'; //$gandalf_ads='BRISINGR $gandalf_ads='

Promocja Świąteczna '; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; $gandalf_ads='Zagłosuj na nas
'; $gandalf_ads=''; $gandalf_ads=' '; if(time() > mktime(0, 0, 0, 4, 1, 2012)) { $gandalf_ads='
'; } ?> Jaką książkę polecacie? - Strona 5 » Forum Księgarni Gandalf
Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jaką książkę polecacie?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fenek6665

PostWysłany: Wto Lis 29, 2011 20:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

---------- 20:43 29.11.2011 ----------

szekle napisał:
Oczywiście klasyką
jego jest Ptasiek a ja też miło wspominam Spóżnioną Miłość

Dorzuciłbym jeszcze zabawną, ale przede wszystkim tragiczną książkę Whartona "W księzycową jasną noc"- na prawdę świetna powieść. Nic dziwnego, że ją zekranizowano. Polecam.

---------- 20:47 ----------

Chcę Wam także polecić "Głos Pana" Stanisława Lema. Fabuła opowiada o losach projektu "Master's Voice"( czyli tytułowy "Głos Pana"), który badał pewien sygnał, domniemanie pochodzący od obcej cywilizacji... Historia opowiadana jest z perspektywy jednego z uczestników projektu. Świetna książka, bardzo przyjemnie się ją czyta, choć obawiałem się, że zanudzi mnie na śmierć... Polecam.
Teresa Pinczak

PostWysłany: Wto Sty 24, 2012 10:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

---------- 17:19 04.01.2012 ----------

Polece Wam dwie ksiazki,ktore ostatnio przeczytalam.Pierwsza to "Ostatnia noc w Twisted River",najnowsza powiesc Johna Irvinga.Druga to "Upadek gigantow" Kena Folletta.A dla tych,ktorzy lubia czytac Stephena Kinga,ostatnio przeczytalam "Lowce snow" i naprawde warto.ciao,teri

---------- 10:30 24.01.2012 ----------

To znowu ja,jak widze nikt nic nie pisze na tej stronie...Nie macie nic do polecenia? Ja mam,dwie ostatnie ksiazki,ktore przeczytalam polecam wszystkim goraco!Pierwsza to "Motyl" Lisy Genova,wstrzasajaca opowiesc kobiety,ktora w wieku 50 lat odkryla siebie smiertelna chorobe Alzchaimera.Pieknie napisana,wzruszajaca a zarazem przerazajaca.Nie mozna przejsc obok niej obojetnie.Druga to "Pokoj" Emmy Donoghue,ktora skonczylam czytac wczoraj.Moge powiedziec tylko,ze jest fantastyczna!!!Tak samo,jak poprzednia pozycja piekna,ciepla,wzbudzajaca silne emocje,napewno nie pozostawia obojetnym.Przeczytajcie,bo naprawde warto!ciao,teri
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
fenek6665

PostWysłany: Czw Sty 26, 2012 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Będę nieoryginalny i polecę lekturę dla szkół średnich: Nad Niemnem- świetna pozycja pozytywistyczna autorstwa Elizy Orzeszkowej. Polecam teżinną książkę autorki: Dziurdziowie- na prawdę niesamowita opowieść, choć trochę "nie dla dzieci"... Polecam.
Kmaro

PostWysłany: Czw Sty 26, 2012 23:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Książką wartą uwagi jest "How to be an Alien" George Mikes Very Happy ....niezbyt długa ale za to w dobrym humorze napisana, angielskojęzyczna lektura o Anglikach jako nietypowych ludziach odmiennych od innych Razz
Vanja

PostWysłany: Nie Lut 19, 2012 18:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam nowość S.Kinga - Dallas'63 jeszcze nie skończyłam , ale jak do tej pory warta swojej ceny (49zł)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

Skocz do: