| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
iza

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 18:06 Temat postu: "Mężczyźni,którzy nienawidzą kobiet" Stieg Larsson |
|
|
| Czy ktoś czytał już książkę Stiega Larssona? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
teresaikon

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 7:05 Temat postu: |
|
|
Czytałam i bardzo mi sie podobała - jest bardzo gruba i nie da sie przeczytać w jeden wieczór ale strasznie wciąga( dla mnie za dużo tak jak obecnie modnych opisów seksualnych deprawacji).
Następna jest "Dziewczyna, która igrała z ogniem"(nie wiem czy przeczytam). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 7:47 Temat postu: |
|
|
Ta książka dostępna jest u nas.
Faktycznie, gruba książka - zwłaszcza, jak na kryminał!
Ale wydaje się interesująca. Chyba sprawię ją na urodziny pewnej osobie...  _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sebo092

|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 11:09 Temat postu: |
|
|
Właśnie zamówiłem tą książkę i lada chwila będę ją miał. Mam nadzieję, że nie zawiodę się. Uwielbiam ten gatunek literatury. A obszerność książki nie przeraża mnie, wręcz przeciwnie - zachęca.
Jeżeli książka jest dobra i wciąga to chce się ją czytać jak najdłużej, nieprawdaż? Bynajmniej tak jest w moim przypadku. Następnie po przeczytaniu kilka dni w głowie nadal siedzi fabuła książki, trzeba wziąć głęboki wdech i zatopić się w kolejnej historii  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phantomka91

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 23:19 Temat postu: |
|
|
| Właśnie wychodzi ekranizacja tej powieści. Czytałam i zrobiła na mnie duże wrażenie. Niektóre opisy są naprawde bardzo mocne. Ciekawa jestem jak wypadnie kinowa wersja. Macie zamiar obejrzeć? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
synjerzyka

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 12:26 Temat postu: |
|
|
pierwsze slysze...al koro tak zachwalacie to trzeba przeczytac _________________ przyjmę i odkupię wszystko co stare... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ian

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:00 Temat postu: |
|
|
| Książka jest naprawdę świetna, ja jestem po przeczytaniu dwóch części, została mi ostatnia. Za to ekranizacja trochę mnie zawiodła... Niby film długi, bo prawie 2,5 godz., ale wg mnie powinien być jeszcze z pół godz. dłuższy i byłoby ok (albo mini-serial). Za to klimat świetny, więc w sumie i tak polecam;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bazylekk

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 20:02 Temat postu: |
|
|
Właśnie się przymierzam do tej książki, ale szczerze nie jestem zwolenniczką późniejszego oglądania ekranizacji w przypadku kryminałów i pochodnych. Np. oglądając "Anioły i demony" strasznie się nudziłam, bo już wiedziałam, co jak i gdzie. Natomiast mojemu chłopakowi, który książki nie czytał, bardzo się film podobał. Niestety ja go nie mogłam obiektywnie ocenić, ponieważ ze względu na ograniczenia czasowe fabuła względem książki była bardzo uproszczona, co działało na niekorzyść. Zapewne w tym przypadku jest podobnie.
Dlatego ogólnie nie jestem zwolenniczką ekranizacji, chyba że chodzi o fantastykę. Tam jest naprawdę pole do popisu w kwestii efektów specjalnych i naprawdę świetnie jest zobaczyć te wszystkie nieistniejące postaci (chociaż nie zawsze spełniają nasze oczekiwania). _________________ Świat nie jest czarno-biały... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ian

|
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 12:43 Temat postu: |
|
|
No, a ja mam już teraz całą trylogię Millenium;) Tzn. nie tyle ja mam, co moja dziewczyna ma, bo sprawiłem jej pod choinkę trzecią część Obydwoje jesteśmy fanami, więc prezent jak znalazł |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bazylekk

|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 11:11 Temat postu: |
|
|
Mieć, to ja też mam, ale jakoś nie umiem się zabrać. W zasadzie przeczytałam wstęp. Niestety kolej Larssona jeszcze nie przyszła. _________________ Świat nie jest czarno-biały... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ian

|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 12:20 Temat postu: |
|
|
| Przez początek pierwszej części faktycznie trochę ciężko przebrnąć, ale naprawdę warto, bo potem jest już rewelacyjnie:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bazylekk

|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 14:21 Temat postu: |
|
|
Nie było tak ciężko, zwłaszcza że przeczytałam raptem dwie strony Ale absolutnie nie musisz mnie namawiać, bo na pewno w swoim czasie się zabiorę do lektury. _________________ Świat nie jest czarno-biały... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aarti

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 16:05 Temat postu: |
|
|
Millenium to świetna lektura; czy ktoś może polecić mi coś trzymającego ten poziom - na prezent urodzinowy dla maniaka książek poszukuję....; sensacja/ kryminał lub coś na wesoło - byle jak najwyższej próby....; niekoniecznie z nowości... _________________ Nauka pisania
wypożyczalnia kostiumów w Łodzi |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zefir

|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 14:38 Temat postu: |
|
|
książka perfecto
jedna z lepszych
i ten dreszczyk strachu ahhh
polecam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joan_stark

|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 15:48 Temat postu: |
|
|
Nie czytałam, ale zamierzam. Na razie mam inne plany, ale myślę, że niedługo się za nią wezmę. Muszę tylko ją upolować w bibliotece, bo niestety jak dla mnie jest za droga  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
www.premieryksiazkowe.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|