'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Egzorcyzmy Anneliese Michael - Strona 2 » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Egzorcyzmy Anneliese Michael
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Biografie, Autobiografie, Wspomnienia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
saruskaaa

PostWysłany: Sro Wrz 08, 2010 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widziałam film, ale nie wiedziałam, że jest książka! Dziękuję bardzo:)
fenek6665

PostWysłany: Sob Paź 30, 2010 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zuziek napisał:
z tą Anneliese to tak naprawdę różnie mogło być. Ja na przykład myślę, że nie było żadnego opętania, że ona po prostu chora psychicznie była.Anneliese Michel-chora psychicznie

Chora psychicznie??... Nie wydaje mi się. Przecież istnieje coś takiego jak opętanie. Zresztą zachowały się oryginalne nagrania! Szatan rozmawia z kapłanem... To trudne. To przeraża. Wiem. Ale nie możemy mówić że "oj, to nie było żadne opętanie", "to wszystko jest zmyślone"... Nie wolno nam tego robić. Dlaczego? Bo: nie było Cię tam, nie poznałeś dogłębnie sprawy, nie rozmawiałeś ze świadkami, nie znasz teologicznych uzasadnień, a także dlatego, że sprawy dziaąłlności szatana( bo opętanie to właśnie działalność szatana), nie są do końca wyjaśnione!
Chilli

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 11:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

według mnie to trudny temat "było opętanie, czy też nie". Film dokumentalny, który widziałam robił wrażenie. Książki nie czytałam, ale z chęcią dla wyrobienia własnej opinii przeczytam. Uważam, że nie można pochopnie oceniać, czy coś miało miejsce czy też nie. Wszystko jest kwestią wiary, jednak nawet specjaliści, którzy nie ulegają zabobonom, a wierzą w fakty. Stwierdzali, że obrażenia jakie odniosła dziewczyna świadczyły o tym, że nie mogła ich sobie sama zrobić. Montaż audio też nie wchodził w grę. Myślę, że należy podchodzić z dystansem do takich kwestii i poznać wszystkie możliwe opinie na ten temat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fenek6665

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 16:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chilli napisał:
według mnie to trudny temat "było opętanie, czy też nie". Film dokumentalny, który widziałam robił wrażenie. Książki nie czytałam, ale z chęcią dla wyrobienia własnej opinii przeczytam. Uważam, że nie można pochopnie oceniać, czy coś miało miejsce czy też nie. Wszystko jest kwestią wiary, jednak nawet specjaliści, którzy nie ulegają zabobonom, a wierzą w fakty. Stwierdzali, że obrażenia jakie odniosła dziewczyna świadczyły o tym, że nie mogła ich sobie sama zrobić. Montaż audio też nie wchodził w grę. Myślę, że należy podchodzić z dystansem do takich kwestii i poznać wszystkie możliwe opinie na ten temat.

Właśnie o to mi chodziło Very Happy Very Happy Pozdrawiam Laughing
Gustus

PostWysłany: Nie Mar 06, 2011 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fragmentami oglądałam kiedyś reportaż w TVP. Fragmentami, bo nie spodziewałam się wówczas jak przerażający zawiera materiał.

Nie widzę jednak najmniejszego powodu, żeby zaczytywać się literaturą na taki temat. Dla niewierzących to będzie tylko powód do drwin, pukania się w głowę i wyciągania średniowiecza, a jaki pożytek mogłaby przynieść wierzącym, którzy mają przede wszystkim pokładać ufność w Bogu? Ma ich czegoś nauczyć? Ma ich wystraszyć? Ma im dać na coś nadzieję? Jeśli tak, to jaką?
Myślę, że jest takie mnóstwo wartościowej literatury, że pozycję tego pokroju można sobie darować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Angelikaaa

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 19:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można przecież przeczytac z czystej ciekawości. Sama może kiedyś po nią sięgnę, aczkolwiek nie jest to książka z mojej listy "do przeczytania". Jak dla mnie, tematyka dosyc ciekawa, choc przerażająca.
Na pewno nie obejrzałabym filmu, ale z książką jest inaczej. Głosy w książce są inne od tych z nagrań i sądzę, że jakoś bym to przeżyła.
fenek6665

PostWysłany: Sro Cze 01, 2011 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie co, dobrze jest obejrzeć "Egzorcyzmy Annelise..." ale ten film dokumentalny. Wszystko jest bardzo fajnie pokazane, a te autentyczne nagrania przyprawiają o niezłe ciarki... To chyba jedyny dokument, który przerażał mnie tak samo jak Paranormal Activity (część pierwsza), oglądany w nocy Smile...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Biografie, Autobiografie, Wspomnienia Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: