| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47 Temat postu: Zakazane gry |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | Książka zachwycająca optymizmem i szczerością, pełna błyskotliwych dialogów i dowcipnych puent. Przewrotna opowieść o miłości dziewczyny do starszego o kilkanaście lat żonatego mężczyzny. O ścieraniu się dwóch światów o odmiennych wartościach, o grze emocji, o roli przypadku. On kocha swoją pozycję i ułożone życie, ona wszystko, co jest poza tym. Gdy są razem, pragną jednak tego samego - siebie...
Debiut literacki młodej, utalentowanej i pięknej autorki - Malwiny Kowszewicz - która ma wszelkie szanse, by zdobyć w Polsce popularność nie ustępującą Katarzynie Grocholi. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marta Kownacka

|
|
|
| Piękna ksiązka, inteligentna narracja. Historia o takiej miłości, która jest ponad wszystkim. Ale żaden ckliwy harlequin. To rzecz o miłości prawdziwej. Wielkiej. Dawno nie czytałam czegoś takiego, co aż tak poruszyło moje emocje. Wyrazy szczerego uznania dla autorki i wyrazy szczerego współczucia dla OMW, o ile takowy gdziekolwiek istnieje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasia Gotek

|
|
|
Niestety kompletne nieporozumienie i niewypał. Dziwię sie mojej poprzedniczce jak może cos tak śmieszno - głupiego poruszać. Książka jest infantylna i niezamierzenie komiczna. OMW ma osobowowść dużego dziecka obrażającego się o byle co. Oliwka swoją inteligencją obraża wyrobionego czytelnika...
Dawno nie czytałam takiej karykatury książki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katarzyna Skrzypek

|
|
|
| Bardzo dobry debiut. To duża sztuka tak lekko i z dystansem opisac związek tak kompletnie odmiennych ludzi.A swoja drogą - myślę, że bardzo dużo mężczyzn ma osobowość dużego dziecka, tylko o tym nie wiedzą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta róg

|
|
|
| Bardzo fajna książka. Dostarczyła mi duzo emocji i wielu wspomnien........ Tak, to było najciekawsze bo była i jest ona moim odzwierciedleniem. Sama przeżywałam i przeżywam taka miłość jak miała Oliwka. Wiem, ze wiele cytatów z tej ksiażki moge wpisaw w swoj życiorys. Dlatego tak bardzo jest ona fascynująca. Ja takze stałam sie świadkiem czyjegoś małżeństwa............. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olaf

|
|
|
Jakie to straszne, że taki OMW będzie już sam, że on nie zauażył takiej Oliwki a takich tak mało.... Bardzo wzruszyła mnie ta książka, historia. Gdybym mógł ci pokazać miłość Malwino, byłabyś najszczęśliwsza. Olaf |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miki

|
|
|
| niezle, szydercze, przenikliwe i zaskakujaco trafne spojrzenie na innych i na sama siebie, pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 16:44 Temat postu: |
|
|
Zajrzałem tu z ciekawości- książki nie czytałem. Ale patrząc na wasze komentarze pomyślałem sobie, że warto po nią sięgnąć. Gdy przeczytam, podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam. _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|