| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Mu-erte

|
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 11:38 Temat postu: Salam malejkum |
|
|
Witam was bardzo serdecznie. Albo to moje okulary są za słabe, albo forum jest skrzętnie ukryte, bo już tyle lat korzystam z księgarni: kupuję, piszę recenzje, biorę udział w konkursach (raz nawet wygrałem), a o istnieniu forum dowiedziałem się kilka dni temu - nawet nie wiem w jaki sposób.
Moja przygoda z Gandalfem zaczęła się w roku 2005, kiedy to chciałem kupić książkę "Ałła Pugaczowa - fenomen piosenkarstwa rosyjskiego" autorstwa Grzegorza Piotrowskiego. Jakimś cudem ów autor nawiązał ze mną kontakt, nie wierząc, że ktoś w ogóle to kupi.
I tak to wszystko się zaczęło...ale teraz może napiszę coś o sobie - wypadałoby w końcu się przedstawić.
Mam 25 lat mieszkam na Śląsku, a mam na imię MichaŚ.
Do moich głównych zainteresowań należy literatura (rozwinę ten wątek w dalszej części tego elaboratu), muzyka ( rock, metyl, gothic) oraz kuchnia (uwielbiam piec, gotować, tworzyć - wiem to dziwne jak na faceta) w wolnym czasie też tworze swoją powieść, która liczy już ponad 250 stron. Może kiedyś się nią z wami podzielę.
Co do mojej biblioteczki znajduje się w niej ponad pół tysiąca książek. Ponieważ jestem osobą niezwykle pedantyczną wszystko mam szczegółowo skatalogowane i ułożone na półkach. Większość swoich pieniędzy rzecz jasna przeznaczam na książki, a i czytam dużo - dziennie około 100 stron.
Teraz może przejdę do moich ulubionych pisarzy:
- Stephen King - kunszt literacki tego pisarza jest godny podziwu;
- Brian Lumley - wampirzy cykl po prostu rozkłada na łopatki;
- Graham Masterton - czasem odrobina kawałków mięsa i litrów przelewającej krwi jest potrzebna;
- Katarzyna Grochola - czasem miło pomarzyć;
- Dan Brown - lekki styl tego autora potraci wciągnąć;
- Dorota Terakowska - pomimo, że autorka już nie żyje, jej książki wzruszają i zmuszają do refleksji;
- Anne Rice - perełka;
- często tez sięgam po klasyczne utwory, które na zawsze wpisały się w historię literatury na całym świecie.
I to byłoby chyba na tyle.
Chętnie nawiążę kontakty z molami książkowymi;-)
Pozdrawiam! _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
And nobody can hear you scream
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 11:41 Temat postu: |
|
|
Witam i życzę wielu fajnych, ciekawych chwil na Forum  _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 16:49 Temat postu: |
|
|
Stephen King ,Brian Lumley, Masterton, Kasia Grochola... Uhuhu... będzie ciekawie:) Witam:) _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 18:17 Temat postu: |
|
|
Skutecznie nasze grono się powiększa
Witam serdecznie  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 20:42 Temat postu: |
|
|
| fenek6665 napisał: | Stephen King ,Brian Lumley, Masterton, Kasia Grochola... Uhuhu... będzie ciekawie:) Witam:) |
Dziękuję za tak miłe powitanie... no cóż taki ze mnie zlepek skrajności pod względem literackim;-) _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alfa

|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 14:27 Temat postu: |
|
|
Gdy piszesz o tym zlepku, przypomina mi się historia związana z moim kolegą z Warszawy, który swego czasu pożyczył sobie w bibliotece parę książek,a każda z innej parafii. Jakiś kryminał, historyczną, podróżniczą i romans . Pani skrzętnie to odnotowywała, aż złamała się przy romansie.
- I do tego romans? - spytała zdumiona
a tak w ogóle witaj na forum, myślę, że się tutaj odnajdziesz. _________________ Wierzę tylko w miłość, choć nie ma w niej logiki... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 14:58 Temat postu: |
|
|
Oj to brzmi ciekawie, jak jeszcze korzystałem z bibliotek, panie bibliotekarki zawsze dziwnie na mnie patrzyły...
Już chyba się w pewnym sensie odnalazłem. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alfa

|
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 20:11 Temat postu: |
|
|
 _________________ Wierzę tylko w miłość, choć nie ma w niej logiki... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 20:22 Temat postu: |
|
|
| Mu-erte napisał: | Oj to brzmi ciekawie, jak jeszcze korzystałem z bibliotek, panie bibliotekarki zawsze dziwnie na mnie patrzyły...
Już chyba się w pewnym sensie odnalazłem. |
Ojej... taka szkoda. Biblioteki to na prawdę ogromne zródło wiedzy. Ja zawsze uwielbiałem biblioteki, mam nawet taką jedną, zaprzyjaznioną, do której chodzę od małego... _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 13:44 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie, gdy mam ochotę na jakaś książkę, to po prostu ja kupuję. Nie lubię czytać książki z terminem ważności. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 13:53 Temat postu: |
|
|
| Mu-erte napisał: | | Zdecydowanie, gdy mam ochotę na jakaś książkę, to po prostu ja kupuję. Nie lubię czytać książki z terminem ważności. |
Jestem dokładnie tego samego zdania. Jednak ta idea ma jedną wadę - trzeba mieć duży dom by mieć miejsce na pomieszczenie całej tej "ulubionej biblioteki"... )) Pozdrawiam i życzę udanych dysput na Forum ! _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 13:57 Temat postu: |
|
|
Póki co jeszcze je gdzieś mieszczę i zawsze mogę sięgnąć po daną pozycje. W przypadku bibliotek nie mam tej możliwości. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 14:06 Temat postu: |
|
|
Ja też jeszcze się "mieszczę", ale nie wiem jak długo to potrwa... ))))) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 14:12 Temat postu: |
|
|
W sumie na książki zawsze się miejsce znajdzie. Gorzej z ubraniami. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 14:42 Temat postu: |
|
|
Takie "zbieranie" książek jest przyjemne, ale czy nie lepiej jest książki np: oddawać jako dar dla biblioteki, albo na jakieś charytatywne akcje?... _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|