| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marx

|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 9:06 Temat postu: |
|
|
| tom-ek napisał: | tylko byle by to byly afrykanskie rytmy ) |
No chyba, że lektura to "Tomek na czarnym Lądzie"  _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czytelnik11

|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 11:55 Temat postu: |
|
|
Ja czytając muszę mieć co najmniej jeden kubek herbaty i coś słodkiego. Najczęściej jest to czekolada. Czasem w tle puszczam muzykę , ale zwykle w ogóle jej nie słyszę. _________________ Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?
Tolkien. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 12:29 Temat postu: |
|
|
Często czytam w totalnym chaosie wokół mnie. Gdzieś gra głośno muzyka, ktoś z kimś rozmawia, dzwoni telefon, mnóstwo ludzi się przewala, dzieci się bawią itp. i dochodzę do wniosku, że jakoś mi to szczególnie nie przeszkadza.
Zawsze mam przy sobie zapas wody mineralnej żebym nie wyschła  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 9:08 Temat postu: |
|
|
Bunia91 o tak Enya w tle albo Mike Oldfield, radzę też spróbować Loreeny Mckennitt, kobieta ta czyni muzykę celtycką, ale ma ona fenomenalny klimat  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 18:12 Temat postu: |
|
|
Nie próbowałam do tej pory, ale na pewno przetestuje, bo repertuar Eynii (nie powinnam tak odmieniac sorry ) znam już na pamięc  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 20:57 Temat postu: |
|
|
Enya jest ponadczasowa i nigdy się nie znudzi słuchana nawet wielokrotnie ale warto też spróbować czegoś nowego, polecam i czekam na opinie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kahlan

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 1:15 Temat postu: |
|
|
| Ja właściwie jak czytam to nie robię nic poza tym:P Czasem włączę sobie cichutko muzykę ale to naprawdę rzadko:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 21:25 Temat postu: |
|
|
U mnie ostatnio nie ma spokoju ;] Ciągle, ktoś chodzi, puka, stuka, krzyczy lub (o zgrozo!) śpiewa Ale pomału się przyzwyczajam :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 22:05 Temat postu: |
|
|
Ktoś mi ostatnio powiedział, że chaos to przyjaciel człowieka, ale nie wiem co to była za mądrala
Justyna1988 dzięki za podpowiedź w sprawie muzyki. Przetestowałam i spodobało mi się, więc powiększyłam repertuar  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dragonk

|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 18:23 Temat postu: |
|
|
Ja tam potrzebuję jak już mam zamiar coś przeczytać, choć nie ukrywam to rzadkość, to potrzebuję spokoju - musi być cicho i nic mnie nie rozpraszać, bo inaczej nie będę w stanie odpowiednio się skupić... Muzyka raczej też mi zbytnio nie pomoże - takiej co słucham to trzeba skupiać się na każdym słowie z osobna i na całości równocześnie, więc jak jeszcze skupiać się tak samo nad książką w tym samym momencie?  _________________ "W sen, marzenie, pragnienie popadam.
Przyjemniejszego nic narazie nie posiadam."
©Copyright Dragonk  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nabu

Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 18 Skąd: Szczecin/Gorzów Wielkopolski
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 13:08 Temat postu: |
|
|
Jak czytam to jestem tak skupiony, że nie jestem w stanie nic zrobić  _________________ Pozdrawiam
Grzegorz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 15:30 Temat postu: |
|
|
Zawsze przy dobrej muzyce. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
And nobody can hear you scream
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 16:29 Temat postu: |
|
|
Ostatnio, przy czytaniu książki włączyłem sobie nowy album Metronomy (English Riviera) i wooogóle nie mogłem się skupić , dlatego wyłączyłem i czytałem dalej. Ale i tak uwielbiam Metronomy, a to że nei mogłem się przy nich skupić, to tylko dlatego, że ich muzyka jest świetna i skupia uwagę, nawiasem mówiąc- polecam  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KatarzynaSikora

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 14:18 Temat postu: |
|
|
Jeżdżę na rowerku stacjonarnym. Serio, i robię to od tylu lat, że bez względu jak nudna albo porywająca byłaby lektura, mam zawsze ten sam puls;D
Pozdrawiam
Kasia _________________ www.katarzynasikora.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
M.M.W.

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 14:41 Temat postu: |
|
|
Kasiu, widzę, że obie mamy zapędy do aktywnego czytania książki Ty ćwiczysz na rowerku, a ja co wieczór sięgam po tzw. hula-hop. Ćwiczę i czytam. A jeśli nie kręcę kółkiem to np. tuż przed snem w łóżku z ciepłą herbatą, przy gotowaniu obiadu (w oczekiwaniu np. na gotującą się wodę) lub w podróży. Miejsc i sytuacji pochłaniania książek jest mnóstwo  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|