| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
12kuba

|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 17:30 Temat postu: ulubiona postać z książki |
|
|
Stworzyłem ten temat ponieważ jestem ciekaw jakie są wasze ulubione postacie z fantasy i s/f.Moimi ulubionymi a jaskier i gilmi.
pozdrawiam wszystkich!! _________________ Kiedy zabraknie mnie, zawsze pamiętaj że życie to targ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EMC

|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 17:37 Temat postu: |
|
|
Jaskier z "Wiedźmina" i Saphira z "Eragona".  _________________ 'Silna i gorzka choroba książkowa rozpanoszyła sie w duszy. Jakież to haniebne być przywiązanym do tej bezwładnej masy papieru, druku i uczuć umarłych ludzi' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 20:18 Temat postu: |
|
|
Jack Shaftoe z Cyklu Barokowego Nela Stephensona - typowy awanturnik, z wizją na życie i miłość.
EW Tytus Crow Brima Lumleya - który jest tak przepakowany, że aż komiczny ale mimo wszystko lubię, 90 letniego cyborga okultystę podróżującego po krainach smoków. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 21:00 Temat postu: |
|
|
| Mi oczywiście Jaskier z "Wiedźmina", Net z "Felix, Net i Nika" oraz jego dogadujący mu komputer Manfred. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
uwe

|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 23:12 Temat postu: |
|
|
Nie czytam dużo fantasy a z tych co czytałam zdecydowanie Lock Lamora  _________________ Zawsze mówię prawdę, nawet kiedy kłamię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 7:15 Temat postu: |
|
|
Niewątpliwie Ijon Tichy.  _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
Trzeba trzymać gaz - Grigorij Łaguta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
12kuba

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 15:42 Temat postu: |
|
|
Kto to jest Ijon Tichy?z jakiej ksiązki?......chyba nieczytałem
czyli jaskier na 1 miejscu!
pozdrawiam i zachęcam do pisania! _________________ Kiedy zabraknie mnie, zawsze pamiętaj że życie to targ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EMC

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 15:45 Temat postu: |
|
|
To bohater historii autorstwa znienawidzonego przeze mnie Stanisława Lema  _________________ 'Silna i gorzka choroba książkowa rozpanoszyła sie w duszy. Jakież to haniebne być przywiązanym do tej bezwładnej masy papieru, druku i uczuć umarłych ludzi' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
12kuba

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 19:27 Temat postu: |
|
|
Aha no fakt dzięki, nieskojarzyłem....
pzdr.! _________________ Kiedy zabraknie mnie, zawsze pamiętaj że życie to targ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 7:59 Temat postu: |
|
|
| EMC napisał: | To bohater historii autorstwa znienawidzonego przeze mnie Stanisława Lema  |
Pomijając kompletne niezrozumienie przeze mnie możliwości znienawidzenia jakiegoś pisarza , nasuwają mi się dwa cytaty:
Mała nienawiść nie istnieje. Nienawiść jest zawsze olbrzymia. W
najmniejszej nawet istocie zachowuje ona ogrom swojej postaci, zawsze jest potworna. Każda nienawiść jest całą nienawiścią świata.
- Wiktor Hugo
Nienawiść: uczucie powstające przy okazji zetknięcia się z objawami wyższości innych.
- Ambrose Bierce
 _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
Trzeba trzymać gaz - Grigorij Łaguta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EMC

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 9:52 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Pomijając kompletne niezrozumienie przeze mnie możliwości znienawidzenia jakiegoś pisarza |
To był skrót myślowy. Chodziło o jego dzieła, których po prostu nie mogę przemęczyć. _________________ 'Silna i gorzka choroba książkowa rozpanoszyła sie w duszy. Jakież to haniebne być przywiązanym do tej bezwładnej masy papieru, druku i uczuć umarłych ludzi' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszkos

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 17:18 Temat postu: |
|
|
No to ja nie będę oryginalny, bo dla mnie ulubionym jest też Jaskier, oczywiście z Wiedźmina ) _________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi w walce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
susanstohelit

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 23:28 Temat postu: |
|
|
Nika Z felix,net i nika; Saphira z Eragona; Ron Weasleya z Pottera (nadal bardzo lubię tom serie chociaż jest strasznie dziecina :/ ); Jasiker z Wiedzmina; Vimka z Opowieści o Vimce; Katarzna Kruszewska i Stanisława Kruszewska z Kuzynek; Susan Sto Helit z Muzyki dusz; Elektra z Centur; Julia z Ullyssesa Moora; ŚMIERĆ Z WSZYSTKICH CZĘŚcI PRATCHETA!!!!!!
Pozd.
dla fanów s-f; fantastyki
susan  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 4:07 Temat postu: |
|
|
Może jestem dziwna, ale dla mnie bogiem jest Mordimer Madderdin
Tak, zawsze byłam dziwna  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
12kuba

|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 21:04 Temat postu: |
|
|
Sory nie skojażyłem kolesia kto to jest? i skąd sie wzioł? _________________ Kiedy zabraknie mnie, zawsze pamiętaj że życie to targ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|