| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 11:27 Temat postu: Cała Polska czyta dzieciom, a W. Brytania niekoniecznie |
|
|
Prawie połowa brytyjskich rodziców nie czyta swoim dzieciom na dobranoc.
Najnowsze badania dowodzą, że aż 47% dzieci ogląda przed zaśnięciem telewizję lub filmy na DVD, ponieważ ich rodzice nie mają czasu, są zbyt zmęczeni lub po prostu krępują się im czytać. Jednocześnie aż 97% ankietowanych rodziców zgadza się, że czytanie przed snem ma korzystny wpływ na rozwój dziecka, ale tylko jedna trzecia badanych ma wyrzuty sumienia nie czytając własnym pociechom.
Najwięcej, bo aż 56% dzieci nie słucha wieczornych opowiadań na południu Anglii, podczas gdy w Szkocji tylko 32% rodziców rezygnuje z czytania na dobranoc.
(źródło: http://www.ksiazka.net.pl) _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 21:14 Temat postu: |
|
|
| A wiesz może jak jest w Polsce ? Bo 'Cała Polska' na pewno nie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 8:52 Temat postu: |
|
|
| W Polsce te dane są trochę oszukane. (Jak ja ładnie rymuję z samego rana) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kilmeny

|
Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 18:31 Temat postu: |
|
|
Owszem, na pewno nie jest tak czarno-biało, że brytyjscy rodzice nie czytają, a polscy czytają swoim dzieciom . Szkoda, tak ogólnie, że tyle z nich woli puścić film na DVD, bo łatwiej... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alfa

|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 23:19 Temat postu: |
|
|
Czytałam mojej córci Harry Pottera, gdy była niemowlęciem i nie mogła z tego nic zrozumieć. Opowiadałam jej o tym, przy okazji filmów o małym czarodzieju, które uwielbia. Teraz sama mi to przypomina .
A co do akcji, to ja jestem za, choć rozumiem, że czasem bywa trudno... Też jestem tylko człowiekiem. Kiedyś powiedziałam córce, że nie czytam, bo jestem zmęczona.
- Jak to - odparła zdumiona. - Przecież cała Polska czyta dzieciom!
 _________________ Wierzę tylko w miłość, choć nie ma w niej logiki... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|