| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Trafimow

|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 0:29 Temat postu: Szukam poradnika o tym jak zacząć myśleć optymistycznie. |
|
|
| Chętnie przeczytał bym jakąś książkę o tym jak nauczyć się optymizmu, jak postępować i jak myśleć. Natrafiłem na interesujący tytuł ale nie mogę nigdzie znaleźć opinii czy warto przeczytać "Optymizmu można się nauczyć"- M. Seligman. Nie jestem obytym czytelnikiem w tej tematyce więc szukam łatwej książki a nie w trudnym języku. Może znacie jakieś interesujące tytuły dla mnie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 10:17 Temat postu: |
|
|
Historia najnowsza Korei północnej a potem spójrz na atlas i znajdź na nim miasto w którym mieszkasz. Gwarantuję, że poczujesz się pozytywnie. _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Trafimow

|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 16:58 Temat postu: |
|
|
A jakieś mądrzejsze odpowiedzi?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 21:25 Temat postu: |
|
|
Playboy? _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Trafimow

|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 22:39 Temat postu: |
|
|
| Do twoich wypowiedzi przydałby się dział "śmietnik" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 8:06 Temat postu: Re: Szukam poradnika o tym jak zacząć myśleć optymistycznie. |
|
|
| Trafimow napisał: | | Chętnie przeczytał bym jakąś książkę o tym jak nauczyć się optymizmu, jak postępować i jak myśleć. |
Nie ma to jak człowiek szukający książki która nauczy go myśleć. Zawsze wydawało mi się, że myślenie jest potrzebne do zrozumienia książki a nie na odwrót. No ale... nie jestem ekspertem.
Ale jak już jesteśmy przy tym to wrócę do mojego pierwszego posta w tym temacie i polecę jeszcze Warłam Szałamow Opowieści Kołymskie. Przeczytaj, pomyśl, a potem powiedz, że ci źle, że życie jest do dupy i nie ma co być optymistą.
edit:
Nie pomyślałem, może masz zamiar zrobić komuś praktyczny prezent na gwiazdkę. Jeśli tak to pozycja jaką wymieniasz w pierwszym poście może być w sam raz dla jakiegoś ponuraka który zawsze jest na "nie". Acz autor kojarzy mi się raczej z tematyką ADHD u dzieci. A to już sprawia, że nie liczyłbym się z jego wywodami. Sam fakt tego, że dzisiaj każde dziecko niemal ma albo dyscośtam, ADHD, syndrom nadwrażliwości i tak dalej jest właśnie spowodowane "diagnozowaniem" przez panów piszących poradniki jak bezstresowo wychować dziecko, albo jak pokazać dziecku jego mocne strony. Kiedyś natrafiłem na taki poradnik chyba napisany właśnie przez Pana Seligmana.
Tak wiem jestem ignorantem, dla którego psychologia to nauka równie poważna jak alchemia (ziarnko prawdy w niej jest ) _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 20:12 Temat postu: |
|
|
Wiesz co, jedz czekoladę
Żartuję oczywiście(choć to nawet dobry sposób, sam praktykuję  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JulitaW

|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 14:01 Temat postu: Re: Szukam poradnika o tym jak zacząć myśleć optymistycznie. |
|
|
| Trafimow napisał: | | Chętnie przeczytał bym jakąś książkę o tym jak nauczyć się optymizmu, jak postępować i jak myśleć. Natrafiłem na interesujący tytuł ale nie mogę nigdzie znaleźć opinii czy warto przeczytać "Optymizmu można się nauczyć"- M. Seligman. Nie jestem obytym czytelnikiem w tej tematyce więc szukam łatwej książki a nie w trudnym języku. Może znacie jakieś interesujące tytuły dla mnie? |
Myślę, że powinieneś przeczytać książkę "Sprzedaż i charakter" Zamieściłam pod nią swoją opinię. Serio, uważam, ze stawia na nogi i wytycza cele.
Julita _________________ Głowa do góry i nos w chmury! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|