| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
nannar02

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 13:32 Temat postu: |
|
|
"Piąta góra"..? Nie wiem ale naprawdę nie miałem ochoty jej czytać, już po dwóch stronach. Podchodziłem chyba trzy razy. I ... rozpędzałem się powoli niczym lokomotywa Tuwima:))))) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 15:31 Temat postu: |
|
|
W sumie to szukam czegoś co mogłoby mnie przekonac do tego autora.
Może trochę innego od jego standardowej twórczości. _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 16:03 Temat postu: |
|
|
(skoro to zabawa na cztery ręce, to nie możecie tak..." face à face"? zamiast rzucać banalnymi stwierdzeniami, "byleby-o-czymś"...) _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 16:43 Temat postu: |
|
|
O wyjaśnienie prosze, bo Twój post zmiótł mnie z krzesła  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 18:01 Temat postu: |
|
|
Fenek, ja tez poproszę o wyjaśnienie, bo mam wrażenie, że masz kłopoty ze zrozumieniem języka polskiego, ale może się mylę... )) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 20:39 Temat postu: |
|
|
Moze Fenek nie zauwazyl ze w temacie wypowiadaja sie wiecej niz 2 osoby.. Bo domyslam sie ze o to chodzilo 2*2=4 ale zdaje sie ze nie tylko nannar i Bunia tu pisza. A nawet gdyby po to jest ten watek zeby sie wypowiadac. Zreszta to wtracenie bylo nie na temat. Lepiej polecic Buni ksiazke a jesli tego nie jestes w stanie Fenku zrobic to lepiej przemilczec.
Skoro chcesz uciec od tej jego konwencji to zostaje przy swoim typie. a mzoe siegniesz po jego nowa powiesc? Jeszcze nie czytalam wiec chetnie zobaczylabym jakas opinie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 21:46 Temat postu: |
|
|
Pomyślę
I na pewno zajrzę jak nie teraz to w przerwie świątecznej na pewno  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 11:50 Temat postu: |
|
|
Jestem swiezo po przeczytaniu "Alefa". Dawno nie mialam stycznosci z tworczoscia Coelho wiec sie troche odzwyczailam ze tak powiem
Coż.. Książka utrzymana w stylu autora. Owiana rtroche magia i tajemnica. Wczesniej tak nato nie patrzylam ale Coelho zdaje sie byc dosc.. nietsandarowymczlowiekiem jeeli rzeczywiscie przezywa wszystkie rzeczy o ktorych pisze w ksiazkach. Jakos ciezko uwierzyc ze widzi on swiat takim magicznym. Aczkolwiek milo zagklebic sie w taka lekture bo moze pomocw postanowieniu by w swiecie szukac tej niesamowitosci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 20:42 Temat postu: |
|
|
Jest bardzo fajny kalendarz książkowy z cytatami Paulo' a Coehlo. Oczywiście jeśli ktoś lubi tego autora. _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|