| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Riel

|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 23:45 Temat postu: Robert Ludlum - czytacie? |
|
|
Czytacie może książki Ludluma ? Ma dużo książek sensacyjnych, które bardzo mnie wciągają. Najbardziej ( jak narazie ) podoba się Opcja Paryska, ale może zna ktoś jakiś inny dobry tytuł ?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 17:04 Temat postu: |
|
|
Kiedys dużo czasu mu poswięcałem ale jakos tematyka z czasem zaczela byc dla mnie zbyt monotonna ale warto zwrócić uwage zwłaszcza na jego klasyke "Tożsamość Bourne'a" "Krucjata Bourne'a ".."Ultimatum Bourne'a "....no i taka , która jeszcze mi utkwiła w pamięcia "Przymierze Kasandry"..było ich jeszcze dużo więcej ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 16:28 Temat postu: |
|
|
| No tak, jest trochę montonny, ale jak się po niego sięga raz na miesiąc to się nie nudzi i jest całkiem niezłą lekturką. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 9:30 Temat postu: |
|
|
| No tak dawkowanie w odpowiednich ilosciach zazwyczaj jest najlepszym rozwiązaniem:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 22:57 Temat postu: |
|
|
Dawkowanie to chyba nawet najlepsze wyjścia. Nie przepadam za nim, aczkolwiek kilka książek wyjątkowo przykuły moją uwagę, np, Klątwa Prometeusza, czy Pakt Holcrofta. Gdzie widzialam ciekawe porównanie do czekoladek i chyba tak właśnie jest, nigdy nie wiesz na co trafisz;] _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 9:10 Temat postu: |
|
|
Klątwy Prometeusza nie czytałam, ale chętnie przeczytam. Tylko może nie od razu, bo Pakt Holcrofta właśnie czytam i się znudzi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszkos

|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 19:33 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie to nuda. Nie wciągały mnie ( ani Plan Ikara, strażnicy apokalipsy, czy strategia Bancrofta), a raczej nużyły. Starałem się nie zrażać i sięgnąłem jeszcze po Klątwę Prometeusza, ok lepiej. Ale więcej nie będę sięgać po tego autora. _________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi w walce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 7:26 Temat postu: |
|
|
Nie wiem, czy powinnam się przyznawać, ale ja nie znałam tych książek.
A bardzo chętnie przeczytam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 21:29 Temat postu: |
|
|
Czytaj, czytaj nemo Tylko nie za dużo bo ci się znudzi i się zrazisz do autora, jak kolega powyżej. Wiele osób z którymi rozmawiam o książkach nie zna Ludluma. Może jestem skrzywiona, bo moje koleżanki czytają tylko ( jeśli w ogóle ) rzeczy w stylu "Pamiętnika nastolatki", ale co mi tam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 17:15 Temat postu: |
|
|
Osobiście najbardziej lubię go za trylogię Buorne'a, która na długo zapadła mi w pamięc. Później trochę zaczynałam się zniechęcac, a po dłuższej przerwie sięgnęłam po "Trevayne". Historia o wyjątkowo uczciwym milionerze, który jest politycznie nie zależny. Jest przewodniczącym senackiej pokomisji badającej kulisy operacji Pentagonu. Dalej podpowiem, że wielka afera wiążąca ze soba nie tylko rząd...
Od tego momentu nigdy nie czytam nałgowo jednego autora żeby się nie zniechęcic, robie sobie przerwy  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 15:47 Temat postu: |
|
|
Ludlum ... z mojego punktu widzenia pisze tak zawile, że chyba czasami sam traci orientację w galimatiasie "kto jest kto". F.Forsythe, K.Follet, C.Forbes są jak dla mnie strawniejsi. Akcję prowadzą klarowniej, a nie mniej interesująco niż Ludlum. Tych trzech autorów czytam z przyjemnością, Ludlum, czami mnie męczy... Ale fanów - jak widać - ma.. )). Może więc jestem 'samotną wyspą' pośród gustów literackich...? )) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tom-ek

|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 20:50 Temat postu: |
|
|
mnie sie podoba "Weekend z ostermanem" wlasnie czytam i jak narazie robi na mnie bardzo dobre wrazenie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 22:58 Temat postu: |
|
|
Wiesz, że nie słyszałam o tej książce?
Aż dziwne, bo samego Ludluma bardzo lubie  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tom-ek

|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 0:38 Temat postu: |
|
|
jak ja przeczytam do konca to bede wiedzial na 100 procent ale jak narazie polecam ja  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 11:17 Temat postu: |
|
|
Jak na razie przeczytałam "Tożsamość Bourne`a" i podobała mi się ale ostatnio próbowałam przeczytać "Plan Ikar " i już mi nie poszło... jakoś nie mogłam przez niego przejść, utknęłam na 90 stronie i klops. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|