Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dobre fantasy. Jakie?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justyna Gandalfowa
Administrator

PostWysłany: Sro Sie 31, 2011 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co polecacie z nowości? Może bym się przekonała do tego nurtu bardziej. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
nemo

PostWysłany: Wto Wrz 20, 2011 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z nowości to ostatnio sporo o wampirach, co mnie już nie przekonuje. Za dużo podobnych książek :/
Może już nie zupełna nowość (chociaż jakoś niedługo ma wyjść druga część) - ale w innym temacie pisałam o Strażnikach Veridianu - spróbuj, może akurat to, bo jest dość delikatne - nie wiem, na ile to sowo tu pasuje Wink
No chyba, że lubisz mocniejsze i bardziej brutalne, tu nie pomogę.
Ja jestem fanką Piekary i całego cyklu o inkwizytorze, no ale to już zupełnie nie jest nowość.
Kurczę, muszę się rozejrzeć nad nowościami. Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
M.M.W.

PostWysłany: Pią Sty 27, 2012 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, że to temat do polecenia książek o tematyce fantastycznej, ale jestem po przeczytaniu cyklu 3 części Melisy De La Cruz. Niestety nie jestem zadowolona z tych książek. Opis książki z tylnej okładki zapowiadał się ciekawie, jednakże lektura ta nie jest porywająca. Zapadł mi w głowie jeden cytaty z tej książki: "Nie muszę się niczym szprycować. Szprycuję się życiem" Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
trenaas

PostWysłany: Czw Lut 16, 2012 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich, pierwszy post na forum więc wypadało by się przywitać Very Happy Osobiście polecam cykl "Władcy runów" Davida Farladna. Niezwykle dobrze przemyślany świat, z fajnymi rozwiązaniami, niezła fabuła, lekko się czyta i, co najważniejsze, bardzo "ludzcy" bohaterowie, z którymi można się utożsamiać.
Powrót do góry
magnolia

PostWysłany: Wto Kwi 03, 2012 1:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio czytam nowe wydanie pierwszego tomu cyklu Xanth, Zaklęcie dla Cameleon A. Piersa. Znam to stare wydanie z 90 lat. Mam wrażenie, że nowy tłumacz, Paweł Kruk, lepiej sobie z zadaniem poradził. Atutem tego wielkiego cyklu jest humor słowny, i teraz jest jakby zabawniej. Polecam cały cykl.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: