| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kasia88

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 16:23 Temat postu: Dean R. Koontz |
|
|
Witam. Przeglądałam tematy forum i zauważyłam, że nikt nie wspomniał o Koontz'ie. Jego książki są godne polecenia. Ja zaczęłam od "Opiekunów" i bardzo mnie wciągnęło. Postanowiłam przeczytać wszystkie jego książki. Przeczytałam już m.in. "Apokalipsę" "Pieczarę gromów" "Intensywność" a ostatnio "Odd'a Thomas'a" "Dar widzenia" i "Braciszka Odd'a" i jeszcze się nie zawiodłam. Tak więc z czystym sumieniem gorąco polecam   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 16:32 Temat postu: |
|
|
Ja nie czytałam, aczkolwiek wiele razy się zbierałam i chyba w końcu muszę Dużo słyszałam na temat tego autora i wiem także, że jest bardzo często polecany, a na początek, co tak najbardziej jest godne przeczytania? _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 9:21 Temat postu: |
|
|
Przeczytałam ze 2 czy 3 książki Mastertona. Najbardziej przypadła mi do gustu ta, która była zekranizowana z Benem Affleckiem pod tytułem "Odwieczny wróg". Jest co prawda lepszy w swoim warsztacie od G. Mastertona, ale gorszy od S. Kinga. Coś pomiędzy jednym a drugim.
Ostatnio zmieniony przez Carmen82 dnia Nie Mar 14, 2010 21:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EdithM

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 11:35 Temat postu: |
|
|
Przeczytałam tylko jedną powieść tego autora - "Opiekunowie". I nawet fajna była. Może kiedyś zapoznam się z innymi książkami Koontz'a  _________________ "Światło prawdy spada na nas z bezlitosną szczerością, w świetle prawdy obojgu nam diabelsko nie do twarzy" Virginia Woolf |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszkos

|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 17:17 Temat postu: |
|
|
Przeczytałem większość książek i muszę przyznać, że bardzo go lubię. Trzyma w napięciu, jest ciekawa. Można się zupełnie oderwać od rzeczywistości. Jednak, gdyby porównując i musiałbym wybierać to stawiam jednak na Kinga. _________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi w walce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
amalenka

|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 14:35 Temat postu: |
|
|
Witam,
niestety nie przeczytałam jeszcze żadnej książki tego autora, a z chęcią bym to zrobiła. Jednak najpierw chciałabym się Was poradzić. Czy jest jakaś pozycja, od której należałoby zacząć? Są pisarze, którzy w każdej swojej pozycji zamieszczają tego samego bohatera, który rozwiązuje różne zagadki. Ciekawa jestem czy ten autor robi tak samo, i czy w związku z tym powinnam zacząć czytać od konkretnej, tak jakby pierwszej, pozycji czy tutaj każda książka jest o czymś innym i nie ma związku z poprzednimi. _________________ a_maleńka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasia88

|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 16:47 Temat postu: |
|
|
| amalenka napisał: | Witam,
niestety nie przeczytałam jeszcze żadnej książki tego autora, a z chęcią bym to zrobiła. Jednak najpierw chciałabym się Was poradzić. Czy jest jakaś pozycja, od której należałoby zacząć? Są pisarze, którzy w każdej swojej pozycji zamieszczają tego samego bohatera, który rozwiązuje różne zagadki. Ciekawa jestem czy ten autor robi tak samo, i czy w związku z tym powinnam zacząć czytać od konkretnej, tak jakby pierwszej, pozycji czy tutaj każda książka jest o czymś innym i nie ma związku z poprzednimi. |
Polecam książkę "Opiekunowie" u mnie od niej się zaczęło. Koontz pisał o jednym bohaterze w 3 książkach pierwsza część to "Odd Thomas" następna "Dar widzenia" i "Braciszek Odd" - te również polecam mi najbardziej podaobała się pierwsza część czyli "Odd Thomas"  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszkos

|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 9:59 Temat postu: |
|
|
Ja polecam Inwazję a także Intensywność, naprawdę dobre książki. _________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi w walce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasia88

|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 14:31 Temat postu: |
|
|
| miszkos napisał: | | Ja polecam Inwazję a także Intensywność, naprawdę dobre książki. |
Zgadzam się. "Intensywność" jest na prawdę dobra. "Inwazji" jeszcze nie czytałam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszkos

|
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 9:18 Temat postu: |
|
|
A "zabójcę strachu" czytałaś? Wg mnie to świetne połączenie thrillera, przygody i sensacji. Wzbudza niesamowite emocje i trzyma w napięciu. I ciekawy jest też wątek przyjaźni między człowiek a zwierzęciem. NO zawiera przesłanie na temat genetyki, myślę, że bardzo ważne, zwłaszcza w dzisiejszych czasach w dobie rozwoju... _________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi w walce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasia88

|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 16:10 Temat postu: |
|
|
| miszkos napisał: | | A "zabójcę strachu" czytałaś? Wg mnie to świetne połączenie thrillera, przygody i sensacji. Wzbudza niesamowite emocje i trzyma w napięciu. I ciekawy jest też wątek przyjaźni między człowiek a zwierzęciem. NO zawiera przesłanie na temat genetyki, myślę, że bardzo ważne, zwłaszcza w dzisiejszych czasach w dobie rozwoju... |
Jeszcze nie czytałam. A "Opiekunowie" czytałeś?? Jeśli nie to na pewno Ci się spodoba. Również jest tam o genetyce i przyjaźni człowieka z psem. Mi bardzo się podobała. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EMC

|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 17:30 Temat postu: |
|
|
Gorąco polecam!
Uwielbiam tego autora!  _________________ 'Silna i gorzka choroba książkowa rozpanoszyła sie w duszy. Jakież to haniebne być przywiązanym do tej bezwładnej masy papieru, druku i uczuć umarłych ludzi' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
niunki

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 22:08 Temat postu: |
|
|
| Ja przeczytałam praktycznie wszystkie książki Koontza bo bardzo lubię tego autora. Jego powieści są bardzo ciekawe, trzymają w napięciu, wciągają. Uważam że bardzo godne polecenia są te pozycje: "Intensywnośc", "Niezniszczalny", "Nieznajomi", "Mroczne ścieżki serca", "Przepowiednia", "Twoje serce należy do mnie". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 10:55 Temat postu: |
|
|
Ja mogę spokojnie polecić "Dobrego zabójcę", na prawdę świetnie się czyta i ciężko się od niej oderwać. Bardzo podobało mi się podzielenie rozdziałów, jeden o tym co robi zabójca, następny o tym co robią główny bohater i dziewczyna której pomagał. Dzięki temu akcja toczyła się wartko i nie było czasu żeby się tą książką znudzić  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 13:07 Temat postu: |
|
|
Ja czytałam Nieśmiertelnego i książka wciągnęła mnie absolutnie. Książka w fragmentach mnie przerażała. Nie mogłam zrozumieć niektórych zachowań Erica. Mam zamiar przy następnej wizycie w bibliotece wypożyczyć kolejną książkę Koontz'a. _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|