'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Robert Ludlum - czytacie? » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Robert Ludlum - czytacie?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Riel

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 23:45    Temat postu: Robert Ludlum - czytacie? Odpowiedz z cytatem

Czytacie może książki Ludluma ? Ma dużo książek sensacyjnych, które bardzo mnie wciągają. Najbardziej ( jak narazie ) podoba się Opcja Paryska, ale może zna ktoś jakiś inny dobry tytuł ? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kmaro

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedys dużo czasu mu poswięcałem ale jakos tematyka z czasem zaczela byc dla mnie zbyt monotonna ale warto zwrócić uwage zwłaszcza na jego klasyke "Tożsamość Bourne'a" "Krucjata Bourne'a ".."Ultimatum Bourne'a "....no i taka , która jeszcze mi utkwiła w pamięcia "Przymierze Kasandry"..było ich jeszcze dużo więcej Razz...
Powrót do góry
Riel

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, jest trochę montonny, ale jak się po niego sięga raz na miesiąc to się nie nudzi i jest całkiem niezłą lekturką.
Powrót do góry
Kmaro

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 9:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak dawkowanie w odpowiednich ilosciach zazwyczaj jest najlepszym rozwiązaniem:)
Powrót do góry
maddziaa

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dawkowanie to chyba nawet najlepsze wyjścia. Nie przepadam za nim, aczkolwiek kilka książek wyjątkowo przykuły moją uwagę, np, Klątwa Prometeusza, czy Pakt Holcrofta. Gdzie widzialam ciekawe porównanie do czekoladek i chyba tak właśnie jest, nigdy nie wiesz na co trafisz;]
Riel

PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 9:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Klątwy Prometeusza nie czytałam, ale chętnie przeczytam. Tylko może nie od razu, bo Pakt Holcrofta właśnie czytam i się znudzi Smile
Powrót do góry
miszkos

PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 19:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie to nuda. Nie wciągały mnie ( ani Plan Ikara, strażnicy apokalipsy, czy strategia Bancrofta), a raczej nużyły. Starałem się nie zrażać i sięgnąłem jeszcze po Klątwę Prometeusza, ok lepiej. Ale więcej nie będę sięgać po tego autora.
nemo

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 7:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem, czy powinnam się przyznawać, ale ja nie znałam tych książek.
A bardzo chętnie przeczytam Smile
Powrót do góry
Riel

PostWysłany: Pią Kwi 16, 2010 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytaj, czytaj nemo Wink Tylko nie za dużo bo ci się znudzi i się zrazisz do autora, jak kolega powyżej. Wiele osób z którymi rozmawiam o książkach nie zna Ludluma. Może jestem skrzywiona, bo moje koleżanki czytają tylko ( jeśli w ogóle ) rzeczy w stylu "Pamiętnika nastolatki", ale co mi tam.
Powrót do góry
Bunia91

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobiście najbardziej lubię go za trylogię Buorne'a, która na długo zapadła mi w pamięc. Później trochę zaczynałam się zniechęcac, a po dłuższej przerwie sięgnęłam po "Trevayne". Historia o wyjątkowo uczciwym milionerze, który jest politycznie nie zależny. Jest przewodniczącym senackiej pokomisji badającej kulisy operacji Pentagonu. Dalej podpowiem, że wielka afera wiążąca ze soba nie tylko rząd...Wink
Od tego momentu nigdy nie czytam nałgowo jednego autora żeby się nie zniechęcic, robie sobie przerwy Wink
nannar02

PostWysłany: Sob Paź 02, 2010 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludlum ... z mojego punktu widzenia pisze tak zawile, że chyba czasami sam traci orientację w galimatiasie "kto jest kto". F.Forsythe, K.Follet, C.Forbes są jak dla mnie strawniejsi. Akcję prowadzą klarowniej, a nie mniej interesująco niż Ludlum. Tych trzech autorów czytam z przyjemnością, Ludlum, czami mnie męczy... Ale fanów - jak widać - ma..Smile)). Może więc jestem 'samotną wyspą' pośród gustów literackich...?Smile))
tom-ek

PostWysłany: Czw Gru 02, 2010 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie sie podoba "Weekend z ostermanem" wlasnie czytam i jak narazie robi na mnie bardzo dobre wrazenie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Bunia91

PostWysłany: Czw Gru 02, 2010 22:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz, że nie słyszałam o tej książce?
Aż dziwne, bo samego Ludluma bardzo lubie Smile
tom-ek

PostWysłany: Pią Gru 03, 2010 0:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak ja przeczytam do konca to bede wiedzial na 100 procent ale jak narazie polecam ja Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
justyna1988

PostWysłany: Wto Gru 07, 2010 11:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak na razie przeczytałam "Tożsamość Bourne`a" i podobała mi sięSmile ale ostatnio próbowałam przeczytać "Plan Ikar " i już mi nie poszło... jakoś nie mogłam przez niego przejść, utknęłam na 90 stronie i klops.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: