| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 12:32 Temat postu: Wielki powrót Puchatka |
|
|
Po prawie 90 latach do Stumilowego Lasu powraca Miś o Bardzo Małym Rozumku!
„Powrót do Stumilowego Lasu” to pierwsza oficjalna kontynuacja „Kubusia Puchatka” i „Chatki Puchatka”, stworzonych w latach 20. XX wieku przez A.A. Milne’a. Nowe przygody najpopularniejszego misia świata napisał znawca tematu David Benedictus, twórca adaptacji audio przygód misia. Autorem ilustracji jest Mark Burgess, znany jako ilustrator wcześniejszych wydań „Kubusia Puchatka” oraz wielu innych książek dla dzieci.
Książkę, która nakładem Wydawnictwa Nasza Księgarnia ukaże się już 19 maja, na język polski przetłumaczył Michał Rusinek. Wydawnictwo zapowiedziało ponadto, że wszystkie trzy części przygód Puchatka ukażą się również w wersji do słuchania - w interpretacji Janusza Gajosa.
(źródło: http://www.rynek-ksiazki.pl) _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magnolia

|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 12:44 Temat postu: |
|
|
| No i się ukazała, i to już kilka tygodni temu. Według mnie bardzo zbliżona do oryginału, zasługuje na miano kontynuacji. A wasze jakie jest zdanie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EMC

|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 18:08 Temat postu: |
|
|
Może ktoś coś więcej powiedzieć na temat tej kontynuacji? I jak wrażenia? _________________ 'Silna i gorzka choroba książkowa rozpanoszyła sie w duszy. Jakież to haniebne być przywiązanym do tej bezwładnej masy papieru, druku i uczuć umarłych ludzi' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki

|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 21:03 Temat postu: |
|
|
Ktoś czytał?
Mam zamiar sięgnąć po to. Muszę się przekonać ile Puchatka zostało w Puchatku . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
keytea

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 8:17 Temat postu: |
|
|
Nie lubię Kubusia Puchatka, widocznie dziecko ze mnie uleciało... Ale Gajosa posłucham z największą rozkoszą, uwielbiam jego głos i w ogóle jego samego jako aktora. _________________ Ogarnęła mnie mania... książkowa. Początku i przyczyn manii nie ustalono. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
uwe

|
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 1:04 Temat postu: |
|
|
Dużo Puchatka zostało w Puchatku. Jakby w ogóle się nie zestarzał.  _________________ Zawsze mówię prawdę, nawet kiedy kłamię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 17:50 Temat postu: |
|
|
Ale te z czasów dziecięcych wspomina się jednak z łezką w oku  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 21:42 Temat postu: |
|
|
To ja przy okazji chciałabym polecić dwie inne książki, również o Kubusiu Puchatku i jego przyjaciołach ze Stumillowego Lasu, czyli "Tao Kubusia Puchatka" i "Te Prosiaczka", Benjamina Hoffa. Świetne połączenie filozofii Misia o Małym Rozumku z przemyśleniami Wielkich Filozofów  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 12:15 Temat postu: |
|
|
Taaak, znam te książeczki Kupiłam je swego czasu za parę groszy! Są świetne  |
|
| Powrót do góry |