| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
nannar02

|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 13:43 Temat postu: A może by tak ... |
|
|
... powiedzmy, że kupujący zamawiający za jednym razem powyżej pewnej kwoty, mógł nabyć jeszcze jedną pozycję gratis...? _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 12:19 Temat postu: |
|
|
Propozycja raczej niemożliwa do przyjęcia.
Bo pewną kwotę można uzyskać kupując większą ilość tego samego wydania (np. zamówienia szkoły).
Bo ta pewna kwota musiałby być dość spora.
Bo stałe kupowanie u nas to punkty, które obniżają w następnych zakupach wartość zamówienia.
Bo niemalże stale mamy inne promocje okolicznościowe, cenowe, punktowe, rabatowe i inne. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 15:31 Temat postu: (***) |
|
|
Pani Edyto ! Ale nie piszę o zamówieniach na szkoły, ale przeciętnego kupującego. Powiedzmy kupując za 200+1, płacimy 150+1. Za 200+1, płacimy 150+1, kupując za 300+1,płacimy 225+1. Wszystko to razem pospołu to bardziej gra przeliczników i dobrej woli. Chyba trudno założyć aby na takiej promocji Księgarnia mogła stracić. Mam wrażenie - że obroty mogą jedynie wzrosnąć ... Pozdrawiam serdecznie _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszkos

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 11:26 Temat postu: |
|
|
Myślę, że mało jest takich osób których stać, na jednorazowy zakup za 200, czy 300 zł ... _________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi w walce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 0:00 Temat postu: |
|
|
| Edyta napisał: | Propozycja raczej niemożliwa do przyjęcia.
Bo pewną kwotę można uzyskać kupując większą ilość tego samego wydania (np. zamówienia szkoły).
Bo ta pewna kwota musiałby być dość spora.
Bo stałe kupowanie u nas to punkty, które obniżają w następnych zakupach wartość zamówienia.
Bo niemalże stale mamy inne promocje okolicznościowe, cenowe, punktowe, rabatowe i inne. |
Jaka konkretna odpowiedź
Nie powiem, że nie byłoby to kuszące, ale jak juz zostało napisane - i tak mało kogo stać na to, żeby jednorazowo wydać na książki 300zł. Chociaż strasznie ubolewam z tego powodu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 9:44 Temat postu: (**) |
|
|
nie wszystko jest takie skomplikowane jak się wydaje ... zamawiasz za 200+1,a płacisz 150+1, czy to rzeczywiście aż tak drogo dla kogoś kogo pasjonują książki..? Przy wyższych relacjach: 250+1/200+1 ... 300+1/225+1, to rzeczywiście może nie znaleźć się zbyt wielu chętnych, ale z drugiej strony proszę mi znaleźć taką księgarnię na mieście, która daje takie upusty. A dobra książka to generalnie spory wydatek jak na dzisiejsze czasy - znacznie większy niż (np.) 10-15 lat temu... Proszę nie sądzić, że należę do osób zamożnych - żyję z niezbyt wygórowanej renty, ale książki uwielbiam pasjami ... Pozdrawiam. _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 9:54 Temat postu: |
|
|
Dla mnie książka to też pasja, niestety jako studentka, nie mogę pozwolić sobie na takie zakupy, za coś żyć trzeba ;] Zresztą nie ma o czym gadać, bo wszystko już zostało powiedziane ;] _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 11:26 Temat postu: (***) |
|
|
To oczywiste, że za coś żyć trzeba, mnie tego m.owić nie musisz - znam ten ból od podszewki. Ale co do reszty - to masz ... rację - wszystko już zostało powiedziane. Co "Gandalf" postanowił to i nastąpi - inaczej być nie może )) Pozdrawiam serdecznie. _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 22:00 Temat postu: |
|
|
Ewentualnie może ktoś będzie tak miły z własnej biblioteczki będzie dokładał  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 19:56 Temat postu: (***) |
|
|
---------- 16:35 07.05.2010 ----------
Ewentualnie ... można obniżyć taryfę za kuriera dla osób które są stałymi klientami GANDALFA od pewnego określonego czasu (3 lata?). To rzecz do ustalenia. Pod dłuższym okresie współpracy (5 lat?) i w przypadku stosowania opcji przedpłat na konto można w ogóle zwolnić klienta za opłatę dostawy. Warunki są do ustalenia - zawsze można nad tym podyskutować. Pozdrawiam zaintersowanych !
---------- 19:56 11.05.2010 ----------
A może nieco zmienić punktację przyznawaną za recenzje..?
do 100 pkt: 2 pkt + 25 pkt (max)
do 200 pkt: 3 pkt + 30 pkt
do 300 pkt: 4 pkt + 40 pkt
Pozdrawiam. _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 22:28 Temat postu: |
|
|
| Ja przeważnie kupuje za 200 parę złotych czasem za więcej, i raczej sklepowi nie kalkulowało by się robić takiej (bądź co bądź atrakcyjnej) promocji. Jak by nie patrzeć to sklep i musi na siebie zarobić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 10:03 Temat postu: 11 |
|
|
To wyłącznie propozycja do dyskusji. Pytanie brzmi: czy opłaca się mieć jednego klienta za 200 PLN, czy 20. I to jest prawdziwa kalkulacja. Proszę rozejrzeć się po rynku net-księgarskim. Oferty czasami zadziwiają i też rodzi się pytanie, czy to się opłaca. Widocznie tak skoro jest "w obiegu". W każdym razie drodzy sprzedawcy - nie mogą liczyć na znaczącą popularność. I to odbija się na tym, że nie sposób wprowadzać propozycji promocyjnych, bo są za drogie i przynoszą straty. Odrzucanie propozycji a priori niczego nie wnosi - dyskusja zawsze ma swoją wartość i może być pożyteczna (również finansowo) dla obu stron ... Pozdrawiam. _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kilmeny

|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 19:44 Temat postu: |
|
|
Ja też kupuję za całkiem sporo - czasami - tak się opłaca, jak i tak się jest stałym klientem... (Albo jak jest dużo książek o psach, to nie mogę się oprzeć .) Chociaż to jest raz na jakiś czas, ostatnio dłuższy. A ta książka... No cóż, nie byłabym przeciwko, ale księgarnia raczej czegoś takiego nie wprowadzi. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 11:51 Temat postu: (***) |
|
|
---------- 20:06 17.05.2010 ----------
przyznaję - że ja też nie mam wielkich nadziei. że Księgarnia wprowadzi... Pozdrawiam.
---------- 11:51 31.05.2010 ----------
A może tak ogłosić jakiś konkurs, w którym ja bym mógł bez stresu zgarnąć główną nagrodę...? Może to ..hm... np. 2 tygodnie spędzone w Prowansji.... )) Pozdrawiam... _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 11:55 Temat postu: |
|
|
Ależ aktualnie trwa konkurs na stronie (na Forum też informowałam). A do wygrania 200 zł. Konkurs dzisiaj się kończy, więc... _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|