'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Chemia śmierci » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chemia śmierci

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gandalf
Administrator

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: Chemia śmierci Odpowiedz z cytatem

Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.

Cytat:
Doktor Hunter wiedział o śmierci wszystko. Znał aż nazbyt wiele jej twarzy, kiedyś, zanim porzucił poprzednie życie i karierę. Był najlepszym antropologiem sądowym, teraz woli być zwykłym lekarzem w sennym miasteczku wśród bagien. Ale policja prosi go znów o pomoc... . Manham. Małe spokojne miasteczko. "Krajobraz pozbawiony zarówno życia, jak i konkretnych kształtów. Płaskie wrzosowiska i upstrzone kępami drzew mokradła". To tu doktor David Hunter szuka schronienia przed okrutną przeszłością. Sądzi, że przeżył już wszystko to, co najgorszego może przeżyć człowiek, sądzi, że wie o śmierci wszystko. Ale śmierć, "ów proces alchemii na wspak, w którym złoto życia ulega rozbiciu na cuchnące składniki wyjściowe", wdziera się do Manham. I to w niewyobrażalnie wynaturzonych formach. Jeszcze nie wiemy, dlaczego Hunter - wybitny antropolog sądowy - zaszył się tu jako zwykły lekarz. Dlaczego odmawia pomocy policji, skoro potrafi określić czas i sposób dokonania każdej zbrodni. Wiemy tylko, że się boimy. Razem z mieszkańcami Manham czujemy odór wszechobecnej śmierci. Giną młode kobiety, dzieci znajdują makabrycznie okaleczone zwłoki, ktoś podrzuca pod drzwi martwe zwierzęta, ktoś zastawia sidła na ludzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gudzia

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: Chemia śmierci Odpowiedz z cytatem

ksiązka świetna. zobaczyłam reklamę na przystanku ałtobusowym i przezytałam. Zaintrygowało mnie to Smile kupiłam sobie i jestem już w połowie.. ciekawa! polecam
Powrót do góry
olgutek

Witam
ja zobaczyłam na przystanku, jak dostałam ją w sobotę to w niedziele już była przeczytana. Jedno jest pewne, ciekawa i UWAGA
wccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiiąąąąąąąąąąąąąągggggggaaaaaaaaaa
POLECAM
Powrót do góry
Ziut

Ksiazka swietna, przypadkowo w ksiegarni natkałem sie na nia i kumpel kupił mi na urodziny, wszystkim serdecznie polecam
Powrót do góry
Dark'Conqueror

normalnie poprostu nice^^ ogółem nie lubie czytać ale tę książkę przeczytałem z przyjemnością P.O.L.E.C.A.M
Powrót do góry
Mrówka

ksiązka wspaniała.Jeszcze jej nie przeczytalam ale trupy zaczynają sypać sie gęsto:)POLECAM
Powrót do góry
olciaa222

ksiazka wspaniała ciekawa i wciagajaca .polecam !!!

Powrót do góry
Justyś

normalnie jej jeszcze nie czytalam ale z opowiesci moich kolezanek jest super ;D;D wiec polecam hehe RazzP
Powrót do góry
Arwena

ja poprostu znalazłam tą książkę w hipermarkecie. rodzice gdzieś poszli, siora też, a ja zaczęłam przeglądać książąki na jakimś większym stoisku. zaczęłam ją czytać i nie mogłam się oderwać. początek jest najciekawszy(prawie).po jajimś czasue kupiłam i mam.super jest
Powrót do góry
Ann

książka jest świetna. Właśnie skończyłam ją czytać i żałuję że jest taka krótka. Takiego zakończenia się nie spodziewałam
Powrót do góry
EwA

nazwać "Chemię Śmierci " zwykłym kryminałem, to tak jakby powiedzieć że piramidy to ot , takie zwykłe budowle.
Chemia śmierci jest bowiem nie tylko lekturą z " dreszczykiem " , jest także - a może przede wszystkim , niesłychanie dokładnym zapisem różnych stadiów ludzkiej duszy. Główny bohater nie jest kolejnym herosem , nie ma zdolności parapsychologicznych , ale ponad wszelką wątpliwość jest wyjątkowy. Tę wyjątkowość daje mu niezwykły zmysł postrzegania , interpretacji faktów i doskonała znajomość ludzkiej fizjologi ,która sprawia że sterta kości potrafi przemówić ludzkim głosem.
Niezwykle wciągająca , momentami przerażająca lektura , która zadowoli najbardziej marudnych fanów tego gatunku , znudzonych często powtarzającymi się wątkami . W tej książce wszystko jest nowe i świeże , a suchy , chwilami pozbawiony emocji język autora , jeszcze bardziej pozwala wczuć się w jej klimat.
Powrót do góry
Martyna

Jednym słowem - POLECAM!
Powrót do góry
joan_stark

PostWysłany: Wto Cze 01, 2010 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystkie 3 powieści dotychczas wydane przez Simona Becketta są wyjątkowe. Dokładne opisy rozkładu zwłok mogą być zbyt drastyczne (szczególnie po posiłku), jednak atmosfera jest świetna. Ja nigdy nie wiem, kto w końcu zabija. Wink Jeżeli czytaliście Chemię śmierci, to polecam też Zapisane w kościach i Szepty zmarłych.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
saruskaaa

PostWysłany: Sro Wrz 08, 2010 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świetne! Innego określenia chyba nie można użynia. Na razie, z powodu braku czasu, mam odłożoną trzecią część, ale już nie mogę się doczekać, co w niej znajdę! "Szepty zmarłych" były genialne, a "Zapisane w kościach" podobno jest jeszcze lepsza...
fenek6665

PostWysłany: Sro Paź 13, 2010 21:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Książka bardzo dobra. Szczególnie interesujące są opisy zbrodni i ich badania bowiem czegoś podobnego w innych książkach nie znajdziecie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: