| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
break

|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 11:24 Temat postu: |
|
|
| swistunka napisał: | | Sonia była głupia. Dobra, ale głupia. Wg mnie to jedna z najbardziej ideologicznie żałosnych postaci w książce. |
Rozbawiłaś mnie Chociaż może trochę w tym racji  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nabu

Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 18 Skąd: Szczecin/Gorzów Wielkopolski
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 13:03 Temat postu: |
|
|
Hmmm, wydaje mi się, że Robinson Crusoe  _________________ Pozdrawiam
Grzegorz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 14:39 Temat postu: |
|
|
a moja ulubiona postać, to Koziołek Matołek- jest taki zabawny i te jego czerwone ogrodniczki!  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 21:50 Temat postu: |
|
|
| fenek6665 napisał: | a moja ulubiona postać, to Koziołek Matołek- jest taki zabawny i te jego czerwone ogrodniczki!  |
Ale mówisz o teraźniejszości czy przeszłości ? ;d |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czytelnik11

|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 16:36 Temat postu: |
|
|
A ja takiej jednej postaci nie jestem w stanie sprecyzować. Jakoś to wszystko ucieka , ciężki wybór. Ostatnio polubiłem Quentina Coldwatera z " Czarodziejów" Grossmana. Imponuje mi też Turin z Dzieci Hurina. Lubię też Froda, Sama , Gandalfa.
 _________________ Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?
Tolkien. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Duch

|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 20:59 Temat postu: |
|
|
Ja z kolei bardzo polubiłem postać prawnika JAG , Seana Drummonda z książek Briana Haiga. Zwłaszcza jego poczucie humoru i sposób w jaki współpracował z niektórymi ludźmi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
acomitam

|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 22:20 Temat postu: |
|
|
Lubię wiele postaci książkowych. Kilka z nich pozostało mi z dzieciństwa: Mały Książę, Alicja, Kubuś Puchatek.
Z książek dla dorosłych - Jane Eyre z książki Ch. Bronte, Elizabeth Bennet z "Dumy i Uprzedzenia" J. Austen, Smilla z "Smilla w labiryntach śniegu" Petera Hoega. A ostatnio Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist -dwójka głównych bohaterów trylogii "MILLENNIUM" Stiega Larssona. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 15:24 Temat postu: |
|
|
| Hmmm z różnych gatunków... to np. Ephraim z ksiązki "Anatomia zbrodni", Don Rigoberto z "Pochwały macochy", Jun z "Zapasów z życiem", zazdrosny komar z ksiażki "Na dziewczęcej skórze", Sachi z "Ostatniej konkubiny"... jest ich wiele, ale to te utkwiły mi najbardziej w pamięci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amazo

|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 0:48 Temat postu: |
|
|
| Ciekawa jest tytulowa bohaterka powiesci "Aliedora". Z kazda strona robi sie coraz bardziej intrygujaca i zarazem mniej sympatyczna. Na poczatku cicha myszka, ktora dopiero co wydana za maz ucieka przed malzonkiem, ktory okazal sie damskim bokserem. Pozniej przemierza zniszczone wojna fantastyczne krainy coraz bardziej utwardzajac charakter, by w ostatnicvh rozdzialach stac sie zabojca na uslugach makabrycznego imperium. Dobre! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 18:26 Temat postu: |
|
|
Po ostatnich podbojach książkowych mogę jeszcze dodać Melmotha Wędrowca ze "Sprawiedliwości owiec", Aomame i Tengo z ostatniej powieści Murakamiego, Toranaga i Mariko z "Shoguna" Jamesa Clavella - ale to juz tak bardziej z sentymentu, a zapomniałam dodać w poprzednim poście  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Duch

|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 17:58 Temat postu: |
|
|
Dla mnie ciekawym bohaterem bądź co bądź stał się tytułowy Tern. Ciężko go rozgryźć , taki oszczędny słowach etc. ale ogólnie to interesująca postać.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|