| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
marsac

|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 14:50 Temat postu: Poszukuję A. Rybakowa i W. Wojnowicza |
|
|
---------- 11:06 12.03.2010 ----------
Witam.
Poszukuję książek:
Anatolij Rybakow "Proch i pył", Wydawnictwo "ISKRY" Warszawa 1996
Włodzimierz Wojnowicz "Pretendent do tronu"
Włodzimierz Wojnowicz "Przesiedleniec"
Włodzimierz Wojnowicz "Zamysł"
Co do Wojnowicza - nie wiem czy w ogóle ukazało się polskie tłumaczenie więc jeśli ktoś miałby jakieś informacje na ten temat - będę wdzięczny.
Pozdrawiam wszystkich.
---------- 14:20 02.07.2010 ----------
Podciągam.
Dodatkowo poszukuję:
Warłam Szałamow "Opowiadania kołymskie",
1.) Wydawnictwo Dolnośląskie, Wrocław 1999, tłum. Juliusz Baczyński (wydanie 1 tomowe) lub:
2.) 2 tom "Artysta łopaty" Wydawnictwo Atext, Gdańsk, 1991, przekład: Juliusz Baczyński (wydanie 3 tomowe - tom 1: PIERWSZA ŚMIERĆ, tom 2: ARTYSTA ŁOPATY, tom 3: LEWY BRZEG).
Tomy 1 i 2 posiadam ale nie mam nic przeciwko zdublowaniu.
Natomiast gdyby ktoś poszukiwał - mam do sprzedania (lub zamiany) 2 egz. "Jak pragnę wolności" Siergieja Dowłatowa - Wydawca: PIW, Warszawa 1993, Przekład: Ewa Rojewska–Olejarczuk, Liczba stron: 299, Wydanie: pierwsze, Okładka: miękka. Format: 12,5 x 19,5 cm
---------- 14:50 19.01.2011 ----------
Szałamow szczęśliwie nieaktualny (wyd. REBIS - 2010/11)
Rybakow nadal poszukiwany. _________________ Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
Trzeba trzymać gaz - Grigorij Laguta. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|