| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bergisel

|
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 20:45 Temat postu: Thrillery medyczne |
|
|
jakich autorów polecacie? Jakie są Wasze ulubione książki i za co je cenicie? Co wzbudza w Was dreszczyk strachu i podniecenia?
Ja osobiście jestem kultową wyznawczynią Robina Cooka  _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joan_stark

|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 13:54 Temat postu: |
|
|
Ostatnio chyba Rebis wznawia powieści Cook'a, ostatnio miałam zamiar sobie którąś sprawić, ale nie wiem którą najlepiej. Bergisel polecisz mi coś?
Czytałam kiedyś "Szczepionkę" Michael'a Palmera i podobała mi się.  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
www.premieryksiazkowe.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 20:35 Temat postu: |
|
|
Osobiście polecam "Mutanta", http://www.gandalf.com.pl/b/mutant-pocket/
Książka zapiera dech w piersiach, początki sztucznej inteligencji i niebezpieczeństwo, ale i nadzieje jaki ze sobą niesie. _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
|
| Powrót do góry |
|
 |
joan_stark

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 7:43 Temat postu: |
|
|
W takim razie muszę ją wpisać na listę tych, które chce przeczytać. Wydłuża się ta lista coraz bardziej, boję się, że do śmierci nie przeczytam wszystkiego, co chcę.  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
www.premieryksiazkowe.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 12:59 Temat postu: |
|
|
| joan_stark napisał: | W takim razie muszę ją wpisać na listę tych, które chce przeczytać. Wydłuża się ta lista coraz bardziej, boję się, że do śmierci nie przeczytam wszystkiego, co chcę.  |
Pocieszę Cię - też mam takie obawy. _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 22:27 Temat postu: |
|
|
To może już teraz pora przejść na emeryturę coby mieć więcej czasu ?
"Inwazja" Cooka trochę odbiega od kanonu, może dlatego podobała mi się średnio. Chociaż film dobry. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 8:57 Temat postu: |
|
|
"Raport NIK o służbie zdrowia"  _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Sob Lip 10, 2010 9:30 Temat postu: |
|
|
Właśnie skończyłam Sfinksa Cooka, ta to dopiero odbiega od kanonu, książka sama w sobie niezła, ale bez sekcji zwłok i makabrycznej serii morderstw książki Cooka nie mają uroku  _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 16:50 Temat postu: |
|
|
Pallmera polecam Np "Pacjent" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 20:09 Temat postu: |
|
|
| A ja polecam Simona Becketta i jego "Chemia Śmierci", "Zapisane w kościach" i inne książki. Są troszkę schematyczne ale mimo wszystko całkiem ciekawe. I można się dowiedzieć mnóstwa ciekawych rzeczy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 13:29 Temat postu: |
|
|
A ja polecam "Stulecie chirurgów" Jurgena Thorwelda......choć na thriller medyczny troche mocno naciągane....ale to co najważniejsze...emocje są |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 17:43 Temat postu: |
|
|
| fenek6665 lata temu probowalam z 'Chemia śmierci' ale jakos nie przełknęłam. Może za młoda byłam.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 11:33 Temat postu: |
|
|
Polecam wszystkim książki Tess Gerritsen, w szczególności "Infekcje" albo "Mumię", ta dopiero pisze thrillery  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
acomitam

|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 17:07 Temat postu: |
|
|
| Polecam całą serię Scarpetty Patricii Cornwell. Kryminały medyczne pierwsza klasa! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|