Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jawność osób typowanych do losowania For. Tygodnia/Miesiąca
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Propozycje zmian w księgarni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nannar02

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 9:05    Temat postu: Jawność osób typowanych do losowania For. Tygodnia/Miesiąca Odpowiedz z cytatem

proponuję podawać cotygodniowe zestawienie osób uczestniczących w Forum z liczbą wysłanych postów, z uwzględnieniem Forumowiczów zaklasyfikowanych do losowania (jakiś dolny limit..?). Powinno się (moim zdaniem) podawać także osoby zakwalifikowane przez Gandalfa do tytułu "Forumowicz M-ca", uwzględniając także liczbę sumę wysłanych postów w przeciągu danego miesiąca. Losowanie - losowaniem, a jawność - jawnością. Dziękuję i pozdrawiam.
swistunka

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 9:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po co liczba postów?
Przeglądam sobie wyniki losowań i wychodzi na to, że każdy po 1/2 nagrody dostał. O co chodzi? Po co liczba postów? Niech Gandalf nagradza, kogo chce (albo kogo tam wylosuje). Znasz jakieś forum, które nagradza swoich użytkowników? Jeszcze Ci mało? Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nannar02

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 10:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spierać się przecież o słuszność swoich racji nie będę. Nie mam racji - to nie. Ale ... skoro ktoś wymyśla zabawę to i podaje jej reguły a następnie oznajmia kto im sprostał. To nie Forumowicze są od liczenia postów, ale Gandalf, bo sam z siebie ogłosił taką konkretną formę nagradzania. W moim przekonaniu wypadałoby podawać kto się "załapał", a kto nie, a tym samym kto mógł liczyć na udział w losowaniu a kto został wyeliminowany już na wstępie. Jakby to rzec ? Wszystko co jasne, nie budzi wątpliwości. Oczywiście "Gandalf" i tak zrobi to co sam zdecyduje, to jego strona, ja wyłącznie składam propozycję. Słuszną - niesłuszną. To już pozostawiam do oceny innym. W każdym razie póki co jest 0:1..Smile))
Zefir

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jawność mogłaby być, bo widziałem, że były przypadki, że użytkownicy, którzy słabo się udzielają zostają użytkownikami miesiąca albo tygodnia...

czyżby kumoterstwo? Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
nannar02

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 10:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ad "zefir"

jak Cię nie lubię, to tym razem rzeczywiście intrygujące spostrzeżenie..Smile))) tak więc może rzeczywiście "aby dać odpór" wszelkim niejasnością głasnost' na Forum by się przydała...? 1:1 ...Smile))
Edyta
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moi drodzy nanarze i Zefirze. Czy któryś z Was zapoznał się z regulaminem konkursu? Jeśli nie, to zapraszam do przeczytania -> PRZECZYTAJ REGULAMIN.

A ja pokrótce wyjaśnię.

Forumowicz Tygodnia losowany jest spośród wszystkich zarejestrowanych Forumowiczów, którzy w tygodniu poprzednim (poniedziałek-niedziela) napisali przynajmniej jeden merytoryczny post zawierający minimum 200 znaków. Szansę na wylosowanie przez machinę zwiększa każdy kolejny post, który zawierać będzie co najmniej 20 znaków. W danym miesiącu Forumowiczem Tygodnia można być tylko raz.

Forumowicz Miesiąca zaś zostaje wyłoniony z grona Forumowiczów Tygodnia w danym miesiącu. Także losuje to machina.

Proszę o podanie przykładów rzekomego kumoterstwa, jak to zostało 'fachowo' nazwane.

Osobiście uważam, że nie ma potrzeby wypisywania co tydzień listy Forumowiczów, którzy w poprzednim tygodniu napisali posty. Każdy aktywny Forumowicz widzi, z kim rozmawia na forach. Każdy także wie, ile i czego pisze.

Podkreślam słowo 'czego', ponieważ nie są brane pod uwagę posty zawierające własną twórczość (nie jest to post merytoryczny w ten sposób, aby tworzyła się rozmowa z innymi Forumowiczami, a jedynie chęć tylko przedstawienia własnych zdolności pisarskich). nanarze02, trudno, aby Twoje posty, które w zasadzie tylko zawierają Twoje wiersze były nagradzane. To nie jest wszak konkurs na wiersz czy fraszkę Smile. Zacznij udzielać się w innych działach, niże te 'luźne' a Twoje szanse zostaną zwiększone Smile.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
nannar02

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 14:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pani Edyto !
jak Pani szybko uderzyła szukając "mocnej (własnej) linii obrony". Przypomnę wszakże że o "kumoterstwie" kto inny raczył wspomnieć, nie ja ... Proponuję w ogóle zlikwidować dział "Wasza Twórczość", przynajmniej będzie wszystko jasne. A teraz może Pani użyć swojej ulubionej "kłódeczki" by zamknąć niewygodny temat. Dziękuję i pozdrawiam !!!
swistunka

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co za chamstwo! Normalnie gimnazjalne tupanie nóżką.
Aż sobie ten temat zeskrinuję i zostawię dla potomności Very Happy
Powrót do góry
nannar02

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 10:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ad Pani Edyta:
w którym punkcie "Regulaminu", figuruje zapis, iż temat 'Wasza twórczość', nie jest brany pod uwagę w "rozliczeniu"..? To tylko tak na marginesie, bo ja was po prostu przetestowałem - teraz przynajmniej wiem, jak to wygląda w Waszym wykonaniu. Nie będę się spierał. Gra nie warta świeczki.

