzli? Czy warto zaufać sprzedawcy?
Na allegro znalazłem takie ogłoszenie:
http://allegro.pl/ulozone-gotowe-puzzle-samolot-1000-i2111578150.html.
Zaciekawiła mnie możliwość rozłożenia tych puzzli i złożenia od nowa. Ponieważ jestem początkujący, ciekawa wydaje mi się możliwość rozłożenia ich częściowo i pozostawienia trudniejszych elementów w całości (dość trudna wydaje się kurtka pilota). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 16:30 Temat postu: |
|
|
---------- 07:55 13.02.2012 ----------
Musisz sobie zaufać i wszystko będzie dobrze .
Pozdrawiam.
---------- 16:30 ----------
"Inny świat":
Tu z kolei śmieszne ścianki tworzyły potrójne zestawy:
Efekt końcowy? Cóż, dość specyficznie jak na dotychczasowe prace MC Eschera.
Czas na mały przerywnik w pracach MC Eschera:
Sandro Del-Prete "Folded Chess Set" 1.000 el. Firma Aquarius. Wym. ok. 51 x 69 cm (20"x27"). _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Guitry
|
| Powrót do góry |
|
 |
kreesperss

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 22:32 Temat postu: Re: gotowe puzzle |
|
|
Witaj UncleLion i puzzlak.
Marsac świetne obrazki i widzę że coraz to więcej tych kolorów się pojawia
| puzzlak napisał: | | Ponieważ jestem początkujący, ciekawa wydaje mi się możliwość rozłożenia ich częściowo i pozostawienia trudniejszych elementów w całości (dość trudna wydaje się kurtka pilota). |
Moja rada, nieważne jakie to będą puzzle, rozłóż i zacznij układać od początku. Po pierwsze większa satysfakcja, po drugie szybciej się nauczysz układać, po trzecie nauczysz się szukać elementów. Kurtka pilota, owszem może być trudna, aczkolwiek zauważ jeszcze to białe tło i kawałek nieba (? chyba że to jakiś pas startowy ). Szczerze mówiąc od kurtki bym zaczął i od spodni, bo najłatwiej to będzie znaleźć no i te samoloty też. Najważniejsze to żebyś się nie zniechęcił.
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|