Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

W dżungli miłości - Beata Pawlikowska

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura podróżnicza i przygodowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Borges

PostWysłany: Wto Paź 14, 2008 9:59    Temat postu: W dżungli miłości - Beata Pawlikowska Odpowiedz z cytatem

Jest już na rynku nowa książka znanej podróżniczki, dziennikarki radiowej Beaty Pawlikowskiej "W dżungli miłości"

z wstępu autorki:

James Bond miłości. 007 zgłoś się i skacz w otchłań samotności.

Bądź w miłości pokornym mnichem, wdzięcznym za to, co dostaje i nie proś o więcej. Bądź gotów na to, że twoja przyszłość może umrzeć w każdej chwili – a ty wtedy chwycisz za tobołek i bez słowa skargi pójdziesz samotnie przed siebie. Po bezdrożach, przez pustkowia, do nikąd.

Czy to jest miłość?...

W Polsce co drugi mężczyzna i co trzecia kobieta zdradza swojego męża lub żonę. Ponad połowa małżeństw kończy się rozwodem. Kiedy patrzy się na szczęśliwe twarze nowożeńców, pełne nadziei i dobrej woli, jak to możliwe, że po jakimś czasie ci sami ludzie zamieniają się w obcych sobie wrogów?

Dlaczego na palcach jednej ręki można policzyć szczęśliwe związki?

Dlaczego miłość wydaje się być ogromną, nieosiągalną nadzieją, która prędzej czy później okazuje się oszustwem?...

W swojej najnowszej książce Beata Pawlikowska pisze także o spełnianiu marzeń, życiowym lenistwie, byciu wojownikiem, samotności, silnej woli, odwadze, oczekiwaniach, samodzielności, alkoholu, o tym jak sobie radzić z brakiem poczucia własnej wartości, złymi emocjami i bezsilnością, pisze też o szczęściu. Także w miłości.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Edyta
Moderator

PostWysłany: Pon Mar 30, 2009 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Książka i u nas, oczywiście, dostępna Very Happy.

Zapraszam!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
hologram0

PostWysłany: Pon Kwi 13, 2009 15:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Książki Pawlikowskiej są bardzo dobre i jeszcze te humorystyczne rysunki. Bardzo lubię. Very Happy
BlackXaida

PostWysłany: Nie Lis 07, 2010 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pawlikowskiej czytałam tylko "W dżungli życia", i muszę powiedzieć, że spisała się. książka na prawdę super, mam zamiar jeszcze do niej wrócić. porusza bardzo ważne tematy, daje do myślenia, ale nie jest przy tym niemożliwie ciężka czy nieprzyjemna. polecam gorąco Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
fenek6665

PostWysłany: Pią Lis 12, 2010 20:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba sięgnę( jak oczywiście będę miał czas). Po waszych komentarzach będę musiał to zrobićSmileSmile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura podróżnicza i przygodowa Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: