| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Krysti24

|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 11:35 Temat postu: piszę książkę - problem z nadaniem fabuły - prośba o pomoc |
|
|
Dzień dobry
Mam pytanie odnośnie pisania książki. Mam takową chęć napisać. Jestem na etapie zbierania błyskotliwych, wartościowych treści składających się z frazy lub kilku zdań. Jest to bardzo obszerne treściowo, ale dotyczy ogólnych wartości, obserwacji siebie i innych oraz wzajemnego zachowania oraz obraz zasad świata.
Mam zamiar po zebraniu całości pogrupować to w wątki, które będę chciał wyczerpać i zamknąć, dodać emocje i humorystyczne zabarwienie.
Problemem jest dla mnie jednak nadanie tej całości fabuły, nigdy tego nie robiłem, a jak czytam książki to dostrzegam takową, ale nie wiem jak to jest zbudowane. Mam problem z tym. Pomóżcie, będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Pozdrawiam i już jestem wdzięczny za wszelką pomoc.
krystianku@o2.pl
Krystian |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angels

|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 15:41 Temat postu: |
|
|
| A masz jakieś doświadczenie?Staraj się nie pisac bardzo wzniośle o miłości.Na to mogą pozwolic sobie tylko mistrzowie.La lubię książki tak jakby niedokończone,urwane i dające do myślenia(jeśli czytałeś K.Siesicką ).Spójrz dookoła siebie.Może widzisz jak gdzieś rodzi się przyjażń,miłosc... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AngelofMusic

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 20:16 Temat postu: |
|
|
A może napisałbyś zbiór opowiadań? To dobre na początek, jako trening. Mam praktykę Jeśli chciałbyś się zawzorować, to polecam "Pająka" autorstwa J. Domaglika:) K. Siesicka też jest dobra, jak wspomniała moja przedmówczyni:) Na marginesie, to irytujące, że chociaż w Polsce jest tylui dobrych autorów, to wszyscy czytają książki angielskie, niemieckie itp, a polskie ignorują... _________________ I'm not afraid of Tomorrow,
I'm only scared of Myself... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|