| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Justyna Gandalfowa Administrator

|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 11:53 Temat postu: |
|
|
Ha! No właśnie na tym polega cała różnica! Ekran tabletu i ekran elektronicznego czytnika to dwie, zupełnie różne rzeczy. Ekran tabletu emituje światło, co nie jest szczególnie wygodne podczas czytania i raczej męczy wzrok. Natomiast ekran e-czytnika wymaga zewnętrznego oświetlenia, tak jak zwykły papier - np. lampką do czytana . Niezwykłe, ale prawdziwe.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Papier_elektroniczny  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 20:31 Temat postu: |
|
|
O proszę! To rzeczywiście ciekawe, chyba wrzucę link na facebooka  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czytelnik11

|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 21:14 Temat postu: |
|
|
No ja się właśnie zastanawiam nad zakupem e- czytnika. Mam nadzieję , że jakoś na święta fundusze pozwolą. Mam takie pytanko , czy książki można na taki e- czytnik ściągać? _________________ "Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?"
Tolkien. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 17:40 Temat postu: |
|
|
Słyszałam, że takie e-czytniki są na razie bardzo drogie, ceny zaczynają się od ok.550 zł w górę. Gdzieś widziałam taki za niebagatelną sumkę trzech tysięcy! Na razie chyba zostanę przy tradycyjnej książce...  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|