'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Dean R. Koontz » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dean R. Koontz
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasia88

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 16:23    Temat postu: Dean R. Koontz Odpowiedz z cytatem

Witam. Przeglądałam tematy forum i zauważyłam, że nikt nie wspomniał o Koontz'ie. Jego książki są godne polecenia. Ja zaczęłam od "Opiekunów" i bardzo mnie wciągnęło. Postanowiłam przeczytać wszystkie jego książki. Przeczytałam już m.in. "Apokalipsę" "Pieczarę gromów" "Intensywność" a ostatnio "Odd'a Thomas'a" "Dar widzenia" i "Braciszka Odd'a" i jeszcze się nie zawiodłam. Tak więc z czystym sumieniem gorąco polecam SmileSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maddziaa

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 16:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie czytałam, aczkolwiek wiele razy się zbierałam i chyba w końcu muszęSmile Dużo słyszałam na temat tego autora i wiem także, że jest bardzo często polecany, a na początek, co tak najbardziej jest godne przeczytania?
Carmen82

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 9:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałam ze 2 czy 3 książki Mastertona. Najbardziej przypadła mi do gustu ta, która była zekranizowana z Benem Affleckiem pod tytułem "Odwieczny wróg". Jest co prawda lepszy w swoim warsztacie od G. Mastertona, ale gorszy od S. Kinga. Coś pomiędzy jednym a drugim.

Ostatnio zmieniony przez Carmen82 dnia Nie Mar 14, 2010 21:22, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
EdithM

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 11:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałam tylko jedną powieść tego autora - "Opiekunowie". I nawet fajna była. Może kiedyś zapoznam się z innymi książkami Koontz'a Wink
miszkos

PostWysłany: Pon Mar 15, 2010 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałem większość książek i muszę przyznać, że bardzo go lubię. Trzyma w napięciu, jest ciekawa. Można się zupełnie oderwać od rzeczywistości. Jednak, gdyby porównując i musiałbym wybierać to stawiam jednak na Kinga.
amalenka

PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 14:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
niestety nie przeczytałam jeszcze żadnej książki tego autora, a z chęcią bym to zrobiła. Jednak najpierw chciałabym się Was poradzić. Czy jest jakaś pozycja, od której należałoby zacząć? Są pisarze, którzy w każdej swojej pozycji zamieszczają tego samego bohatera, który rozwiązuje różne zagadki. Ciekawa jestem czy ten autor robi tak samo, i czy w związku z tym powinnam zacząć czytać od konkretnej, tak jakby pierwszej, pozycji czy tutaj każda książka jest o czymś innym i nie ma związku z poprzednimi.
kasia88

PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 16:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

amalenka napisał:
Witam,
niestety nie przeczytałam jeszcze żadnej książki tego autora, a z chęcią bym to zrobiła. Jednak najpierw chciałabym się Was poradzić. Czy jest jakaś pozycja, od której należałoby zacząć? Są pisarze, którzy w każdej swojej pozycji zamieszczają tego samego bohatera, który rozwiązuje różne zagadki. Ciekawa jestem czy ten autor robi tak samo, i czy w związku z tym powinnam zacząć czytać od konkretnej, tak jakby pierwszej, pozycji czy tutaj każda książka jest o czymś innym i nie ma związku z poprzednimi.

Polecam książkę "Opiekunowie" u mnie od niej się zaczęło. Koontz pisał o jednym bohaterze w 3 książkach pierwsza część to "Odd Thomas" następna "Dar widzenia" i "Braciszek Odd" - te również polecam mi najbardziej podaobała się pierwsza część czyli "Odd Thomas" Smile
Powrót do góry
miszkos

PostWysłany: Sob Mar 20, 2010 9:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja polecam Inwazję a także Intensywność, naprawdę dobre książki.
kasia88

PostWysłany: Sob Mar 20, 2010 14:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miszkos napisał:
Ja polecam Inwazję a także Intensywność, naprawdę dobre książki.

Zgadzam się. "Intensywność" jest na prawdę dobra. "Inwazji" jeszcze nie czytałam.
Powrót do góry
miszkos

PostWysłany: Wto Mar 23, 2010 9:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A "zabójcę strachu" czytałaś? Wg mnie to świetne połączenie thrillera, przygody i sensacji. Wzbudza niesamowite emocje i trzyma w napięciu. I ciekawy jest też wątek przyjaźni między człowiek a zwierzęciem. NO zawiera przesłanie na temat genetyki, myślę, że bardzo ważne, zwłaszcza w dzisiejszych czasach w dobie rozwoju...
kasia88

PostWysłany: Sob Mar 27, 2010 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miszkos napisał:
A "zabójcę strachu" czytałaś? Wg mnie to świetne połączenie thrillera, przygody i sensacji. Wzbudza niesamowite emocje i trzyma w napięciu. I ciekawy jest też wątek przyjaźni między człowiek a zwierzęciem. NO zawiera przesłanie na temat genetyki, myślę, że bardzo ważne, zwłaszcza w dzisiejszych czasach w dobie rozwoju...

Jeszcze nie czytałam. A "Opiekunowie" czytałeś?? Jeśli nie to na pewno Ci się spodoba. Również jest tam o genetyce i przyjaźni człowieka z psem. Mi bardzo się podobała.
Powrót do góry
EMC

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 17:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gorąco polecam!
Uwielbiam tego autora! Very Happy
niunki

PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 22:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przeczytałam praktycznie wszystkie książki Koontza bo bardzo lubię tego autora. Jego powieści są bardzo ciekawe, trzymają w napięciu, wciągają. Uważam że bardzo godne polecenia są te pozycje: "Intensywnośc", "Niezniszczalny", "Nieznajomi", "Mroczne ścieżki serca", "Przepowiednia", "Twoje serce należy do mnie".
Powrót do góry
justyna1988

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mogę spokojnie polecić "Dobrego zabójcę", na prawdę świetnie się czyta i ciężko się od niej oderwać. Bardzo podobało mi się podzielenie rozdziałów, jeden o tym co robi zabójca, następny o tym co robią główny bohater i dziewczyna której pomagał. Dzięki temu akcja toczyła się wartko i nie było czasu żeby się tą książką znudzić Smile
Powrót do góry
Samash

PostWysłany: Sob Gru 25, 2010 13:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja czytałam Nieśmiertelnego i książka wciągnęła mnie absolutnie. Książka w fragmentach mnie przerażała. Nie mogłam zrozumieć niektórych zachowań Erica. Mam zamiar przy następnej wizycie w bibliotece wypożyczyć kolejną książkę Koontz'a.
"Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: