| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47 Temat postu: Mroczna wieża VII. Mroczna wieża |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | Ostatni tom monumentalnej sagi. Po wielu przygodach i stoczonych walkach, za ostatnimi zamkniętymi drzwiami na szczycie Mrocznej Wieży, Roland Deschain odnajdzie wreszcie kres i zarazem początek swojej drogi życiowej.
Na końcu książki dodany został poemat Roberta Browinga "Child Roland To The Datk Tower Came", który to był inspiracją dla Kinga do stworzenia opowieści o Rolandzie.
Tłumaczenie:
Krzysztof Sokołowski |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
paweł

|
|
|
| Kolejna część sagi, co by nie mówić, z każdym tomem robi się ciekawiej. Nie wiem jednak, czy wplatanie własnej osoby w fabułę powieści było dobrym posunięciem. Osobiści nie do końca mi się to podoba, chociaż jest to na pewno ciekawy sposób na przekonanie czytelnika, że rzeczywistość nie do końca jest taka jak nam się zdaje |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michal speczik

|
|
|
ja czekam i czekam... juz chyba rok minal od premiery VI czesci... nie rozumiem co powoduje tak spore opoznienie ...ale wiem ze warto wiec sledze zapowiedzi wydawnicze z niecierpliwoscia... to bedzie cos... choc zaluje ze to ostatnia czesc... duzo wspanialych wrazen doswiadczylem przy czytaniu tych szesciu czesci i koniec wcale mnie nie cieszy co nie znaczy ze nei intryguje:) pozdrawiam
f.a.n. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Barrracudo

|
|
|
| trzeba uzbroic sie w cierpliwosc, co do sagi to jest moim zdaniem naprawde cos niesamowitego. Bardzo polecam wszystkim zainteresowanym ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łukasz

|
|
|
| cała saga jets po prostu niesamowita aż brak mi słów. Przeczytałem wszystkie 7 części więc wiem co mówię. Zakończenie było do przewidzenia (w końcu ka jest kołem - nie?) ale p.King mógł się bardziej wysilić ale on sam napisał że zakończenie nie jest ważne i ja się z tym zgadzam. Polecam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 7:13 Temat postu: |
|
|
| VII część jest dobrym dopełnieniem i zamknięciem sagi. Jednak ta książka wcale nie jest najlepsza. Moim zdaniem "Wilki z Calla" były najdoskonalszą książką serii. Jednak VII tom jest bez wątpienia bardzo ważny dla samego autora. King powiązał cykl Mrocznej Wieży ze swoim życiem i resztą swojej twórczości. W takim sensie ostatnia książka sagi jest zamknięciem pewnego etapu w życiu pisarza, jest ukoronowaniem jego działalności na tym polu. Warto przeczytać, bo książka może nie jest najlepsza, ale na pewno jest dobra i ważna dla fanów S. Kinga. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|