'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Zmierzch » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zmierzch
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gandalf
Administrator

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: Zmierzch Odpowiedz z cytatem

Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.

Cytat:
Niezwykle porywająca opowieść, która trzyma czytelnika w napięciu do samego końca. Jej bohaterka, siedemnastoletnia Isabella Swan, przeprowadza się do ponurego miasteczka w deszczowym stanie Washington i poznaje tajemniczego, przystojnego Edwarda Cullena. Chłopak ma nadludzkie zdolności - nie można mu się oprzeć, ale i nie można go rozgryżć. Dziewczyna usiłuje poznać jego mroczne sekrety, nie zdaje sobie jednak sprawy, że naraża tym siebie i swoich najbliższych na niebezpieczeństwo. Okazuje się, bowiem, że zakochała się w wampirze..."Zmierzch" oraz jego kontynuacja "New Moon" (ukaże się nakładem WD jesienią 2007) zajmowały czołowe miejsca na listach bestsellerów (przez osiem tygodni na pierwszym miejscu rankingu "New York Timesa"!) i ukazują się w wielu krajach europejskich.. Wydawca amerykański zapowiada już kolejne tomy tego cyklu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
helenka

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:47    Temat postu: Zmierzch Odpowiedz z cytatem

nie przesadzajcie z tym napięciem do ostatniej chwili...;/ właściwie, to w ogóle napięcia nie było... raczej typowy romans, choć dobrze się czyta, ale radzę nie liczyć na rewelacje. aczkolwiek polecam;P
Powrót do góry
Paulina J.

Książka niezwykle porywająca. Już od samego początku tak zagłębiamy się w historie Belli że niemal zapominamy o otaczającym nas naprawdę świecie. Czyta się bardzo łatwo i przyjemnie, a choćby chwilowe oderwanie kosztuje niezwykle dużo dobrej woli. Słysząc "wampir" spodziewamy się mrożącej krew w żyłach opowieści pełnej grozy, po prostu typowego horroru. Tu autorka nas zaskoczy, z horrorem ta książka ma niewiele wspólnego choć czasem po plecach przechodzą dreszcze. Jest to raczej, jak sam podtytuł głosi, "Romans z Wampirem". Każdy po przeczytaniu "Zmierzchu" będzie z niecierpliwością czekał na jego kontynuacje("Księżyc w Nowiu"), która podobnie jak i ta książka znalazła się na czołowym miejscu na listach bestsellerów(przez osiem tygodni na pierwszym miejscu rankingu "New York Timesa"!). Tak więc jest to lektura niezwykle porywająca i zdecydowanie warto poświęcić na nią kilka chwil.
Powrót do góry
shadow

Uwielbiam tą książkę przeczytałam ją w orginale tak jak new moon Razz po prostu nie mogłam się od nich oderwać hihi nawet założyłam bloga nie mam zbyt wielu blogów na temat tej książki więc łatwo go znaleźc Smile nie podoba mi się przekład po angielsku czyta się o niebo lepiej.
ps.szkoda że już okładka zdradza cała tajemnice ;/ ehhhh
Powrót do góry
paprotnik

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jeszcze nie czytałem ale mam nadzieje że niedługo będę miał okazję. Zastanawiam się tylko jak bardzo jest hardkorowa? Bo mam słabe nerwy:P
Powrót do góry
ja_majka_i_ja

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 8:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałam wszystkie dostępne w Polsce części i muszę powiedzieć, że książki są bardzo przyjemne w czytaniu. Co prawda książka nie jest horrorem, raczej romansem z małym dreszczykiem emocji, ale naprawdę wciąga. Nie mogę się doczekać, aż wyjdzie 4 część po polsku. Jak ktoś ma trochę czasu i chce przeczytać coś ciekawego, to polecam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Bruxsa

PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 17:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Książka do połowy jest typowym romansem, nastolatka zakochuje się w może nieco nietypowym chłopaku. Za dużo razy czytamy : jaki to on jest piękny...cudowny ... jak przy nim traci bohaterka kontrolę...itd ..., aż do wręcz dodam :znudzenia. Praktycznie niewiele ponad to się wydarza. Dopiero zaczyna się czytać przyjemniej książkę, gdy zaczyna się polowanie... dzięki temu odrywamy się nieco od romansu - coś się po prostu zaczyna dziać. Napisana językiem prostym i łatwym, nie jest literacko wyjątkowa. Nie zachwyciła mnie. Jednak również nie mogę napisać że jest zła czy zupełnie do kitu, w ocenie 1- 10 dam 5, czyli zupełnie przeciętna, do przeczytania w wolnej chwili. Po prostu: kto co lubi.
Choć muszę przyznać plusa Autorce dobrze uchwyciła i opisała taką nastoletnią gwałtowną miłość, moim zdaniem nastolatki będzie ta książka zachwycała.
Powrót do góry
AngelofMusic

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 15:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok, przyznaję, jet wciągająca, i przyjemnie się czyta, ale bez przesady! Nie rozumiem, na czym ta mania polega... Moi znajomi, którzy wcześniej nawet nie otwierali ksiażek, zostali maniakami... O co caman?
hologram0

PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 17:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście dziwne. Widuję ludzi, którzy niechętnie czytają książki, ale akurat te przypadły im do gustu. Mnie nie zachwyciły. Jednak kiedy widzę kobietę, która wyjmuje z małej torebki grubą książkę pani Meyer i zaczyna chciwie czytać np. w metrze, to nie wiem co wtedy myśleć. Może jest w tym jakaś magia.
maja_c

PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 18:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie w szkole też panuje moda (bo myślę, że mogę takiego słowa użyć) na posiadanie tej książki. Czasem nawet widzę jak ktoś ją trzyma nawet nie czytając, ale tak, żeby wszyscy widzieli. Wink
Powrót do góry
hologram0

PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 18:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lepiej by ponosił Dostojewskiego, czy Joyce'a. Większy szacunek. Wink
maja_c

PostWysłany: Wto Kwi 14, 2009 18:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety większość moich kolegów sugeruje się tylko taką kulturą, jaką serwują im gazetki typu Bravo Cool
Powrót do góry
Akamai

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 7:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytać muszę, choćby po to, żeby sprawdzić w czym tkwi ten fenomen i siła przyciągania. Naprawdę jest to aż tak prześwietna książka? A może jest po prostu tak, że jak się przeczytało, to jest się "kimś"? Very Happy Wszystkiego można się spodziewać... ^^
maja_c

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może faktycznie przeczytanie będzie dobrym sposobem na rozwikłanie mrocznej zagadki Zmierzchu Very Happy
Powrót do góry
Madalleno

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja czytałam. Pierwszą część czytałam na wakacjach - idealna pora na taką lekturę. A jak już zaczęłam to chciałam skończyć. Zostały mi dwa tomy. Może nie ma w tym nic genialnego, ale to dobra odskocznia , gdy na co dzień czyta się poważne dzieła. A czyta się szybko jak nie wiem co, 500 stron w jeden dzień Razz
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 1 z 7

Skocz do: