Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

piszę książkę - problem z nadaniem fabuły - prośba o pomoc

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krysti24

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 11:35    Temat postu: piszę książkę - problem z nadaniem fabuły - prośba o pomoc Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry

Mam pytanie odnośnie pisania książki. Mam takową chęć napisać. Jestem na etapie zbierania błyskotliwych, wartościowych treści składających się z frazy lub kilku zdań. Jest to bardzo obszerne treściowo, ale dotyczy ogólnych wartości, obserwacji siebie i innych oraz wzajemnego zachowania oraz obraz zasad świata.
Mam zamiar po zebraniu całości pogrupować to w wątki, które będę chciał wyczerpać i zamknąć, dodać emocje i humorystyczne zabarwienie.
Problemem jest dla mnie jednak nadanie tej całości fabuły, nigdy tego nie robiłem, a jak czytam książki to dostrzegam takową, ale nie wiem jak to jest zbudowane. Mam problem z tym. Pomóżcie, będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Pozdrawiam i już jestem wdzięczny za wszelką pomoc.
krystianku@o2.pl
Krystian
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Angels

PostWysłany: Pią Lis 07, 2008 15:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A masz jakieś doświadczenie?Staraj się nie pisac bardzo wzniośle o miłości.Na to mogą pozwolic sobie tylko mistrzowie.La lubię książki tak jakby niedokończone,urwane i dające do myślenia(jeśli czytałeś K.Siesicką ).Spójrz dookoła siebie.Może widzisz jak gdzieś rodzi się przyjażń,miłosc...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
AngelofMusic

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może napisałbyś zbiór opowiadań? To dobre na początek, jako trening. Mam praktykęSmile Jeśli chciałbyś się zawzorować, to polecam "Pająka" autorstwa J. Domaglika:) K. Siesicka też jest dobra, jak wspomniała moja przedmówczyni:) Na marginesie, to irytujące, że chociaż w Polsce jest tylui dobrych autorów, to wszyscy czytają książki angielskie, niemieckie itp, a polskie ignorują...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: