'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> A może by tak ... » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

A może by tak ...
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Nasze promocje i konkursy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nannar02

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 13:43    Temat postu: A może by tak ... Odpowiedz z cytatem

... powiedzmy, że kupujący zamawiający za jednym razem powyżej pewnej kwoty, mógł nabyć jeszcze jedną pozycję gratis...?
Edyta
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 04, 2010 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Propozycja raczej niemożliwa do przyjęcia.
Bo pewną kwotę można uzyskać kupując większą ilość tego samego wydania (np. zamówienia szkoły).
Bo ta pewna kwota musiałby być dość spora.
Bo stałe kupowanie u nas to punkty, które obniżają w następnych zakupach wartość zamówienia.
Bo niemalże stale mamy inne promocje okolicznościowe, cenowe, punktowe, rabatowe i inne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
nannar02

PostWysłany: Wto Maj 04, 2010 15:31    Temat postu: (***) Odpowiedz z cytatem

Pani Edyto ! Ale nie piszę o zamówieniach na szkoły, ale przeciętnego kupującego. Powiedzmy kupując za 200+1, płacimy 150+1. Za 200+1, płacimy 150+1, kupując za 300+1,płacimy 225+1. Wszystko to razem pospołu to bardziej gra przeliczników i dobrej woli. Chyba trudno założyć aby na takiej promocji Księgarnia mogła stracić. Mam wrażenie - że obroty mogą jedynie wzrosnąć ... Pozdrawiam serdecznie
miszkos

PostWysłany: Sro Maj 05, 2010 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że mało jest takich osób których stać, na jednorazowy zakup za 200, czy 300 zł ...
nemo

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 0:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Edyta napisał:
Propozycja raczej niemożliwa do przyjęcia.
Bo pewną kwotę można uzyskać kupując większą ilość tego samego wydania (np. zamówienia szkoły).
Bo ta pewna kwota musiałby być dość spora.
Bo stałe kupowanie u nas to punkty, które obniżają w następnych zakupach wartość zamówienia.
Bo niemalże stale mamy inne promocje okolicznościowe, cenowe, punktowe, rabatowe i inne.

Jaka konkretna odpowiedź Wink
Nie powiem, że nie byłoby to kuszące, ale jak juz zostało napisane - i tak mało kogo stać na to, żeby jednorazowo wydać na książki 300zł. Chociaż strasznie ubolewam z tego powodu Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nannar02

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 9:44    Temat postu: (**) Odpowiedz z cytatem

nie wszystko jest takie skomplikowane jak się wydaje ... zamawiasz za 200+1,a płacisz 150+1, czy to rzeczywiście aż tak drogo dla kogoś kogo pasjonują książki..? Przy wyższych relacjach: 250+1/200+1 ... 300+1/225+1, to rzeczywiście może nie znaleźć się zbyt wielu chętnych, ale z drugiej strony proszę mi znaleźć taką księgarnię na mieście, która daje takie upusty. A dobra książka to generalnie spory wydatek jak na dzisiejsze czasy - znacznie większy niż (np.) 10-15 lat temu... Proszę nie sądzić, że należę do osób zamożnych - żyję z niezbyt wygórowanej renty, ale książki uwielbiam pasjami ... Pozdrawiam.
maddziaa

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 9:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie książka to też pasja, niestety jako studentka, nie mogę pozwolić sobie na takie zakupy, za coś żyć trzeba ;] Zresztą nie ma o czym gadać, bo wszystko już zostało powiedziane ;]
nannar02

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 11:26    Temat postu: (***) Odpowiedz z cytatem

To oczywiste, że za coś żyć trzeba, mnie tego m.owić nie musisz - znam ten ból od podszewki. Ale co do reszty - to masz ... rację - wszystko już zostało powiedziane. Co "Gandalf" postanowił to i nastąpi - inaczej być nie możeSmile)) Pozdrawiam serdecznie.
nemo

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewentualnie może ktoś będzie tak miły z własnej biblioteczki będzie dokładał Wink
Powrót do góry
nannar02

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 19:56    Temat postu: (***) Odpowiedz z cytatem

---------- 16:35 07.05.2010 ----------

Ewentualnie ... można obniżyć taryfę za kuriera dla osób które są stałymi klientami GANDALFA od pewnego określonego czasu (3 lata?). To rzecz do ustalenia. Pod dłuższym okresie współpracy (5 lat?) i w przypadku stosowania opcji przedpłat na konto można w ogóle zwolnić klienta za opłatę dostawy. Warunki są do ustalenia - zawsze można nad tym podyskutować. Pozdrawiam zaintersowanych !

---------- 19:56 11.05.2010 ----------

A może nieco zmienić punktację przyznawaną za recenzje..?
do 100 pkt: 2 pkt + 25 pkt (max)
do 200 pkt: 3 pkt + 30 pkt
do 300 pkt: 4 pkt + 40 pkt

Pozdrawiam.
Marx

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 22:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przeważnie kupuje za 200 parę złotych czasem za więcej, i raczej sklepowi nie kalkulowało by się robić takiej (bądź co bądź atrakcyjnej) promocji. Jak by nie patrzeć to sklep i musi na siebie zarobić.
Powrót do góry
nannar02

PostWysłany: Sro Maj 12, 2010 10:03    Temat postu: 11 Odpowiedz z cytatem

To wyłącznie propozycja do dyskusji. Pytanie brzmi: czy opłaca się mieć jednego klienta za 200 PLN, czy 20. I to jest prawdziwa kalkulacja. Proszę rozejrzeć się po rynku net-księgarskim. Oferty czasami zadziwiają i też rodzi się pytanie, czy to się opłaca. Widocznie tak skoro jest "w obiegu". W każdym razie drodzy sprzedawcy - nie mogą liczyć na znaczącą popularność. I to odbija się na tym, że nie sposób wprowadzać propozycji promocyjnych, bo są za drogie i przynoszą straty. Odrzucanie propozycji a priori niczego nie wnosi - dyskusja zawsze ma swoją wartość i może być pożyteczna (również finansowo) dla obu stron ... Pozdrawiam.
Kilmeny

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 19:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też kupuję za całkiem sporo - czasami - tak się opłaca, jak i tak się jest stałym klientem... (Albo jak jest dużo książek o psach, to nie mogę się oprzeć Razz .) Chociaż to jest raz na jakiś czas, ostatnio dłuższy. A ta książka... No cóż, nie byłabym przeciwko, ale księgarnia raczej czegoś takiego nie wprowadzi.

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 11:51    Temat postu: (***) Odpowiedz z cytatem

---------- 20:06 17.05.2010 ----------

przyznaję - że ja też nie mam wielkich nadziei. że Księgarnia wprowadzi... Pozdrawiam.

---------- 11:51 31.05.2010 ----------

A może tak ogłosić jakiś konkurs, w którym ja bym mógł bez stresu zgarnąć główną nagrodę...? Może to ..hm... np. 2 tygodnie spędzone w Prowansji....Smile)) Pozdrawiam...
Edyta
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ależ aktualnie trwa konkurs na stronie (na Forum też informowałam). A do wygrania 200 zł. Konkurs dzisiaj się kończy, więc...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Nasze promocje i konkursy Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: