| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
nannar02

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:05 Temat postu: Jawność osób typowanych do losowania For. Tygodnia/Miesiąca |
|
|
proponuję podawać cotygodniowe zestawienie osób uczestniczących w Forum z liczbą wysłanych postów, z uwzględnieniem Forumowiczów zaklasyfikowanych do losowania (jakiś dolny limit..?). Powinno się (moim zdaniem) podawać także osoby zakwalifikowane przez Gandalfa do tytułu "Forumowicz M-ca", uwzględniając także liczbę sumę wysłanych postów w przeciągu danego miesiąca. Losowanie - losowaniem, a jawność - jawnością. Dziękuję i pozdrawiam. _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:36 Temat postu: |
|
|
Po co liczba postów?
Przeglądam sobie wyniki losowań i wychodzi na to, że każdy po 1/2 nagrody dostał. O co chodzi? Po co liczba postów? Niech Gandalf nagradza, kogo chce (albo kogo tam wylosuje). Znasz jakieś forum, które nagradza swoich użytkowników? Jeszcze Ci mało?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 10:16 Temat postu: |
|
|
Spierać się przecież o słuszność swoich racji nie będę. Nie mam racji - to nie. Ale ... skoro ktoś wymyśla zabawę to i podaje jej reguły a następnie oznajmia kto im sprostał. To nie Forumowicze są od liczenia postów, ale Gandalf, bo sam z siebie ogłosił taką konkretną formę nagradzania. W moim przekonaniu wypadałoby podawać kto się "załapał", a kto nie, a tym samym kto mógł liczyć na udział w losowaniu a kto został wyeliminowany już na wstępie. Jakby to rzec ? Wszystko co jasne, nie budzi wątpliwości. Oczywiście "Gandalf" i tak zrobi to co sam zdecyduje, to jego strona, ja wyłącznie składam propozycję. Słuszną - niesłuszną. To już pozostawiam do oceny innym. W każdym razie póki co jest 0:1.. )) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zefir

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 10:21 Temat postu: |
|
|
jawność mogłaby być, bo widziałem, że były przypadki, że użytkownicy, którzy słabo się udzielają zostają użytkownikami miesiąca albo tygodnia...
czyżby kumoterstwo?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 10:32 Temat postu: |
|
|
Ad "zefir"
jak Cię nie lubię, to tym razem rzeczywiście intrygujące spostrzeżenie.. ))) tak więc może rzeczywiście "aby dać odpór" wszelkim niejasnością głasnost' na Forum by się przydała...? 1:1 ... )) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 13:59 Temat postu: |
|
|
Moi drodzy nanarze i Zefirze. Czy któryś z Was zapoznał się z regulaminem konkursu? Jeśli nie, to zapraszam do przeczytania -> PRZECZYTAJ REGULAMIN.
A ja pokrótce wyjaśnię.
Forumowicz Tygodnia losowany jest spośród wszystkich zarejestrowanych Forumowiczów, którzy w tygodniu poprzednim (poniedziałek-niedziela) napisali przynajmniej jeden merytoryczny post zawierający minimum 200 znaków. Szansę na wylosowanie przez machinę zwiększa każdy kolejny post, który zawierać będzie co najmniej 20 znaków. W danym miesiącu Forumowiczem Tygodnia można być tylko raz.
Forumowicz Miesiąca zaś zostaje wyłoniony z grona Forumowiczów Tygodnia w danym miesiącu. Także losuje to machina.
Proszę o podanie przykładów rzekomego kumoterstwa, jak to zostało 'fachowo' nazwane.
Osobiście uważam, że nie ma potrzeby wypisywania co tydzień listy Forumowiczów, którzy w poprzednim tygodniu napisali posty. Każdy aktywny Forumowicz widzi, z kim rozmawia na forach. Każdy także wie, ile i czego pisze.
Podkreślam słowo 'czego', ponieważ nie są brane pod uwagę posty zawierające własną twórczość (nie jest to post merytoryczny w ten sposób, aby tworzyła się rozmowa z innymi Forumowiczami, a jedynie chęć tylko przedstawienia własnych zdolności pisarskich). nanarze02, trudno, aby Twoje posty, które w zasadzie tylko zawierają Twoje wiersze były nagradzane. To nie jest wszak konkurs na wiersz czy fraszkę . Zacznij udzielać się w innych działach, niże te 'luźne' a Twoje szanse zostaną zwiększone . _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 14:28 Temat postu: |
|
|
Pani Edyto !
jak Pani szybko uderzyła szukając "mocnej (własnej) linii obrony". Przypomnę wszakże że o "kumoterstwie" kto inny raczył wspomnieć, nie ja ... Proponuję w ogóle zlikwidować dział "Wasza Twórczość", przynajmniej będzie wszystko jasne. A teraz może Pani użyć swojej ulubionej "kłódeczki" by zamknąć niewygodny temat. Dziękuję i pozdrawiam !!! _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 20:33 Temat postu: |
|
|
Co za chamstwo! Normalnie gimnazjalne tupanie nóżką.
