| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47 Temat postu: LIST W BUTELCE |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | | Wyrzucona za burtę butelka, zdana na kaprys losu, mogła trafić w najodleglejszy zakątek świata. Zamiast tego, po niecałym miesiącu podróży, wypłynęła na plaży nad zatoką Cape Cod, gdzie znalazła ją spędzająca nadmorskie wakacje Theresa Osborne, dziennikarka z Bostonu, samotnie wychowująca dwunastoletniego syna. W środku był list miłosny napisany do zmarłej żony i zaczynający się od słów: "Moja najdroższa Catherine, tęsknię za Tobą, ukochana, tak jak zawsze, ale dzisiaj było mi bardzo ciężko, bo ocean śpiewał o naszym wspólnym życiu." Zaintrygowana i przejęta do głębi historią pary kochanków, Theresa rozpoczyna poszukiwania człowieka, który potrafił tak mocno i wiernie kochać. Kim był mężczyzna? Gdzie się teraz znajduje? Jej spotkanie z tajemniczym Garrettem zaowocuje wielką miłością... |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
K.

|
|
|
| przecudownie napisana ksiazka, wprost nie mozna sie oderwac, godna polecenia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
K.

|
|
|
| przecudownie napisana ksiazka, wprost nie mozna sie oderwac, godna polecenia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anna sadok

|
|
|
| Jestem w trakcie czytania książki i jak narazie jestem wciągnięta bardzo. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
klaudia

|
|
|
| Wspaniała ksiazka... Polecam każdemu, kto lubi romanse o smutnym zakończeniu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madzia

|
|
|
| Piękna książka. Pokazuje nam, że nawet po śmierci bliskiej osoby, możemy znaleźć prawdziwą miłość. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edziulka

|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 13:24 Temat postu: |
|
|
Uwielbiam tę książkę!!!
To jedyna dotychczas pozycja, którą przeczytałam za jednym zamachem!!! Zaczęłam koło 22, skończyłam mocno po północy. Naprawdę fantastyczna powieść!
Zrobiłam odwrotnie, niż się radzi: wpierw obejrzałam film, potem przeczytałam książkę. I książka jest zdecydowanie ciekawsza, akcja jakoś lepiej się "klei" i toczy, nasiąknięta romantycznym klimatem..., ale nie takim na siłę, jak film.
Aż chyba sobie ją kupię na Gwiazdkę!, skoro na Gandalfie jest  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien

|
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 10:02 Temat postu: |
|
|
Ja chyba jestem fanką numer 1 Sparksa w Polsce, bo z wielkim zapałem czytałam wszystkie jego książki. Szczególnie polecam ,,Jesienną miłość"- no, chyba że ktoś nie lubi płakać przy lekturze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EMC

|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 18:41 Temat postu: |
|
|
Ja oglądałam film i specjalnie mnie nie zachwycił. Teraz chcę przeczytać książkę i liczę na to, że będzie lepsza... _________________ 'Silna i gorzka choroba książkowa rozpanoszyła sie w duszy. Jakież to haniebne być przywiązanym do tej bezwładnej masy papieru, druku i uczuć umarłych ludzi' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 20:29 Temat postu: |
|
|
Chyba nie mój klimat, fabuła zawiera duży potencjał, który ja bym chciała aby wykorzystano inaczej  _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
saruskaaa

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 20:00 Temat postu: |
|
|
Świetna. uwielbiam wszystkie ksiązki Sparksa:) _________________ „Słowami też można dotykać. Nawet czulej niż dłońmi.” http://coraz-blizej.blogspot.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 0:06 Temat postu: |
|
|
Przeczytana za jednym tchem, cudowna historia, świetnie napisana i do tego porywający klimat Tradycyjnie film nie odzwierciedlił wszystkiego tak jak wcześniej juz pisano za to po tej lekturze długo chodziłam z głową w chmurach  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 18:23 Temat postu: |
|
|
Aż mi wstyd..jeszcze nigdy nie miałem żadnej z książek Sparksa w rękach, trzeba będzie nadrabiać zaległości. Po waszych komentarzach widzę, że chyba warto... _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Sob Paź 30, 2010 23:39 Temat postu: |
|
|
Warto, warto, bo Kevin Costner to nie to samo co klimat zwarty w słowach tej książki  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Sro Lis 03, 2010 10:18 Temat postu: |
|
|
To i ja dołączę do wielbicielek. Bohaterów po prostu się lubi, a książka wciąga i intryguje. Pozwala wierzyć nam, że mimo upływu lat wciąż może spotkać nas coś miłego. _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|