| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Almi

Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 8 Skąd: Wielkopolska, maŁe miasto
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 15:05 Temat postu: Żartobliwy wiersz, oceńcie go, proszę |
|
|
Męki poety
Wierszyk skomponować chciałam
By Was na kolana rzucić
Ale wena dyla dała
Zwiała, nie zamierza wrócić
Pustka, głucha cisza w głowie
Żaden pomysł w nią nie stuka
Jakiś ptaszek czy sitowie
Gdzie ta wena, do kaduka?!
Znowu kulka papierowa
Spadnie w innych kulek odmęt
A ja siedzę jak ta sowa
Włos zjeżony, w oczach obłęd
I tak od samego ranka
Z rymem biorę się za bary
A niech diabli tę poezję!
Chyba pójdę umyć gary. _________________ Proszę tych, którzy zechcą przeczytać moje teksty, o opinię. Sugeruję zero kurtuazji, maksimum szczerości.
Dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Almi dnia Sob Paź 22, 2011 21:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 22:57 Temat postu: |
|
|
| Wiersz mi się podoba, okraszony lekkim humorkiem, czytając jednak miałam pewne odczucie "nierówności", nie chodzi o tekst tylko o rytm, jakbym w pewnym momencie przeczytała zwrotkę z innego wiersza i ponownie wróciła do tego. Mam to przy "Znowu papierowa kulka(...)". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Almi

|
Wysłany: Pon Mar 28, 2011 10:37 Temat postu: Bardzo dziekuję |
|
|
Dziękuję za przeczytanie tego wierszyka i za życzliwą opnię. Oczywiście nie jest to dzieło poetyckie, bo poezję wprawdzie kocham i podziwiam, ale u innych. Ten wierszyk odzwierciedla moje nędzne wysiłki, chciałam po prostu kogoś nim rozbawić. Cieszę się, jeżeli Cię rozbawił, bo zostanie narodowym wieszczem raczej mi nie grozi.
Dziękuję i pozdrawiam _________________ Proszę tych, którzy zechcą przeczytać moje teksty, o opinię. Sugeruję zero kurtuazji, maksimum szczerości.
Dziękuję i pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lexie

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 16:53 Temat postu: |
|
|
W niektórych momentach rymy sie trochę gryzą ale wierszyk sympatyczny dla oka:) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
keskese87

|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 10:11 Temat postu: |
|
|
A ja nie lubię wierszów rymowanych, ale wiem, że niektórzy ubóstwiają
Utwór autotematyczny opisujący trudności związane z tworzeniem - dobrze oddaje cały ten proces. Wydajesz się mieć lekkość do rymowania, a to cenna umiejętność. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 21:51 Temat postu: |
|
|
Ten rym: kolana-już od rana wydaje się trochę "podstawówkowy", od razu wyobraziłem sobie ucznia z pierwszej klasy w sznurowanych bucikach, który recytuje wierszyk..... Poza tym jest w porządku. _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monika77

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 10:25 Temat postu: |
|
|
| Bardzo sympatyczny wierszyk, taki poprawiacz humoru:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Almi

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 12:26 Temat postu: |
|
|
Kochani,
dziękuję Wam za przeczytanie. Przyznam, że nie spodziewałam się tylu sympatycznych ocen. Ja nie umiem pisać poezji i ten wiersz w żartobliwy sposób to ujawnia.
Dziękuję i sedecznie pozdrawiam
Alicja _________________ Proszę tych, którzy zechcą przeczytać moje teksty, o opinię. Sugeruję zero kurtuazji, maksimum szczerości.
Dziękuję i pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karoraina

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 22:24 Temat postu: |
|
|
Podoba mi się i to bardzo! Przypomina mi nawet piosenkę, której tytułu zapomniałam, ale tekst na pewno treść jest wszystkim znana a mianowicie "piosenka musi posiadać tekst. Choć gdyby mucha pojawiła się" itd itp Wracając do wiersza Nie dało sie nie uśmiechać czytając Typowy probloem każdego poety przedstawiony w bardzo zabawny sposób mam nadzieję, że nie odpuścisz pisania, a wena powróci życzę powodzenia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|