Aż sobie ten temat zeskrinuję i zostawię dla potomności  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 10:33 Temat postu: |
|
|
Ad Pani Edyta:
w którym punkcie "Regulaminu", figuruje zapis, iż temat 'Wasza twórczość', nie jest brany pod uwagę w "rozliczeniu"..? To tylko tak na marginesie, bo ja was po prostu przetestowałem - teraz przynajmniej wiem, jak to wygląda w Waszym wykonaniu. Nie będę się spierał. Gra nie warta świeczki.
Ad Świstunka:
Co Pani ma na myśli używając terminu "chamstwo"..? Czy to jest właśnie Pani sposób na argumentację? A me to otrzymane nagrody na Forum sprawiły, że puściły Pani nerwy i pozwoliła sobie Szanowna Pani na odpowiedź nie licującą z poziomem przynajmniej przyzwoitych manier ..? Choćby dla zachowania pozorów... )) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 13:29 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Co Pani ma na myśli używając terminu "chamstwo"..? Czy to jest właśnie Pani sposób na argumentację? A me to otrzymane nagrody na Forum sprawiły, że puściły Pani nerwy i pozwoliła sobie Szanowna Pani na odpowiedź nie licującą z poziomem przynajmniej przyzwoitych manier ..? Choćby dla zachowania pozorów...Smile)) |
Po wyjaśnienie terminu "chamstwa" odsyłam do dowolnego słownika.
Z chamstwem się nie dyskutuje, przeciw chamstwu nie wolno wytaczać argumentów.
Broń Boże nie miałam na myśli księgarni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 13:52 Temat postu: |
|
|
---------- 13:45 07.08.2010 ----------
Ad Świstunka"
To, ze nie miała Pani na myśli Księgarni, to oczywiste. Do tego trzeba było odwagi. A co do reszty, Pani 'korespondencji'. Niestety brak Pani i dobrego wychowania i zwykłej kindersztuby. Jestem od Pani prawdopodobnie dwa razy starszy, jest Pani więc troszeczkę smarkata, aby wytaczać tego rodzaju 'kolubryny', których raczyła Pani użyć. No, ale z brakiem wychowania dyskutować nie ma sensu - proszę wszakże przyjąć do wiadomości, że nie jestem Pani 'kolesiem z roku', żeby mogła sobie mogła Pani pozwalać na szafowanie terminami, o których znaczeniu - jak widać - nie ma Pani zielonego pojęcia.
---------- 13:52 ----------
Ad Świstunka 2#:
Adwersarza poznaje się po argumentach, tych Pani (poza inwektywami) nie przedłożyła. Tak więc (żeby nie było wątpliwości), przynajmniej Pani więcej już nie odpiszę. Nie ten poziom. _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 12:51 Temat postu: |
|
|
nanarze02, w regulaminie stoi - MERYTORYCZNE posty brane są pod uwagę. Twoja twórczość jest dobra czasami, ale nie wnosi nic merytorycznego do Forum.
Ponadto, widzę żal, że nie jesteś wylosowywany i w ten sposób rozładowujesz emocje.
Przykro mi, że jednocześnie swoje rozgoryczenie brakiem nagród okazujesz niemiłym odnoszeniem się do reszty Forumowiczów. Wielokrotnie prosiłam Cię (m.in. Ciebie), abyś prywatne niesnaski kierował poprzez PW a nie w postach. Każdy kolejny post nie dotyczący sprawy, którą rozpocząłeś, będę kasować.
Ostatnie zdanie dotyczy też każdego innego Forumowicza. Chcecie wymienić się opiniami np. o własnych zachowaniach, piszcie prywatne wiadomości.
A co do meritum. Powyższe posty nie wniosły nic do dyskusji, mojej opinii nie zmieniły.
PS.
Oczywiście, jak chcesz mnie odpisać na ten post, również napisz wiadomość prywatną. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 13:33 Temat postu: |
|
|
(...)
Dobra ale do tematu...
Mówiąc szczerze ciekawi mnie jeden aspekt losowania, z czysto technicznego punktu widzenia. Czy Losowanie odbywa się z automatu w PHP czy jest ono robione nie wiem w jakiś specjalnym programiku czy w normalnym Excelu. Pytam z czystej ciekawości czy można zrobić taką maszynkę losującą pod samym MySQL i PHP.
mod:
usunięta wypowiedź personalna, możliwa do napisania na PW, nie związana z wątkiem. _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 15:28 Temat postu: |
|
|
(...)
edit: Dopiero teraz zauważyłem.
| swistunka napisał: | | Znasz jakieś forum, które nagradza swoich użytkowników? |
Ja znam Kiedyś daliśmy z koleżanką książkę jednemu userowi naszego forum za napisanie fajnej przygody do wampira maskarady
mod:
usunięta wypowiedź personalna, możliwa do napisania na PW, nie związana z wątkiem _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 15:52 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Ja znam Kiedyś daliśmy z koleżanką książkę jednemu userowi naszego forum za napisanie fajnej przygody do wampira maskarady |
O, to ładnie (czyżby forum poltera?)
W Gandalfie jest jednak łatwiej o książkę - wystarczy pisać posty i już ma się szansę i osobiście bardzo mi się to podoba. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|