Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Futurospekcja
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Nowości i zapowiedzi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duch

PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 8:28    Temat postu: Futurospekcja Odpowiedz z cytatem

Opis książki:
W trakcie eksperymentu w Zderzaczu Hadronów CERN w Szwajcarii dochodzi do dziwnego zdarzenia. Na około dwie minuty wszyscy tracą przytomność. Szybko okazuje się, że chwilowa amnezja dotknęła całą ludzkość, doszło do wielu nieszczęśliwych wypadków. Powoli wychodzi też na jaw, że większość ludzi w trakcie tej krótkotrwałej utraty przytomności miała wizje swojej własnej przyszłości. Przyszłości oddalonej o 21 lat. Z urywków wizji zgłaszanych przez ludzi z całego globu powstaje mniej w miarę dokładna „historia” najbliższej przyszłości.

Data wydania:
2011-02-16
Forma:
Powieść
Gatunek:
Science fiction
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
justyna1988

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapowiada się ciekawie Smile chociaż to było tylko kwestią czasu, kiedy zderzacz hadronów pojawi się w literaturze sci-fi. Choć trzeba przyznać dość szybko to nastąpiło. Mimo wszystko czuję się zachęcona tym opisem i już czekam na szesnasty lutego dzień Smile
Powrót do góry
Duch

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 11:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie Ty jedna Smile Serial oglądałem z chęcią , ale do książki tym bardziej się przyssam Smile
Powrót do góry
Carmen82

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 18:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyż nie nakręcili serialu na jej podstawie?
Powrót do góry
justyna1988

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 23:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Duch serialu nie widzialam, ale najpierw przeczytam książkę, potem się zobaczy. Swoją drogą serialu też jestem ciekawa Smile
Powrót do góry
Bunia91

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 23:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobra nie zaliczyłam ani serialu ani książki, więc chyba muszę się pospieszyc i zniszczyc stos zalegających książek, bo nie nadążam za trendami Very Happy
justyna1988

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 8:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ha ! Bunia91 ja mam od dziś urlop więc będę skutecznie niszczyć swój stos książek do przeczytania:) poza tym znalazłam jeszcze wczoraj na Gandalfie trzy perełki za śmieszną cenę ,widać stos się z każdym dniem powiększa, ciekawe tylko czy urlopu wystarczy ? Ale na Futurospekcję koniecznie znajdę czas Smile
Powrót do góry
Duch

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 8:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

justyna1988 napisał:
Duch serialu nie widziałam, ale najpierw przeczytam książkę, potem się zobaczy. Swoją drogą serialu też jestem ciekawa Smile

Może to i dobrze , będziesz miała świeższe spojrzenie. Bo jednak serial różni się od książki przynajmniej w niektórych założeniach Smile
Powrót do góry
Bunia91

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja mam niby wolne od trzech dni, ale nie wiem czemu non stop mi doby brakuje Razz Dzisiaj kończę Banville'a i chce zacząc następną, bo muszę się pozbyc książek z biurka Very Happy Właśnie wczoraj znalazłam znajomego, który ma te ksiązkę i też poleciła mi najpierw przeczytac a dopiero potem zobaczyc Smile
Amazo

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serial był świetny. Szkoda, ze tak szybko go zakończono. Nie wiem dokładnie ile wspólnego ma książka z adaptacją, ale i tak chętnie po nią sięgnę - zapowiada się bardzo nietypowe ujęcie fantastyki i zagadnien zwiazanych z czasem
Powrót do góry
Duch

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 20:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wspólne jest przede wszystkim założenie o wizji przyszłości ale różnica i to bardzo duża jest w odległości czasowej wizji. W książce jest to trochę ponad 20 lat a w w serialu tylko kilka miesięcy. Tak czy inaczej książka zapowiada się świetnie i na pewno znajdę na nią czas i pieniądze Very Happy
Powrót do góry
justyna1988

PostWysłany: Wto Mar 15, 2011 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powiem to wszem i wobec REWELACJA !!! książka mnie bardzo mile zaskoczyła, to było jedna z przyjemniejszych książek, które miałam okazję ostatnio przeczytać. Można spokojnie powiedzieć, że ma w sobie coś wizjonerskiego i daje dużo do myślenia, poza tym jest napisana bardzo przyjemnym językiem. Mogę powiedzieć, że zadowoliła mnie w 100 % Wink
Powrót do góry
Duch

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 12:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim mimo tego , ze traktuje o naukowcach to nie jest nazbyt przesadnie naszpikowana terminami naukowymi. Owszem jest ich trochę ale nie zakłócają odbioru ksiażki Wink
Powrót do góry
Amazo

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 0:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ksiazka ma dwie mega zalety - po pierwsze ukladanka, z ktorej powstaje wizja przyszlosci, po drugie wycinki gazet i tego typu dodatki, ktore czynia z niej niemal zapis zrodel a nie powiesc. Polecam z czystym sumieniem
Powrót do góry
Duch

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zauważ , że w tych wycinkach jest między innymi motyw z Polską Very Happy Jak to przeczytałem to się uśmiałem Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Nowości i zapowiedzi Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: