| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 12:18 Temat postu: "Dary anioła" tom 3 -> "Miasto szkła" |
|
|
Tysiące lat temu, Anioł Razjel zmieszał swoją krew z krwią mężczyzn i stworzył rasę Nephilim, pół ludzi, pół aniołów. Mieszańcy człowieka i anioła przebywają wśród nas, ukryci, ale wciąż obecni, są naszą niewidzialną ochroną.
Nazywają ich Shadowhunters.
Shadowhunters przestrzegają praw ustanowionych w Szarej Księdze, nadanych im przez Razjela. Ich zadaniem jest chronić nasz świat przed pasożytami, zwanymi demonami, które podróżują między światami, niszcząc wszystko na swej drodze.
Ich zadaniem jest również utrzymanie pokoju między walczącymi mieszkańcami podziemnego świata, krzyżówkami człowieka i demona, znanymi jako wilkołaki, wampiry, czarodzieje i wróżki.
W swoich obowiązkach są wspomagani przez tajemniczych Cichych Braci. Cisi Bracia mają zaszyte oczy i usta i rządzą Miastem Kości, nekropolią znajdującą się pod ulicami Manhattanu, w której leżą martwe ciała zabitych Shadowhunters.
Cisi Bracia prowadzą archiwa wszystkich Shadowhunters, jacy kiedykolwiek żyli. Strzegą również Mortal Instruments, trzech boskich przedmiotów, które anioł Razjel powierzył swoim dzieciom.
Jednym z nich jest Miecz. Drugim Lustro. Trzecim Kielich.
Od tysięcy lat Cisi Bracia strzegli Mortal Instruments.
I było tak aż do Powstania, wojny domowej, która niemal na zawsze zniszczyła tajemny świat Shadowhunters. I mimo że od śmierci Valentine`a, Shadowhuntera, który rozpoczął wojnę, minęło wiele lat, rany, jakie zostawił, nigdy się nie zabliźniły.
Od Powstania minęło piętnaście lat. Jest upalny sierpień w tętniącym życiem Nowym Jorku. W podziemnym świecie szerzy się wieść, że Valentine powrócił na czele armii wyklętych.
A Kielich zaginął...
--------------------------------------------------------------
Podobno 'wszyscy' na ten tom czekają... _________________ FaceBook
Twiter
Blip
Ostatnio zmieniony przez Edyta dnia Czw Wrz 09, 2010 8:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Igucc

|
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 20:51 Temat postu: |
|
|
| Ja czekałam na ten tom ze zniecierpliwieniem no i wreszcie jest! Doczekałam się ^^ Polecam tym, którzy czytali poprzednie części. Ta według mnie jest najlepsza ze wszystkich, no ale podobno ma wyjść jeszcze jedna, pt. Miasto Upadłych Aniołów. Tak gdzieś czytałam, ale nie wiem, czy to pewne... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
saruskaaa

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 19:40 Temat postu: |
|
|
Książka jest świetna i już nie mogę się doczekać kolejnej powieści pani Clare:) _________________ „Słowami też można dotykać. Nawet czulej niż dłońmi.” http://coraz-blizej.blogspot.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|