Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Książki Trudi Canavan.
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
break

PostWysłany: Nie Lip 17, 2011 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli autorka poleciała na fali popularności?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ookami

PostWysłany: Pią Sie 05, 2011 0:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie.... Pytanie odnośnie pewnego wątku w obu trylogiach o Sonei.
Otóż ostatnio przeczytałam "Łotra" i teraz odświeżyłam sobie poprzednią trylogię. Zastanawia mnie jedna rzecz (SPOILERY): Akkarin nauczył się czarnej magii od Zdrajczyń, a w zamian obiecał im naukę magii leczenia. Nie dotrzymał jednak słowa i powrócił do Kyralii. Jak wiadomo, do najazdu Ichanich pozostało wtedy ok. 10 lat. 30 lat po ucieczce Akkarina z Sachaki, do Zdrajczyń trafia jego syn Lorkin; wtedy dowiadujemy się, że królowa Zarala twierdzi, że Akkarin chciał wrócić i dotrzymać obietnicy, ale zawsze coś (a dokładniej zabójcy z Sachaki), zatrzymywało go w Imardinie. Wiadomo też, że Zdrajczyni Savara przebywała w Imardinie na krótko przed, i w czasie najazdu Ichanich. I teraz pojawia się moje pytanie: Dlaczego nie ujawniła się i nie nauczyła wtedy od Akkarina magii leczenia, skoro Zdrajczyniom tak na tym zależało a Akkarin, zdaniem Zarali, chciał dotrzymać obietnicy? Jest jakiś sensowny powód, czy to raczej głupota autorki? (podobnie zresztą jak z tą areną w "Wielkim Mistrzu", no mogła chociaż napisać jakąś przyczynę niechęci Akkarina do pobrania z niej mocy zamiast używać schematu: "nie, bo nie", tylko po to żeby go uśmiercić =.=)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: