| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Borges

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 9:59 Temat postu: W dżungli miłości - Beata Pawlikowska |
|
|
Jest już na rynku nowa książka znanej podróżniczki, dziennikarki radiowej Beaty Pawlikowskiej "W dżungli miłości"
z wstępu autorki:
James Bond miłości. 007 zgłoś się i skacz w otchłań samotności.
Bądź w miłości pokornym mnichem, wdzięcznym za to, co dostaje i nie proś o więcej. Bądź gotów na to, że twoja przyszłość może umrzeć w każdej chwili – a ty wtedy chwycisz za tobołek i bez słowa skargi pójdziesz samotnie przed siebie. Po bezdrożach, przez pustkowia, do nikąd.
Czy to jest miłość?...
W Polsce co drugi mężczyzna i co trzecia kobieta zdradza swojego męża lub żonę. Ponad połowa małżeństw kończy się rozwodem. Kiedy patrzy się na szczęśliwe twarze nowożeńców, pełne nadziei i dobrej woli, jak to możliwe, że po jakimś czasie ci sami ludzie zamieniają się w obcych sobie wrogów?
Dlaczego na palcach jednej ręki można policzyć szczęśliwe związki?
Dlaczego miłość wydaje się być ogromną, nieosiągalną nadzieją, która prędzej czy później okazuje się oszustwem?...
W swojej najnowszej książce Beata Pawlikowska pisze także o spełnianiu marzeń, życiowym lenistwie, byciu wojownikiem, samotności, silnej woli, odwadze, oczekiwaniach, samodzielności, alkoholu, o tym jak sobie radzić z brakiem poczucia własnej wartości, złymi emocjami i bezsilnością, pisze też o szczęściu. Także w miłości. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 15:32 Temat postu: |
|
|
Książki Pawlikowskiej są bardzo dobre i jeszcze te humorystyczne rysunki. Bardzo lubię.  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BlackXaida

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 20:09 Temat postu: |
|
|
Pawlikowskiej czytałam tylko "W dżungli życia", i muszę powiedzieć, że spisała się. książka na prawdę super, mam zamiar jeszcze do niej wrócić. porusza bardzo ważne tematy, daje do myślenia, ale nie jest przy tym niemożliwie ciężka czy nieprzyjemna. polecam gorąco  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 20:58 Temat postu: |
|
|
Chyba sięgnę( jak oczywiście będę miał czas). Po waszych komentarzach będę musiał to zrobić  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|