| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47 Temat postu: Rzeczpospolita kłamców. Salon |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | | W najnowszej książce Waldemara Łysiaka znajdziemy dużo ciekawych i sensacyjnych informacji o salonowcach znajdujących się na świeczniku w naszym kraju |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hans

|
|
|
Pozycja niezwykła.
Musiałem wyemigrować i dopiero na obczyźnie znalazłem książkę, która otworzyła mi oczy.
Tragiczne losy Rzeczypospolitej nasych czasów. Zakłamana, skorumpowana, obrzydliwa "intelektualna elita" na czele z A. Michnikiem (wstrząsające fakty) postępuje z naszym krajem jak z k...ą.
Książka obowiązkowa dla pragnących świadomości i wolności prawdziwej.
W. Łysiak potwierdził, że jest fenomenlnym, trzeźwomyślacym twórcą i wykazał się odwagą, której z niewiadomych przyczyn tak wielu brakuje.
Wiele odpowiedzi na pytanie "Co z tą Polską?" , tych prawdziwych odpowiedzi znajduje się w tej pozycji.
Po przeczytaniu chciałbysię zacząć III Rzeczpospolitą budować od poczatku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marek Tatomir

|
|
|
| Tak, niestety całkowicie musze sie zgodzic z moim przedmowca (poprzednia recenzja), książka z cała pewnoscia bulwersująca, intrygująca, a przedewszystkim nie dająca o sobie zapomniec. Poprzez wnikliwą analizę wspołczesnych elit politycznych docieramy do przerazającego, wrecz fantastycznego tworu...rzeczywistosci ktora zostale wykreowana i zbudowana przeszlo 15 lat temu, a przy ktorej fantastyczny swiat matrixa to ledwo zarys dualizmu naszego rzeczywistego swiata... Gorąco polecam zarowno tą jak i poprzednie ksiazki tego wspanialego tworcy..!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RafaL Górski

|
|
|
| Jest 2006 rok.ta pieprzona platforma robi wszystko by obalić rząd Marcinkiewicza,a zarazem braci Kaczyńskich.powtórka roku 1992.A nasz kochany naród będzie współodpowiedzialny za upadek 4 RP.Tylko jest kwestią czasu jak pieprzoni postkomuniści znów odzyskają władzę dzięki PO.Kwaśniewski ma teraz zjednoczyć lewicę/ha.ha.ha.zwracam się zapelem do moich rodaków,nie pozwólcie by POiSLD znów doszło do władzy.Wasz Polak Jan Paweł 2 przewróci się w grobie.Bądzcie mądrzy.jesteściekrajem katolickim,nie pozwólcie by zło wróciło.Proszę!!!!!!!!!!!!!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Witold Janowicz

|
|
|
| Chociaż mam swoje preferencje polityczne to jako politolog nie będę ich ujawniał publicznie.Uważam że nasze tzw. elity polityczne nie stety nie tylko nie dorosły do kierowania naszą Ojczyzną, ale co ważniejsze elity te nie posiadają podstaw moralnych a w szczególności intelektualnych, jak to się mówi wyssanych z mlekiem matki. Elity w naszym kraju zostały bestialsko zlikwidowane najpierw przez okupanta Hitlerowskiego a potem przez siepaczy stalinowskich. Jeśli się człowiek bliżej przyjży kto rządził tym krajem przez ostatnie 16 lat to śmiało można postawić tezę że rządził nami przypadkowy motłoch wybierany w wyborach nie z powodu programów, osobowości lub zasług ale przeciwko tym którzy rządzili do tej pory. Ale są też na scenie politycznej rzeczywiści ludzie, których nic nie może zatopić nawet zmieniające się opcje rządzące. Waldemar Łysiak niezwykle trafnie opisał te prostackie elity wykładając tzw. kawę na ławę. Jestem bardzo zadowolony, że pozycja literacka w tak dosłowny sposób opisuje " raka" jaki toczy nie RP ale ludzi którzy dorwali się do władzy. Dziękuję |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małgorzata Ślęzak

|
|
|
| Dziękuję, dziękuję, dziękuje za otwarcie oczu, za prawdę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kamil Samołyk

|
|
|
| To jest nasz "Kapitał", książka, która powinna stać się przewodnią dla Polaków, dla tych, którzy ciągle walczą i tracą nadzieję. Nas musi być więcej. Przed tą książką zastanawiałem się, jak możliwe było bezkrwawe wydarcie rządów komunistom, co stało się z rządem Olszewskiego itp. Dzięki tej publikacji wszyscy dostaliśmy milionów argumentów za naszymi poczynananiami, polecam też film "Nocna zmiana" Kurskiego, on też podziałał na mnie znacząco, podobnie jak powyższa książka, dzięki której wiem, że nie jestem sam. Kiedyś los się do nas uśmiechnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bizon

|
|
|
Świetna książka, ale kilka rzeczy bym dodał.
Wg. mnie autor za mało zanalizował afery gospodarcze III RP. Gdyby poświęcił się jeszcze na jakieś 50 stron i podjął się (nie zaprzeczam, że trudnej) analizy afer III RP, łączie z ich powiązaniami, to by udało mu się wbić, kolejny, bardzo mocny gwóźdź. Bardzo mi tego brakowało w tej książce - o aferach była tylko wzmianka, a przecież idealnie by pasowały do poruszanego tematu.
Brakuje mi również odniesień do JPII - łatwo byłoby je dodać. Zresztą o JPII jest niewielka wzmianka, i to w chłodnym dość tonie. Nie byłoby trudne pokazać czytelnikom zdania JPII w poszczególnych kwesriach - a jest ono zbliżone (tylko troche innym językiem napisane), szczególnie do lewicy zachodnio - europejskiej.
Jak już się podjął analizy elit III RP to mógl ją rozszerzyć jeszcze o kilka nazwisk z biografiami i "osiągnięciami" - przydałby się mocny gwóźdź np. dla Kwaśniewskiego, Millera, Cimoszewicza. 10 stron dodatkowych nie zrobiłoby różnicy, a tylko dodałoby potężnych argumentów. Ograniczenie się do 4 nazwisk uważam za zbyt wąskie.
Powinien dodać jeszcze kilka stron, aby opisać swoim ostrym językiem w dużym skrócie zbrodnie komunizmu. Nie wszyscy ludzie znają dokładnie "osiągnięcia" wujka Stalina (historia najnowsza często zbyt uwydatnia tylko jeden typ totalitaryzmu ...). Łysiak skupił się na filozofii (i dobrze), ale zapomniał chyba o "osiągnięciach" - wyczuwam tutaj małą nieproporcję.
A co do reszty - zgadzam się z opiniami przedmówcow, ale chciałbym równocześnie zaznaczyć, że podobnych książek jest dużo i nie należy tej wnosić ponad inne. Łysiak rzeczywiście ma talent literacki, ale akurat tutaj go nie pokazał - polecam przeczytać "MW" ...
Pozdrawiam serdecznie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartek Swoboda

|
|
|
| Zakupiłem książkę Waldemara Łysiaka "SALON" niemal pół roku temu. Choć cena naklejona na okładkę już dawno zblakła, ja do dzisiaj żałuje wydanych na nią pieniędzy. Łysiak dokonał dla mnie nie lada wyczynu: nie znam drugiego pisarza, który na tak stosunkowo niewielkiej liczbie stron jest w stanie napisać tyle kompletnych bredni. Pomijając już stojącą na mizernym poziome wartość merytoryczną książki, muszę nadmienić, że styl pisarski Łysiak jest fatalny. Nie da się tego czytać!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|