| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Albionka3

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 14:51 Temat postu: |
|
|
cześć Muerte. książki zawsze można rozłożyć na podłodze, albo wstawić do szopy na podwórku:) _________________ będzie dobrze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 14:53 Temat postu: |
|
|
Ewentualnie zrobić duże ognisku i piec kiełbaski...
Żartuję oczywiście, książki bardzo cenię, szanuję i nawet rogów nie zaginam, żeby ładnie wyglądały _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 15:09 Temat postu: |
|
|
| fenek6665 napisał: | | Takie "zbieranie" książek jest przyjemne, ale czy nie lepiej jest książki np: oddawać jako dar dla biblioteki, albo na jakieś charytatywne akcje?... |
Na takie akcje wolę dać pieniądze, dla mnie nawet strasznie stara i sfatygowana książka jest strasznie cenna. Zresztą miałem okres, gdy rozdawałem książki - także na całe życie spełniłem tez zbożny cel. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
And nobody can hear you scream
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 16:19 Temat postu: |
|
|
Och tak, stara, sfatygowana książka to na prawdę coś wspaniałego, te posklejane kartki, zapach pleśni, kręgi po wilgoci, zmurszała okładka, och!... szkoda że tego nie czuję...  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 19:51 Temat postu: |
|
|
Przynajmniej wiadomo, że taka książka ma swoją historię, inna od tej zawartej w fabule. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 20:11 Temat postu: |
|
|
Kiedyś mój nauczyciel od polskiego, jeszcze z podstawówki( podróżnik, rozkochany w literaturze i potrafił pięknie opowiadać) powiedział, że wybierając książkę w bibliotece bierze te, które są najbardziej sfatygowane... I coś w tym jest, wkońcu jest to znak, że książka przeszła przez wiele rąk... _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 21:36 Temat postu: |
|
|
I jest atrakcyjna.. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you