| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 16:06 Temat postu: |
|
|
| Marx napisał: |
Dobra ale do tematu...
Mówiąc szczerze ciekawi mnie jeden aspekt losowania, z czysto technicznego punktu widzenia. Czy Losowanie odbywa się z automatu w PHP czy jest ono robione nie wiem w jakiś specjalnym programiku czy w normalnym Excelu. Pytam z czystej ciekawości czy można zrobić taką maszynkę losującą pod samym MySQL i PHP. |
Losowanie jest automatyczne poprzez php/mysql _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 12:15 Temat postu: |
|
|
A jak jest rozpatrywana merytoryka postów? _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 13:24 Temat postu: |
|
|
Szczerze pisząc, machina bierze pod uwagę liczbę znaków. Natomiast ja jestem na Forum obecna, widzę też posty osoby wylosowanej, więc wiem czy napisała np. 5 postów typu - dobra książka polecam - czy jednak faktycznie pisze 'normalnie' jak na forach się pisze. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 21:38 Temat postu: |
|
|
'Podepnę' się z pytaniem pod ten temat. Na jakiej zasadzie wybierana jest książka dla forumowiczów?
Tak z czystej ciekawości pytam nie żebym marudziła.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 7:50 Temat postu: |
|
|
Znaczy chodzi o to, jaka książka jest nagrodą?
Jest to całkowicie moja indywidualna decyzja, moje widzimisię, aczkolwiek staram się (w ramach możliwości jakie mam - cały magazyn nie jest dla mnie) dobierać tytuły pod wylosowaną osobę. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 19:22 Temat postu: |
|
|
Naprawdę pod osobę? Ja dostałam audiobooka a nie cierpię audiobooków
ale za to narzeczonemu sie podobało  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 2:16 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Jest to całkowicie moja indywidualna decyzja, moje widzimisię, aczkolwiek staram się (w ramach możliwości jakie mam - cały magazyn nie jest dla mnie) dobierać tytuły pod wylosowaną osobę. |
Czy wobec tego istniałaby możliwość, żeby samemu wybierać sobie wygraną książkę?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 20:51 Temat postu: |
|
|
| swistunka swietny pomysł! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 8:22 Temat postu: |
|
|
Pomysł wart wprowadzenia w życie ! _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 8:59 Temat postu: |
|
|
| Carmen82 napisał: | Naprawdę pod osobę? Ja dostałam audiobooka a nie cierpię audiobooków
ale za to narzeczonemu sie podobało  |
Oh, no wiesz, nie wszystko o Was wiem. Aż tak Was nie inwigiluję...
A tak serio, pamiętajcie, że nasz magazyn nie jest do wyłącznej mojej dyspozycji. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 9:01 Temat postu: |
|
|
| swistunka napisał: | | Cytat: | | Jest to całkowicie moja indywidualna decyzja, moje widzimisię, aczkolwiek staram się (w ramach możliwości jakie mam - cały magazyn nie jest dla mnie) dobierać tytuły pod wylosowaną osobę. |
Czy wobec tego istniałaby możliwość, żeby samemu wybierać sobie wygraną książkę?  |
Niestety, nie. I znowu się powtarzam - do dyspozycji mam pewną pulę tytułów i ilości książek.
oczywiście, jak komuś skrajnie nie odpowiada to, co wygrał - niech pisze, może coś wspólnie wybierzemy. Ale mam nadzieję, że będą to losowe sytuacje. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 12:01 Temat postu: |
|
|
Dwukrotnie zostałem wylosowany (dawno temu, jeszcze przed Potopem:))) Forumowiczem Tygodnia. Bogu dzięki nie dostałem w nagrodę żadnych gniotów. "Pani Składnicy Gandlafowej", w moim przypadku trafiła (co najmniej) w 7... )) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 17:48 Temat postu: |
|
|
Ja uważam, że w ogóle ten pomysł jest dobry i zachęca do pisania!
Tylko czy losowanie to najlepszy pomysł? Może nagradzać użytkownika, który napisał najwięcej postów, po prostu lub których posty w sumie miały największą ilośc znaków, to by było bardziej sprawiedliwe.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 19:02 Temat postu: |
|
|
Ja mysle Wiki ze wtedy posty moglyby byc sztucznie nabijane. Ktos zakladal by milniony tematow na temat ktorych nikt by sie nie wypowiadal. A tak - zdajemy sie na los. Mamy raczej rowne szanse. Ci aktywni - i to jest ok  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 15:12 Temat postu: |
|
|
Ano w sumie - każdy medal ma dwie strony, mogłoby być i tak, niestety ! |
|
| Powrót do góry |