| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
fenek6665

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 20:47 Temat postu: |
|
|
---------- 20:43 29.11.2011 ----------
| szekle napisał: | Oczywiście klasyką
jego jest Ptasiek a ja też miło wspominam Spóżnioną Miłość |
Dorzuciłbym jeszcze zabawną, ale przede wszystkim tragiczną książkę Whartona "W księzycową jasną noc"- na prawdę świetna powieść. Nic dziwnego, że ją zekranizowano. Polecam.
---------- 20:47 ----------
Chcę Wam także polecić "Głos Pana" Stanisława Lema. Fabuła opowiada o losach projektu "Master's Voice"( czyli tytułowy "Głos Pana"), który badał pewien sygnał, domniemanie pochodzący od obcej cywilizacji... Historia opowiadana jest z perspektywy jednego z uczestników projektu. Świetna książka, bardzo przyjemnie się ją czyta, choć obawiałem się, że zanudzi mnie na śmierć... Polecam. _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 10:30 Temat postu: |
|
|
---------- 17:19 04.01.2012 ----------
Polece Wam dwie ksiazki,ktore ostatnio przeczytalam.Pierwsza to "Ostatnia noc w Twisted River",najnowsza powiesc Johna Irvinga.Druga to "Upadek gigantow" Kena Folletta.A dla tych,ktorzy lubia czytac Stephena Kinga,ostatnio przeczytalam "Lowce snow" i naprawde warto.ciao,teri
---------- 10:30 24.01.2012 ----------
To znowu ja,jak widze nikt nic nie pisze na tej stronie...Nie macie nic do polecenia? Ja mam,dwie ostatnie ksiazki,ktore przeczytalam polecam wszystkim goraco!Pierwsza to "Motyl" Lisy Genova,wstrzasajaca opowiesc kobiety,ktora w wieku 50 lat odkryla siebie smiertelna chorobe Alzchaimera.Pieknie napisana,wzruszajaca a zarazem przerazajaca.Nie mozna przejsc obok niej obojetnie.Druga to "Pokoj" Emmy Donoghue,ktora skonczylam czytac wczoraj.Moge powiedziec tylko,ze jest fantastyczna!!!Tak samo,jak poprzednia pozycja piekna,ciepla,wzbudzajaca silne emocje,napewno nie pozostawia obojetnym.Przeczytajcie,bo naprawde warto!ciao,teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 19:19 Temat postu: |
|
|
Będę nieoryginalny i polecę lekturę dla szkół średnich: Nad Niemnem- świetna pozycja pozytywistyczna autorstwa Elizy Orzeszkowej. Polecam teżinną książkę autorki: Dziurdziowie- na prawdę niesamowita opowieść, choć trochę "nie dla dzieci"... Polecam. _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 23:36 Temat postu: |
|
|
Książką wartą uwagi jest "How to be an Alien" George Mikes ....niezbyt długa ale za to w dobrym humorze napisana, angielskojęzyczna lektura o Anglikach jako nietypowych ludziach odmiennych od innych  _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanja

|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 18:49 Temat postu: |
|
|
Polecam nowość S.Kinga - Dallas'63 jeszcze nie skończyłam , ale jak do tej pory warta swojej ceny (49zł) _________________ Gdyby drzwi percepcji zostały oczyszczone, wszystko wydawałoby się nam takie jakie jest - nieskończone.W.Blacke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|