| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47 Temat postu: JESTEŚ TYM, CO JESZ |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | Któż z nas nie chciałby być zdrowszy i szczęśliwszy, a przy tym bez trudu utrzymywać prawidłową wagę? Wszystko to - a także większy zasób energii, lepsze życie seksualne i większe zdolności umysłowe - obiecuje dr Gillian McKeith tym, którzy przez większość czasu będą przestrzegać większości zaleceń przedstawionych przez nią w książce "Jesteś tym, co jesz". Dowodem na prawdziwość tych obietnic są przypadki dosłownie tysięcy pacjentów, którym pomogła w trakcie ponad 15 lat praktyki klinicznej. Wśród tych pacjentów były gwiazdy filmowe, osoby z rodziny królewskiej i sportowcy olimpijscy, ale głównie zwykli ludzie z całego świata. Niezależnie od pochodzenia i celu, który chcieli zrealizować, łączyło ich jedno - każdy z nich był stworzony z tego, co zjadł. Teraz autorka dzieli się z nami doświadczeniem i wiedza opartą na wieloletnich badaniach, ucząc nas, jakie rodzaje pokarmu są najlepsze dla naszego organizmu i jakie artykuły żywnościowe pomogą nam schudnąć, utrzymać prawidłową wagę i zyskać więcej energii.
Dzięki tej książce:
-badasz swój poziom inteligencji żywieniowej i dowiesz się, jak twój sposób odżywiania wpływa na funkcjonowanie organizmu
-wyzbędziesz się niezdrowych apetytów
-nauczysz się zapobiegania problemom zdrowotnym związanym z odżywianiem, takim jak cukrzyca
-odkryjesz jak niewielkie zmiany mogą spowodować wielką różnicę w twoim życiu
-poznasz pięć głównych problemów zatruwających nam zdrowie oraz dowiesz się, jak sobie z nimi radzić
-dowiesz się, jakie rodzaje żywności pomagają odtruwać nasz organizm
Proste i skuteczne porady dr McKeith oraz jej siedmiodniowy program startowy sprawią, że już wkrótce będziesz czuć się i wyglądać świetnie
Dr Mc Keith pełni funkcję dyrektora renomowanej McKeith Clinic w Londynie oraz bardzo dużo podróżuje, zapraszana do wygłaszania wykładów i prowadzenia seminariów. Realizuje w ten sposób swoją życiową misję polegającą na dzieleniu się posiadaną wiedzą i zmienianiu życia innych ludzi na lepsze. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monika

|
|
|
| Przed chwilą oglądałam program w telewizji, o autorce tej książki. Ona jest niesamowita. Zmieniła nawyki żywieniowe pewnej rodziny ( nie jednej) i zdołała zmienić i ch życie na lepsze. Dlatego zajrzałam na tę stronę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
elżbieta Zając

|
|
|
| No ten program jest super!potrafi podbudować tych którzy tracą silna wolę w odchudzaniu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magda

|
|
|
| no no.. widzę, że wszyscy odwiedzają tą stronę z tego samego powodu - sobotni program na dwójce... jest super... ta kobieta jest brutalna ale skuteczna ... jestem pod wrażeniem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nic....

|
|
|
teraz leca programy w niedziele do poludnia.....Wiem ze to jest czasem brutalne ale ja bardzo chcialabym zeby ktos taki jak ONA pokierował moim trybem zycia....
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
doda

|
|
|
autorka ksiazki ma niesamowita sile perswazji, jej upor i cierpliwosc pomogla juz takm wielu osoba,jestem pod ogromnym wrazeniem
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 17:41 Temat postu: |
|
|
Książka jest bardzo praktyczna. Autorka opisuje jaki wpływ na nasze ciała ma sposób naszego odżywiania. Ale także jak po wyglądzie skóry, paznokci itd. dowiedzieć się co się dzieje z naszym organizmem, jakich składników odżywczych mu brakuje. Dobrze, prosto napisana z ciekawymi ilustracjami. Niemniej czasem przepisy zamieszczone przez autorkę są mało praktyczne, nie wszystkie produkty są tak łatwo dostępne na polskim rynku.
 _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 20:13 Temat postu: |
|
|
a może Dieta emocjonalna?
dla mnie bomba  _________________

Ostatnio zmieniony przez olszoowa dnia Wto Kwi 21, 2009 8:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
teresaikon

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 7:25 Temat postu: |
|
|
| Bardzo ciekawe, postaram się przynajmniej obejrzec w ksiegarni tę książkę |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:48 Temat postu: |
|
|
Wierzycie w te wszystkie diety typu: dieta emocjonalna, dieta zgodna z grupą krwi, dieta zgodna z temperamentem itd. ?
Bo mnie się wydaje, że one nic nowego nie wnoszą. Jedynym celem jest zarabianie na sfrustrowanych ludzi... _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:50 Temat postu: |
|
|
| Ja też nie wierzę. To są tylko nazwy, które przyciągają, a tak naprawdę jest to jakiś zwykły dietetyczny jadłospis, który albo zadziała, albo - co bardziej prawdopodobne - nie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:53 Temat postu: |
|
|
A przecież takich książek są tysiące.. i jakoś każda odnajduje grono czytelników.... _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:56 Temat postu: |
|
|
| No tak, bo ludzie, którzy w tym przypadku chcą zrzucić na wadzę łapią się wszystkiego. Ćwiczeń, bielizny wyszczuplającej, a w końcu i książek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 16:29 Temat postu: |
|
|
A które z tych książek czytałyście?
Której z diet probowałyście?
na każdy temat ukazuje sie masa książek.
czasem sie zastanawiam kto to czyta? komu potrzebna jest kolejna pozycja z serii, traktująca o tym samymi prawie tak samo...
no cóż, czasem nie czas nasz na daną idee, a za dwa dni i owszem...
Pewnie, że fajnie byłoby mieć pewność, że coś działa i nie trzeba sobie dalej głowy zawracać
Ba, gdybyśmy wszyscy byli tacy sami...
wystarczyłaby zapewne jedna
jeden temat-jedna książka, bo jedno rozwiązanie...
na szczęście tak nie jest
ja sie cieszę ze mam taaaaki wybór
i że mogę wybierać _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 16:31 Temat postu: |
|
|
| maja_c napisał: | | No tak, bo ludzie, którzy w tym przypadku chcą zrzucić na wadzę łapią się wszystkiego. Ćwiczeń, bielizny wyszczuplającej, a w końcu i książek. |
zamiast wziąc sie za siebie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|