Ad Świstunka:
Co Pani ma na myśli używając terminu "chamstwo"..? Czy to jest właśnie Pani sposób na argumentację? A me to otrzymane nagrody na Forum sprawiły, że puściły Pani nerwy i pozwoliła sobie Szanowna Pani na odpowiedź nie licującą z poziomem przynajmniej przyzwoitych manier ..? Choćby dla zachowania pozorów...Smile))
swistunka

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 13:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Co Pani ma na myśli używając terminu "chamstwo"..? Czy to jest właśnie Pani sposób na argumentację? A me to otrzymane nagrody na Forum sprawiły, że puściły Pani nerwy i pozwoliła sobie Szanowna Pani na odpowiedź nie licującą z poziomem przynajmniej przyzwoitych manier ..? Choćby dla zachowania pozorów...Smile))

Po wyjaśnienie terminu "chamstwa" odsyłam do dowolnego słownika.
Z chamstwem się nie dyskutuje, przeciw chamstwu nie wolno wytaczać argumentów.
Broń Boże nie miałam na myśli księgarni.
Powrót do góry
nannar02

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

---------- 13:45 07.08.2010 ----------

Ad Świstunka"
To, ze nie miała Pani na myśli Księgarni, to oczywiste. Do tego trzeba było odwagi. A co do reszty, Pani 'korespondencji'. Niestety brak Pani i dobrego wychowania i zwykłej kindersztuby. Jestem od Pani prawdopodobnie dwa razy starszy, jest Pani więc troszeczkę smarkata, aby wytaczać tego rodzaju 'kolubryny', których raczyła Pani użyć. No, ale z brakiem wychowania dyskutować nie ma sensu - proszę wszakże przyjąć do wiadomości, że nie jestem Pani 'kolesiem z roku', żeby mogła sobie mogła Pani pozwalać na szafowanie terminami, o których znaczeniu - jak widać - nie ma Pani zielonego pojęcia.

---------- 13:52 ----------

Ad Świstunka 2#:

Adwersarza poznaje się po argumentach, tych Pani (poza inwektywami) nie przedłożyła. Tak więc (żeby nie było wątpliwości), przynajmniej Pani więcej już nie odpiszę. Nie ten poziom.
Edyta
Moderator

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nanarze02, w regulaminie stoi - MERYTORYCZNE posty brane są pod uwagę. Twoja twórczość jest dobra czasami, ale nie wnosi nic merytorycznego do Forum.

Ponadto, widzę żal, że nie jesteś wylosowywany i w ten sposób rozładowujesz emocje.
Przykro mi, że jednocześnie swoje rozgoryczenie brakiem nagród okazujesz niemiłym odnoszeniem się do reszty Forumowiczów. Wielokrotnie prosiłam Cię (m.in. Ciebie), abyś prywatne niesnaski kierował poprzez PW a nie w postach. Każdy kolejny post nie dotyczący sprawy, którą rozpocząłeś, będę kasować.

Ostatnie zdanie dotyczy też każdego innego Forumowicza. Chcecie wymienić się opiniami np. o własnych zachowaniach, piszcie prywatne wiadomości.

A co do meritum. Powyższe posty nie wniosły nic do dyskusji, mojej opinii nie zmieniły.

PS.
Oczywiście, jak chcesz mnie odpisać na ten post, również napisz wiadomość prywatną.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Marx

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 13:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

(...)

Dobra ale do tematu...
Mówiąc szczerze ciekawi mnie jeden aspekt losowania, z czysto technicznego punktu widzenia. Czy Losowanie odbywa się z automatu w PHP czy jest ono robione nie wiem w jakiś specjalnym programiku czy w normalnym Excelu. Pytam z czystej ciekawości czy można zrobić taką maszynkę losującą pod samym MySQL i PHP.

mod:
usunięta wypowiedź personalna, możliwa do napisania na PW, nie związana z wątkiem.

Marx

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

(...)

edit: Dopiero teraz zauważyłem.
swistunka napisał:
Znasz jakieś forum, które nagradza swoich użytkowników?

Ja znam Very Happy Kiedyś daliśmy z koleżanką książkę jednemu userowi naszego forum za napisanie fajnej przygody do wampira maskarady Razz

mod:
usunięta wypowiedź personalna, możliwa do napisania na PW, nie związana z wątkiem

swistunka

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ja znam Kiedyś daliśmy z koleżanką książkę jednemu userowi naszego forum za napisanie fajnej przygody do wampira maskarady

O, to ładnie Smile (czyżby forum poltera?)
W Gandalfie jest jednak łatwiej o książkę - wystarczy pisać posty i już ma się szansę i osobiście bardzo mi się to podoba.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Propozycje zmian w księgarni Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: