'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Zmierzch - Strona 7 » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zmierzch
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fenek6665

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 18:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadzam się z wami, ale chyba dobrze że nastolatki "coś" czytają... Lepiej to niż nic...
BlackXaida

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

racja. a więc dwa plusy- czyta się szybko i czytają to nastolatki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
fenek6665

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 21:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no niby tak.... czytają, czytają, ale to chyba nie zasługa nie wiadomo jakiej wartości merytorycznej tej książki, wkońcu jest mnóstwo o wiele, wiele lepszej literatury Wink
BlackXaida

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

od czegoś muszą zacząc. Ja zaczynałam od Koziołka Matołka xD (zasługa mojej mamy i jej genialnej metody wychowawczej- każde kolejne dziecko było sadzane w kuchni przy stole z Koziołkiem Matołkiem, kiedy mama myła naczynia. Strasznie się tłukła, więc trzeba było czytać głośno i wyraźnie. I nie dało się oszukiwać, bo wszystko się rymowałoWink )
Powrót do góry
fenek6665

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koziołek Matołek wcale nie jest taki złySmileSmile Uwielbiam go:)Smile
BlackXaida

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałam kilka razy wszystkie (chyba) przygody xD Jak się czyta od małego, to później to jest norma. I czyta się dla przyjemności, a nie z przymusu. Zdarzało mi się, że rodzice zbierali mi książki, bo zamiast się uczyć albo spać leżałam w łóżku i zanurzałam się w głębię wyobraźni..
Powrót do góry
fenek6665

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 21:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałabym mieć taki polot do książek jak ty. Niestety jestem leniem. Zmuszam się do czytania, choć nigdy tego nie żałujęSmileSmile
BlackXaida

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm.. jest taki bajer przy czytaniu, który nazywam przenoszeniem się. polega na tym, że czytając tak się wczuwasz, że jesteś w książce- coś jak świadomy sen w realu. zdarzało mi się tak porządnie przenosić, że przez 30min-1h nie mogłam wrócić do normalności. To było super! Ale skończyło się z wiekiem. Ile łez wylałam, że już tego nie potrafię! A tu ostatnio wzięłam jeszcze raz do ręki "Harry Potter i Książę Półkrwi", obejrzałam potem film (książka 200% lepsza) i dwie bite godziny snułam się po domu nie mogąc się odzwyczaić od tamtego świata. Stwierdziłam, że trzeba po prostu łapać za książki trochę częściej, i to powróci. Miałeś tak kiedyś??
Powrót do góry
Bunia91

PostWysłany: Sob Lis 13, 2010 11:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

---------- 11:02 13.11.2010 ----------

Ja jak byłam to tak potrafiłam.
Jak coś przeczytałam to wkręcałam się w to tak, że cały dzień potrafiłam siedziec w świecie bohaterów tej książki. Moja mama zawsze się z tego śmiała, bo przeżyła parę moich wcieleń Very Happy

---------- 11:02 ----------

Ja jak byłam młodsza to tak potrafiłam.
Jak coś przeczytałam to wkręcałam się w to tak, że cały dzień potrafiłam siedziec w świecie bohaterów tej książki. Moja mama zawsze się z tego śmiała, bo przeżyła parę moich wcieleń Very Happy
fenek6665

PostWysłany: Sob Lis 13, 2010 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BlackXaida napisał:
hmm.. jest taki bajer przy czytaniu, który nazywam przenoszeniem się. polega na tym, że czytając tak się wczuwasz, że jesteś w książce- coś jak świadomy sen w realu. zdarzało mi się tak porządnie przenosić, że przez 30min-1h nie mogłam wrócić do normalności. To było super! Ale skończyło się z wiekiem. Ile łez wylałam, że już tego nie potrafię! A tu ostatnio wzięłam jeszcze raz do ręki "Harry Potter i Książę Półkrwi", obejrzałam potem film (książka 200% lepsza) i dwie bite godziny snułam się po domu nie mogąc się odzwyczaić od tamtego świata. Stwierdziłam, że trzeba po prostu łapać za książki trochę częściej, i to powróci. Miałeś tak kiedyś??

Ja tak miałąm czytając Artura Luca Besona... Coś niesamowitego, ten świat nadaje się do takich wrażeńSmile Ciekawe, czy dziś bym tak potrafiła... Very Happy
Samash

PostWysłany: Sob Gru 25, 2010 13:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałam całą sagę i bardzo mi się podobała. Książkę, która polubiłam najmniej z całej sagi, jest z pewnością Księżyc w nowiu. Ta część sagi dłużyła mi się niemiłosiernie i myślałam, że nigdy się nie skończy. Na szczęście jakoś przez nią przebrnęłam. Następne części były bardzo ciekawe i szybko się je czytało.
"Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
pawel170784

PostWysłany: Pon Sty 17, 2011 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fenek6665 napisał:
zgadzam się z wami, ale chyba dobrze że nastolatki "coś" czytają... Lepiej to niż nic...

No właśnie wcale nie mam pewności, czy to lepiej... Ale może po prostu "Zmierzch" jest jak "Bravo" i choroby wieku dziecięcego: trzeba przez to przejść, żeby potem być mądrzejszym...

Problem ze "Zmierzchem" polega na tym, że trafia do nastolatek, bo jest im bliski, ale przekaz, jaki za sobą pociąga, może - w moim odczuciu - wypaczyć postrzeganie związku i relacji międzyludzkich. Bella jest tak ogłupiona swoim uczuciem, że ma w nosie cały świat i własnych rodziców, zamyka się na kontakty z innymi ludźmi. Liczy się dla niej tylko jedno - Edzio. Jasne, że jest to szał hormonów i nastolatki świetnie to rozumieją, bo same koncentrują się tylko na obiekcie swoich uczuć, ale, na litość boską, prawdziwy związek to coś więcej niż ślepy kult jednostki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strona 7 z 7

Skocz do: