Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wciągające książki dla nastolatka
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura dziecięca i młodzieżowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
percy16

PostWysłany: Czw Lip 14, 2011 16:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla nastolatków gorąco polecam moją ulubioną serię Percy Jackson i bogowie olimpijscy! Gwarantuję, że trafi w gusta Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fenek6665

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla nastolatków polecam coś na czasie: "Być jak Steve Jobs", albo "Zakupologia" Martina Lindstroma. Chociaż chciałbym ,żeby moje dziecko rozczytywało się namietnie w Robinsonie Cruzoe...
magdalena1377

PostWysłany: Nie Paź 16, 2011 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nastolatkom polecam doskonały horror, thriller Jakuba Żulczyka pt. Świątynia".
fenek6665

PostWysłany: Sob Paź 29, 2011 17:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nastolatkom mogę polecić książki Whartona. Ale to raczej tym starszym nastolatkom, bo niektóre z książek Whartona mogą być za ciężkie dla młodocianych...
ian

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o literaturę młodzieżową, to ja osobiście mam swojego jednego faworyta - Pierdomenico Baccalario. Fani tego autora mają dziś wyjątkową radochę - "Zielona Sowa" wydaje jego dwie nowe książki: "Kod królów" i "Kieliszek trucizny". Jestem ciekawy zwłaszcza tej drugiej książki, bo jest to pierwsza pozycja z nowej serii Baccalario - "Na tropie sensacji" (napisana razem z Alessandro Gatti).
Powrót do góry
magdalena1377

PostWysłany: Czw Lis 17, 2011 2:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja polecam fantasy i paranormal-romance (raczej dla nastolatek) pt. "Córka zywiołów" Leigh Fallon. W mojej rodzinie (mam same nastolatki) ta książka zrobiła furrorę.
fenek6665

PostWysłany: Czw Lis 17, 2011 19:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak najbardziej polecam serię książek Terry'ego Pratcheta. To świetna pozycja dla młodego człowieka, który lubi fantasy.
bzik

PostWysłany: Sro Gru 07, 2011 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

magdalena1377 napisał:
A ja polecam fantasy i paranormal-romance (raczej dla nastolatek) pt. "Córka zywiołów" Leigh Fallon. W mojej rodzinie (mam same nastolatki) ta książka zrobiła furrorę.

Ja mam jedną nastolatkę. Wczoraj dostała na mikołajki Córkę... Mam spokój z dzieckiem. zniknęła po szkole w swoim pokoju i zabroniła sobie przeszkadzać...
Powrót do góry
magdalena1377

PostWysłany: Pią Gru 23, 2011 1:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laughing Tak to już bywa ;P.
wiktoria92

PostWysłany: Pią Gru 30, 2011 19:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem wlasnie po przeczytaniu ksiazki "Wirtualnik egoistki". Co mi sie w niej spodobalo ze jest bardziej dla mlodziezy niz dla dzieci. Blizsza obednemu swiatu niz wiekszosc 'dla mlodziezy' z ktorymi mialam stycznosc. Tamte wydawaly mi sie takie naiwne. Przykro to mowic ale obecne relacje mlodych ludzi miedzy nimi a takze miedzy nimi a osobami starszymi sa inne niz byly kiedys. Ksiazka jest "na czasie" wydaje mi sie ale jednoczesnie jest ciepla oppowiescia o milosci. Jeden z watkow w pewnym momencie staje sie przewidywalny ale to nie przeszkadza w poleceniu tej ksiazki. Z czystym sumieniem!
Powrót do góry
magdalena1377

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nastolatkom pragnącym wyglądać jak anorektyczni, androgyniczni modele i modelki polecam kupić książkę dietetyka Dukana- "Mężczyźni wolą krągłości". To jasno i ciekawie napisana rozprawka o tym, że obsesyjne odchudzanie to nie jest sposób na piękno.
wiktoria92

PostWysłany: Nie Lut 26, 2012 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dukan ten od zbawiennej bialkowej diety? Dziwne ze ktos kto swoim super sposobem niszczy zdrowie tylu kobiet umoralnia nastolatkow ;D
Powrót do góry
magdalena1377

PostWysłany: Czw Mar 01, 2012 5:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, to nie tak. Ta książka jednoznacznie wyjaśnia (powołując się na naukowe dowody), że wychudzanie organizmu jest skrajnością, tak jak otyłość. Przy czym jest napisana naprawdę fajnym, lekkim piórem. Może trafiś do nastolatków mających tendencje do anoreksji. Tak mi się przynajmniej wydaje...
wiktoria92

PostWysłany: Czw Mar 01, 2012 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie neguje tego ze jest pozyteczna czy cos tylko wydalo mi sie to ironiczne z powodu ktory napisalam w poscie wyzej Wink
Powrót do góry
magdalena1377

PostWysłany: Sob Mar 03, 2012 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz, mojej siostrze Dukan pomógł. Schudła i zmieniła nawyki żywieniowe. W międzyczasie, gdy się odchudzała, kontrolowała morfologię z lekarką. Odchudzała się z głową a teraz od 3 lat trzyma upragnioną wagę. Nie wychudziła się na szczapę, po prostu straciła niechciane 20kg po ciąży. Dlatego ja nie mam złego zdania o Dukanie, który uważa, że nadmierna otyłość i chłopięca , chuda sylwetka bez bioder i biustu- nie służą kobiecej sylwetce.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura dziecięca i młodzieżowa Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: