| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Angelikaaa

|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 14:02 Temat postu: |
|
|
Z tego, że czytają cokolwiek nie cieszyłabym się za bardzo
naczytają się tych "powieści" i wcale nie stają się bogatsi w wiedzę, a wręcz odwrotnie, rodzi się edwardomania itp. _________________ nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akore

|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 20:34 Temat postu: |
|
|
Według mnie warto się cieszyć
Śmiech to zdrowie  _________________ SZsszkyk... kropka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 23:31 Temat postu: |
|
|
Co do śmiechu to trzeba pamiętać, że tylko szczery śmiech to zdrowie  _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akore

|
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 1:48 Temat postu: |
|
|
| Kmaro napisał: | Co do śmiechu to trzeba pamiętać, że tylko szczery śmiech to zdrowie  |
Pewnie że!
Ale... odnosząc się do tematu... uważam, iż dobrze, że czytają "potterów" i "wampirów". Zawsze to coś a i historie chyba nie najgorsze. (?) ( choć tych drugich znam jedynie pobieżnie)  _________________ SZsszkyk... kropka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 23:31 Temat postu: |
|
|
No tak lepsze to niż nic, a i można mieć nadzieję (mimo że to matka głupich), że pociągnie to za sobą inne książki, może bardziej ambitne....  _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 21:42 Temat postu: |
|
|
[quote="Akore"] | Kmaro napisał: |
Ale... odnosząc się do tematu... uważam, iż dobrze, że czytają "potterów" i "wampirów". Zawsze to coś a i historie chyba nie najgorsze. (?) ( choć tych drugich znam jedynie pobieżnie)  |
Zgadzam się, zawsze to "coś". Może kiedyś będą mieli większe ambicje i zaczną sięgać po coś grubszego... Zawsze to jakaś nadzieja Zresztą wiele moich znajomych, którzy z lenistwa nie sięgali nawet po lektur
y, zaczynając od takich "potterów" itp wciągnęli się na dobre.
To dobra zachęta, choć też wolałbym, żeby młodzież jak kiedyś rozczytywała się w romantykach....  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bolshoi

|
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 16:26 Temat postu: |
|
|
| nie rozumiem co wszyscy mają do harrego, może nie jest to jakaś górnolotna i poważna literatura ale czy tylko takie trzeba czytać? dla mnie jest to świetnie napisana książka z ciekawą fabułą i krew mnie zalewa jak ktoś porównuje go do "Zmierzchu" który jest mega tandetny a ostatnie części poprostu doprowadzją do smiechu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 18:37 Temat postu: |
|
|
Myślę, że nie ma powodu do oburzenia. "Harry Potter" wpisał się w kulturę masową jak Madonna Ciccone, czy Andy Warhol. To jest ta wierzchnia, dostępna dla wszystkich warstwa literatury( tak jak pop w muzyce, czy pop-art w malarstwie). Zwykle od tej warstwy zaczynamy, tu rozpoczyna się nasz proces poznawania, więc jest nadzieja, że jeśli młody człowiek sięgnie po Pottera, sięgnie też głębiej i wygrzebie jakiegoś Kinga, Whartona, Pratcheta.... _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bolshoi

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 18:58 Temat postu: |
|
|
Właśnie dlatego sie oburzam bo ja zaczynałam od Harrego a potem czytałam już co mi pod rękę wpadło i mam do niego sentyment i zawsze bede go bronić bo nawet teraz lubię do niego wracać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|